X
Cele mai bune produse financiare din 2022

#BESTOF 2022 în banking

#BESTOF 2022 în banking sau un wrapUp la final de an al produselor bancare preferate 

2022 a fost un an în care dobânzile au crescut, inflația a explodat, n-am mai înțeles nimic din coșul mediu și am căutat diverse soluții creative pentru un banking mai bun. Cu toate astea, a fost un an bun, în care ne-au entuziasmat în mod genuin multe produse și oferte, multe portofolii au fost în creștere și am descoperit noi metode de investiții.

Ce înseamnă #bestof

 • Un produs bancar care este ușor de înțeles, cu o aplicație intuitivă
 • Un produs care are funcționalități pe care nu le găsești în altă parte și care îți face viața mai ușoară
 • O ofertă care vine întâmpinarea greutăților din piață și se adaptează cerințelor pieței
 • O soluție de partea consumatorilor, comunicată simplu și corect
 • Avantaje multiple și de calitate, care te fac să devii un fan al brandului respectiv.

Contul George by BCR

Cu cardul George Platinum primești #prioritypass cu acces gratuit în peste 1500 de lounge-uri de peste tot din lume. Funcționează (testat de Diana, our CEO) inclusiv în Sorong, un oraș din Indonezia cu o populație de doar 200.000 de oameni (prin comparație, Bali are o populație de 4 milioane).

Aici am scris despre de ce iubim George by BCR și poți vedea mai multe avantaje ale acestui produs.

 

Creditul ipotecar BRD

În această perioadă, un credit cu dobândă fixă îți poate bloca posibilitățile pe termen lung, dar unul cu dobândă variabilă se poate juca prea mult cu anxietatea ta față de volatilitatea pieței. Cea mai bună soluție este un combo de dobândă fixă (pentru primii 3 ani, de exemplu), pentru ca mai apoi să continui cu o dobândă variabilă, când piața se stabilizează. Iar dacă după trei ani nu mai ești mulțumit de contextul respectiv, te poți adapta și refinanța creditul.

În plus, dobânda BRD este cea mai avantajoasă, în acest moment, pentru un credit cu dobândă fixă.

Aici am scris despre când să te gândești la un credit de refinanțare și de ce poate fi o soluție excelentă.

 

Refinanțarea cardului de credit existent cu unul cu dobândă zero de la Garanti

Din seria soluțiilor creative, excelente și realmente adaptate la consumator prezentăm cardul de credit cu plan de rate egale și dobândă zero. Practic, dacă ai un card pe care nu-l mai poți plăti, îl poți muta la Garanti Bank și vei plăti ratele fără dobândă. Acest lucru înseamnă economii de 24% – deci o soluție excelentă, demnă de #bestof. Oferta este valabilă până la 31.03.2023.

Am detaliat și aici mai multe despre Bonus Card Platinum de la Garanti BBVA, dar și despre cum să gestionăm perioadele de cumpărături.

 

Contul de investiții Goldring (cu oferta Bankata)

Ne place Goldring pentru că poți deschide un cont simplu și 100% digital. Contul minim este de doar 3.000 Lei pentru Bursa de Valori București, sau 2.000€ pentru piețe internaționale.

Dacă folosești codul BANKATA la înrolare, ai comision de tranzacționare la BVB redus la doar 0.35% în primul an de contract.

Vezi aici și cum funcționează Bursa de valori, într-un material explicativ 

 

Cont de investiții Saxo

Aplicația Saxo Bank este foarte ușor de folosit, banca având o reputație foarte bună și fiind fondată în Danemarca în 1992. Conține o plajă foarte largă de produse și piețe și poți retrage sumele din cont cu zero comision.

Vezi aici și topul nostru al conturilor de investiții.

 

Card de credit BCR Ikea

Cardul de credit BCR Ikea este gândit pentru toți cei care doresc să-și renoveze sau mobileze casa. Poți obține obține până la 60 de arte (5 ani) fără dobândă, dar și până la 12 rate pentru orice alt comerciant. Practic, tranzacțiile se împart automat în rate, iar numărul de rate depinde de valoarea tranzacției.

Vezi aici și o nouă metodă de a investi în #realestate, începând de la 100€.

 

Creditul ipotecar Patria Acasă în EUR

Până la sfârșitul anului Patria Bank are o ofertă cu DAE de la 3,79% pentru creditele obținute în euro. Oferta funcționează și pentru refinanțarea creditelor obținute de la alte bănci, ocazie cu care îți poți scădea rata de finanțare.

Aici am vorbit mai mult despre cum poți avea un credit ipotecar fără avans și care sunt cele mai avantajoase credite ipotecare.

 

Credit de nevoi personale BRD

Creditul Espresso cu dobândă fixă poate oferi și o perioadă de grație parțială, timp în care nu se achită capital, de până la 6 luni. Comisionul de analiză al dosarului este zero pentru creditele acordate prin platforma online, redus de la 200 de lei.  

Am reunit aici mai multe oferte foarte bune de credite de nevoi personale, pe lângă câteva tips & tricks pentru perioada sărbătorilor.

 

Alte lucruri #bestof care ne-au bucurat în 2022

 • Brutăria Grain Trip, pentru că toate rețetele sunt originale, compuse cu maia și făină din toată lumea, frământate încă de noaptea pentru a fi proaspete dimineața
 • Un canal de YouTube care explică opere de artă, astfel încât să nu ne mai uităm la ele fără să înțelegem de ce au marcat istoria 
 • Fix.me, pentru că au creat cocktailuri pe care și prietenii din New York le-ar aprecia
 • Wordle, ca brain game pentru fiecare dimineață, cu bonusuri din toate limbile pe care încercăm să le vorbim
 • Sorrow and Bliss, o carte excelentă atât din punct de vedere stilistic, cât și tematic, plină de umor și înduioșare, pe care am iubit-o de la prima pagină
 • Ennio, un film dedicat carierei lui Ennio Morricone, care compunea fără ajutorul unui instrument, ci auzea notele în cap, ștergea cu guma și rescria cu creionul, până totul suna bine. În cap. 

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.