X
Cum să folosești inteligent creditele de nevoi personale

Cumpărăturile de Crăciun #2 – Cum să folosești inteligent creditele de nevoi personale

Cum putem să ne îndeplinim planurile, visurile și rezoluțiile de sărbători în timp ce avem și grijă de bugetul nostru?

Cum să luăm decizii financiare inteligente 

#SmartBanking este un termen care întrunește atât produsele bancare care sunt utile și intuitive, cât și deciziile utilizatorilor care le ușurează viața și le îmbunătățesc finanțele. Noi ne simțim responsabili atât de a compara cât mai obiectiv și exhaustiv ofertele generate de bănci, cât și de îndruma cititorii către decizii cu efecte pozitive pe termen lung, investiții inteligente și sigure.

Creditele de nevoi personale au atât reputația de a salva bugete și situații, dar și de a prinde un utilizator într-o datorie pe termen mediu, după euforia inițială a încasării sumei de bani. De aceea, avem o recomandare lungă de produse de creditare bune, respectiv situații potrivite pentru acestea.

Cum să folosești creditele de nevoi personale în avantajul tău

Cu toții simțim că nu avem suficienți bani pentru toate dorințele, ideile și planurile noastre. Însă primul pas pentru a înțelege care este situația în care ne aflăm, care e bugetul de care dispunem și ce putem face cu el astfel încât să nu încheiem luna pe minus.

Cum să îți analizezi bugetul și să îți cunoști cheltuielile

Orice aplicație de #moneytracking poate fi un pas bun, așa cum și un tabel făcut de noi sau pixul și hârtia pot funcționa 🙂 important este să începem să cunoaștem cu exactitate ce cheltuieli recurente avem, respectiv unde dispare salariul nostru după fiecare lună.

De exemplu, dacă folosești aplicația George by BCR poți atât să îți urmărești cheltuielile, cât să și corelezi totul cu alte carduri de pe care obișnuiești să faci plăți. 

Am scris aici mai multe despre de ce apreciem George by BCR

Folosește calculatoarele automatizate

Am creat pe bankata.ro o serie de calculatoare simplu de folosit, care te pot ajuta în a-ți înțelege mai bine bugetul. Aici ai calculatorul pentru averea netă, iar mai jos poți vedea toate calculatoarele Bankata.

Alege calculatorul Bankata care ți se potrivește

Credite de nevoi personale pe care le poți accesa în Decembrie 2022

Vezi mai jos ofertele avantajoase de credite de nevoi personale. Dobânzile sunt personalizate în funcție de profilul tău socio-demografic, durata creditului, suma creditului și istoricul de plată la alte credite.

Garanti Bank

Garanti oferă un credit de nevoi personale fără garanții cu dobândă fixă și cu dobândă variabilă, respectiv unul de refinanțare cu ambele tipuri de dobânzi.

  • Ai o perioadă de creditare cuprinsă între o lună și 60 luni
  • Dobânda variază între 8.86% și 9.76%.

BRD

Creditul Espresso cu dobândă fixă oferă o creditare maximă de 130.000 de lei și zero comision de administrare. Poți opta și pentru creditul Espresso Verde cu dobândă fixă.

  • Ai o perioadă de creditare cuprinsă între 6 și 60 luni
  • Poți opta pentru o perioadă de grație parțială, timp în care nu se achită capital, de până la 6 luni
  • Comisionul de analiză al dosarului este zero, redus de la 200 de lei pentru creditele acordate prin platforma online
  • Dobânda variază între 9.45% și 18.99%.

BCR

George by BCR este renumit pentru funcționalitățile moderne și inovatoare, aplicația ușor de folosit și deschiderea către lumea digitală. Practic, poți accesa George by BCR de oriunde, oricând, păstrând inclusiv confortul canapelei 🙂

  • Ai o perioadă de creditare cuprinsă între o lună și 60 luni
  • Deschizi aplicația George și obții instant creditul de nevoi personale, direct de pe telefon
  • Dobânda variază între 8.79% și 9.79%.

Credite pe care le poți deschide de oriunde

Dacă vorbim de oriunde și 100% digital, verifică și:

Cardurile de credit la care poți aplica 100% online

Alte idei de investiții în luna Decembrie

Investiții în momente, mai exact 🙂

Citește și ce cadouri cu costuri zero poți face aici

Citește despre ceva ce te pasionează

Dacă în timpul anului nu ai suficient timp de citit, atunci Decembrie este o perioadă perfectă pentru a recupera și a te conecta cu acest obicei. Fie că te documentezi printr-o carte nonfiction sau te relaxezi cu o poveste bună, ambele sunt o investiție personală, atât în dezvoltare, cât și în sănătate mintală.

Devino mai bun în hobby-ul preferat

Decembrie poate fi un câștig nu neapărat prin bugete și obiecte, ci prin timp și relaxare. Orice activitate preferată avem și de care ne este dor, orice lucru la care ne gândim atunci când stăm până târziu la birou sau orice amânăm pentru zilele de sărbători: acestea sunt zilele de sărbători, iar orice am face pentru noi este un câștig.

Fură startul unei rezoluții din 2023

Dacă ai deja planuri noi pentru 2023, atunci poți să le începi încă de la sfârșitul lui decembrie. Te va face să te simți ca un #superhero, care poate călători în timp, care este deja avansat pe 1 ianuarie, care începe anul cu nota zece și coroniță :).

Alege o parte din domeniul în care lucrezi

Și vezi cum și viața profesională se poate îmbunătăți mult. Chiar dacă nu îți place deloc jobul tău, poți alege un segment în care să devii mai bun, și astfel să îți abordezi asertiv și cariera în 2023. Poate duce la mai multă mulțumire de sine, promovări, măriri de salariu sau noi joburi 🙂

Nu chiar cost free, dar surprinzător de puțin pentru investiții și economii

Am pregătit și un material despre cum poți începe să ai grijă de finanțele tale cu un buget de doar 100€.

Cum poți începe să economisești și investești cu doar 500 de lei

? De asemenea, poți vedea și asculta episoadele din podcastul Bankata: Tu și banii. 🙂

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.