X
Top conturi pe care le poți deschide 100% online

Top conturi pe care le poți deschide 100% online – ZERO drumuri la bancă

Într-o lume în care millennials și gen Z ar dori să dezinstaleze aplicația de Calling, conturile digitale sunt din ce în ce mai preferate de toți tinerii care se bucură să își deschidă un nou cont, de oricând, de oriunde.

Conturile digitale pot fi deschise și în timpul unei călătorii, pentru a obține avantaje cashback sau pot fi folosite în paralel, pentru a combina cele mai bune caracteristici de la fiecare, împreună cu opțiunile de zero comisioane.

Chiar dacă majoritatea conturilor digitale nu ne dau „opțiunea” de a ne „certa” cu un operator office local, toate au conturi robot și reprezentanți online care sunt foarte de ajutor și care folosesc AI pentru a înțelege foarte bine nevoile utilizatorilor.

 

George by BCR

George by BCR este printre cele mai moderne și ancorate în digital conturi de la ora actuală. Aplicația este foarte prietenoasă pentru utilizatori și implementează constant noi funcționalități utile: îți poți analiza toate tranzacțiile și obține statistici orientate pe categorii sau comercianți, ai cashback la o mulțime de magazine partenere și comision zero către orice altă bancă din România.

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Procentul de cashback merge până la 20%, iar opțiunile Gold și Platinum îți aduc multe alte beneficii (de exemplu dacă optezi pentru varianta Platinum, primești gratis cardul Priority Pass care îți dă acces la business lounges de oriunde din lume).

 

Revolut

Pe lângă lucrurile pe care le poți face cu Revolut în zona de card de debit, cu ajutorul contului poți cumpăra și cryptomonede sau fracțiuni de acțiuni la bursă. E un mod foarte bun de a testa aceste lucruri și de a transfera cu ușurință chiar și doar 10 lei într-un cont virtual. În plus, aplicația are o interfață și mecanism extrem de prietenoase, pe care le considerăm pionere în multe dintre lucrurile pe care le întâlnim acum la băncile locale. Cu ajutorul contului Revolut poți transfera bani ușor și instant, să împarți echitabil note la restaurant, să economisești prin rotunjire și să analizezi pe categorii tranzacțiile tale.

Poți citi o versiune mai detaliată a experienței noastre cu Revolut aici, în care am povestit toate lucrurile pe care le poți face în aplicație și ce avantaje ai în planurile Premium sau Metal.

Aplică pentru un card Revolut prin Bankata.ro și primești 3 luni gratis pentru Revolut Premium.

 

Wise

Atunci când vine vorba de transferuri de bani, din ce în ce mai multe persoane întreabă din prima dacă destinatarul folosește Wise. Folosit în special de românii din diaspora UK, Wise a devenit foarte cunoscut datorită eficienței mari și încrederii confirmate de utilizatorii mulțumiți de tranzacții. Costul de administrare lunară este zero, iar accesul este la peste 50 de valute. Comisionul de retragere de numerar (peste 200€) poate fi mare, însă cel al tranzacțiilor este convenabil, precum și schimburile valutare.

De aceea, în funcție de nevoile tale, poți identifica cum te poate ajuta și cum îl poți folosi în combinație cu alte conturi, digitale sau nu. Însă cu siguranță vei dori să testezi aplicația, care este prietenoasă și simplă. Nu există o variantă premium, deci primești direct cea mai bună versiune.

 

OTP Lejer

Contul digital OTP Lejer are o listă lungă de zero comisioane: zero comisioane la retragere din ATM-urile locale (și chiar două în străinătate, lunar), zero comision pentru tranzacțiile bancare, depunerile de numerar, analiza dosarului de credit de nevoi personale. În plus, până la finalul anului beneficiezi de o promoție care îți oferă zero costuri de administrare până în 2024.

Poți folosi până la șase valute și nu există variante premium, deci nu vei avea și alte costuri pe lângă cele plănuite inițial.

 

Orange Money

Contul Orange Money are multe caracteristici excelente: până la 24 de rate fără dobândă (la un minim de 300 de lei per tranzacție), comision zero la administrarea lunară și până la 5 valute. Dacă activezi Pachetul Extra Travel, ai până la 14% cashback, iar ulterior îl poți dezactiva până la următoarea călătorie.

Cu Orange Money poți retrage bani în magazinele Orange (dar cu comisioane) și poți opta și pentru varianta Premium. În plus, punctele Orange Thank You sunt obținute și la tranzacțiile cu Orange Money.

 

Monese

Un cont la fel de iubit și apreciat precum Revolut, însă mai cunoscut pe piața din UK. Aplicația este foarte prietenoasă, include economisirea prin rotunjire și, un punct foarte bun, îți poți integra și contul de PayPal. Poți face Top Up și cu bani cash, fără să mai fie nevoie să folosești alt card bancar cu ATM în România, însă acestea sunt comisionate cu 3.5%.

Cardul digital Monese este gratis, iar din aplicație poți seta automat plăți și direct debit.

 

Vivid

Deschizând un cont digital prin Vivid obții instant un cont bancar în Germania și poți plasa ordine începând de la 0,01 fracțiune de acțiuni. Toate cumpărăturile cu cardul generează cashback sub formă de acțiuni și beneficiezi de până la 40 de valute.

Un cont cu zero comision de administrare se poate face începând de la 200€.

*

Dacă ai ajuns aici pentru că te gândeai să începi un cont de investiții, atunci poți consulta și articolul despre cum să-ți investești economiile în acțiuni.

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Dacă simți că am scris prea mult, atunci poți încerca varianta noastră de podcast: Tu și banii abordează subiecte precum Tu și bugetul tău, tu și nunta, tu și casa ta, tu și botezul, tu și următoarele teme pe care le poți propune chiar tu :).

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.