X
Patria de Oriunde - Depozite online din oricare loc al lumii

Patria de Oriunde – Depozite online pentru persoane fizice, din oricare loc al lumii

Feed-urile noastre de social media sunt pline de hashtag-uri precum #digitalnomad, #citizenoftheworld, #theworldismyoyster – conceptul de cetățenie globală este din ce în ce mai răspândit, cunoaștem români în toate țările, diaspora este extrem de vastă, iar la alegeri ne apar statistici de votanți chiar și din Noua Zeelandă. Dar cum putem face și #banking de oriunde din lume?

De ce ne dorim conturi 100% digitale

Conturile 100% digitale sunt foarte confortabile atât pentru cei care sunt permanent plecați din România, cât și cei care călătoresc pe moment, și pentru cei nedeplasabili, și pentru introvertiții care nu doresc să socializeze, și pentru cei care nu au timp să se deplaseze în sucursale, sau nu dispun de suficiente mijloace de transport. De fapt, am întocmit o listă cu diverse scenarii în care poți avea nevoie sau îți poți dori opțiunea de a deschide un cont digital:

 • Locuiești într-un loc superb și pustiu, dar nu ai o sucursală de bancă aproape
 • Lucrezi de acasă și te simți comod cu asta, nu ai vrea să mergi în oraș pentru o sarcină administrativă
 • Nu îți place să cunoști oameni noi și ai anxietate socială
 • Ai plecat pentru o perioadă din țară, să lucrezi de la distanță sau să te bucuri de o climă mai caldă
 • Te-ai mutat din țară pe perioadă nedeterminată, însă revii aici și încă te simți aproape de casă
 • Faci parte din diaspora permanentă, însă continui să faci #banking și în România.

Vezi aici și o colecție de conturi 100% digitale

Ce înseamnă „Oriunde”

Oriunde presupune orice teritoriu din lume, indiferent de fusul orar. Contează doar să ai conexiune la Internet, un microfon și o cameră video – poți face toate acestea și cu ajutorul smartphone-ului tău.

Oferta Patria de Oriunde

8.5% dobândă pe an

Prin oferta Patria de Oriunde poți deschide un depozit bancar de oriunde din lume, dacă virezi ulterior suma de bani în 5 zile lucrătoare. Dobânda depozitului bancar este fixă și poate fi încasată lunar sau la scadență, în funcție de preferințe. Pentru acest lucru, este necesar ca depozitul să aibă istoric de minimum trei luni și să fie capitalizare.

Dacă îți dorești să reînnoiești depozitul atunci când ajunge la termen, acest lucru se poate face automat, cu sau fără capitalizarea dobânzii.

Exclusiv online, prin apel video

Pentru a deschide un cont online ai nevoie doar de o conexiune video și internet. Apelul nu durează mult, însă este necesar ca banca să confirme identitatea ta, pentru a menține lucrurile cât mai sigure.

Poți folosi și doar un telefon cu cameră video pentru a efectua apelul către operatorul bancar.

Opțiunea retragerii de numerar

Dacă ai nevoie să retragi numerar din depozitul tău, nu vei plăti comision pentru sumele retrase în ziua scadenței, respectiv în următoarea zi lucrătoare. Limita este de 60.000 de lei pe lună.

De asemenea, la scadență îți poți prelungi depozitul tot online, cu ajutorul opțiunii de Internet Banking. De oriunde :).

Planul Senior Plus

Pe lângă Patria de Oriunde, seniorii pot încasa și pensia prin oferta Patria Senior Plus, care aduce următoarele beneficii:

 • Contul se deschide și închide gratuit
 • Retragerile sunt zero comision la ATM-urile Patria Bank și Euronet, respectiv o retragere gratuită pe lună de la orice ATM național
 • Servicii de alerte SMS gratuite pentru orice încasare
 • O rezervă de bani în valoarea 2 pensii, prin produsul Overdraft, cu o marjă de dobândă de 6.5%
 • Cashback pentru cumpărăturile realizate cu cardul în luna precedentă.

Alte oferte de la Patria Bank

Poți vedea aici ofertele Patria Bank pentru:

Credite de nevoi personale

Credite ipotecare

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.