X
Cele mai bune credite de refinanțare

Cele mai bune credite de refinanțare și când e bine să te gândești la unul

Având în vedere contextul actual în care atât ROBOR cât și IRCC (Indicele de referință pentru creditele consumatorilor) sunt în creștere,  dacă ai deja un credit cu dobândă variabilă poate fi un moment potrivit să te gândești la o refinanțare cu dobândă fixă. În acest fel îți securizezi o rată lunară fixă pentru toată perioada creditului și nu mai trebuie să te îngrijorezi de posibilitatea unei rate mai mari în viitor.

 

Când e bine să apelezi la un credit de refinanțare?

Creditele de refinanțare ajută consumatorii să-și aducă la un loc mai multe produse de creditare cu o dobânda unică pentru toate și o singură plată lunară.

Dacă și tu, ca mulți alți români, deții mai multe credite, carduri de credit sau overdraft cu balanțe mari și dobânzi ridicate ai putea să te gândești la soluții care să te ajute să-ți reduci ratele lunare.

Totodată, dacă ai deja un credit cu dobândă variabilă – având în vedere contextul actual în care atât ROBOR cât și IRCC (Indicele de referință pentru creditele consumatorilor) sunt în creștere, poate e un moment potrivit să te gândești la o refinanțare cu dobândă fixă. În acest fel îți securizezi o rată lunară fixă pentru perioada următoare a creditului (3, 5, 8 sau 10 ani ) cât timp dobânzile sunt în creștere și ulterior revii la o dobândă variabilă mai mică. În acest fel nu mai trebuie să te îngrijorezi de posibilitatea unei rate mai mari în viitor.

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Refinanțarea creditelor poate fi o soluție foarte bună și atunci când simți că nu mai faci față plăților lunare deoarece poți opta pentru prelungirea perioadei de creditare și diminuarea valorii ratei lunare.

 

Ce sunt creditele de refinanțare?

Refinanțarea este procesul prin care îți poți combina mai multe produse de creditare sub unul singur, cum ar fi balanța datorată a cardurilor de credit, overdraft folosit sau chiar alte credite de nevoi personale contractate în perioade cu marje de dobândă ridicată. Poți lua în considerare refinanțarea atunci când dobânda și costurile totale ale creditului nou contractat sunt mai mici decât dobânzile și toate costurile creditelor curente combinate.

Când cauți un credit de refinanțare este bine să fii atent la dobândă și costurile adiacente (evaluare dosar, administrare lunară sau anuală, de acordare, de rambursare anticipată etc).

 

Ce trebuie să știi înainte să aplici petru un credit de refinanțare?

În cazul creditelor de refinanțare banca acoperă până la 100% din valoarea cumulată a creditelor existente, ceea ce înseamnă că avansul necesar este ZERO.

La fel că și în cazul unui credit nou, creditul de refinanțare presupune o analiză financiară a veniturilor tale sau ale familiei tale și o nouă evaluare a imobilului adus în garanție – în cazul creditelor cu ipotecă.

Acest lucru înseamnă că trebuie să îndeplinești același condiții de eligibilitate ca și în cazul unui credit nou:

  • să ai un contract de muncă pe perioadă nedeterminată sau pe întreaga perioadă a creditului
  • să ai vechime în muncă de minim 1 an și vechime la actualul loc de muncă de minim 3 -6 luni
  • în cazul creditelor cu ipotecă să nu fi adus modificări neautorizate ale locuinței

 

 

Denumire Tip Credit Suma maximă Dobânda Perioada maximă Extra costuri Caracteristici

BRD Expresso Restart cu dobândă fixă

Refinanțare fără ipotecă și cu cu încasare salariu cont BRD 130.000 lei Dobândă fixă de la 11.40% 60 luni 100 lei comision analiză dosar dacă deții un alt produs BRD

Între 0.5% și 1% comision rambursare anticipată

În perioada 19.01 -18.03.2022 beneficiezi de un discount de 1,5% din dobânda creditului Patria Refinanțare.
OTP Credit pentru refinanțare Refinanțare fără ipotecă și cu cu încasare salariu cont OTP 120.000 lei Fixă de la 11.19% 60 luni 0 lei comision analiză dosar dacă ai pachetul OTP Creditare (200 lei fără)

Între 0.5% și 1% comision rambursare anticipată

Aprobare în 30 minute!

Dobânda este personalizată și variază în funcție de suma creditului și opțiunea de încasare a veniturilor în OTP, istoricul de creditare al solicitantului și alte elemente utilizate în analiza cererii de credit

 

ING Personal de refinantare – Dobândă Variabilă

Refinanțare fără ipotecă 125.000 lei Variabilă de la 11.01% (IRCC + 7.63%) 60 luni 200 lei comision analiză dosar

0 lei comision de rambursare anticipată

Poți refinanța inclusiv costurile lichidării creditelor inițiale sau orice alte costuri ce pot fi justificate cu documente

George Credit 100% online pentru refinanțare

 

Refinanțare fără ipotecă 130.000 lei Variabilă de la 7.99% (IRCC + 3.73%) 60 luni 0 comision lunar de administrare

0 lei comision analiză dosar

0 lei comision de rambursare anticipată

Dobânda este personalizată în funcție de situația ta financiară și personală (istoricul relației cu banca, vechimea și stabilitatea la locul de muncă, constanța veniturilor, existența unui istoric de creditare și modul în care au fost rambursate creditele deținute până în prezent)

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.