X
Cum să folosești inteligent cardurile de credit

Cumpărăturile de Crăciun – Cum să folosești inteligent cardurile de credit

Decembrie mai este numită de reclamele de la televizor „luna cadourilor”, dar cum putem să  trecem prin aceste cumpărături de Crăciun într-un mod inteligent, fără să lăsăm o stare precară a bugetului pentru luna Ianuarie?

Cum să cheltuim de trei ori mai mult în Decembrie  

Răspuns: nu ar trebui 🙂 Spiritul sărbătorilor ne îndeamnă la cheltuieli suplimentare, legate de vacanțe, evenimente, mese, haine, decorațiuni, însă dacă în tot acest timp veniturile noastre se păstrează constant, atunci nu avem cum să susținem acest ritm într-un mod realist. 

Un profesor de economie de la Harvard semnala într-un tweet că în Octombrie nivelul de economii a ajuns la cel mai scăzut punct – comparând cu date din ultimii 63 de ani: din 1959.

 

Cum să folosești cardurile de credit în avantajul tău

Analizează-ți cheltuielile

Ianuarie este o lună ilustrată ca fiind foarte deprimantă așa cum ilustrează și Roz Chast pentru The New Yorker mai jos:

De aceea, nu lăsa entuziasmul sărbătorilor să te aducă într-o stare de datorii și greutăți în luna ianuarie. Analizează ritmul lunar al cheltuielilor tale și decide o sumă concretă pe care o poți depăși și la care poți apela în luna aceasta.

Citește mai multe despre cele mai bune carduri de credit în 2022

Creează o categorie pentru cheltuielile care se încadrează la carduri de credit

Pe de o parte, poți avea cheltuieli funcționale, care țin de cashflow, precum închirierea unei mașini: nu mai lași ca garanție întregul buget de vacanță. 

Citește mai multe tips & tricks de călătorie

Pe de alta, cardurile de credit ne pot inspira să depășim cu mult sfera nevoilor și să ajungem în cea a dorințelor, deoarece totul este extra sclipitor în Decembrie ✨✨.

Asigură-te că îți stabilești dinainte, în mod obiectiv, pentru ce tipuri de cheltuieli ai cu adevărat nevoie să depășești bugetul lunar, ca atunci când vei acționa să fii susținut de deciziile înțelepte. ?

Ține cont de bugetul ideal 70-20-10

De ce nu să economisești și în Decembrie și să simți că ți-ai făcut un super autocadou de Moș Crăciun?

Verifică aici calculatorul de buget ideal

Sau încearcă să investești într-un mod diferit, pentru un cadou personal și un 2023 prosper

https://bankata.ro/stock-estate-cum-poti-investi-in-real-estate-incepand-de-maine/

Cum să achiți la timp suma de pe un card de credit

Folosindu-te de acest trick, poți avea cele mai avantajoase carduri de credit, fără să conteze dobânda acestora.

Citește aici de ce dobânda unui card de credit nu contează

 

Idei excelente de carduri de credit pe care le poți accesa în Decembrie 2022

Dacă vrei să abordezi cumpărăturile de Crăciun într-un mod inteligent, atunci explorează ofertele de mai jos. Conțin carduri fără dobândă, carduri cu multe extra opțiuni, aplicații de banking prietenoase sau îți păstrează confortul de Banking remote – poți deschide conturi de la distanță.

 

Garanti BBVA

Cardurile de credit Bonus Card Platinum de la Garanti BBVA ne plac foarte mult, pentru că, în primul rând:

Poți refinanța carduri de credit de la alte bănci cu ajutorul lor printr-un plan de 36 de rate fără dobândă! Practic, ca să facem o comparație, este ca și cum ai schimba un job, un apartament sau o relație, fără să simți că o iei de la capăt, ci că păstrezi tot ce ai investit și acumulat până atunci. Este genul acela de sentiment în care nu te simți nedreptățit – ceea ce în sistemul economic capitalist se poate simți frecvent.

Alte lucruri care ne plac:

 • Poți primi o limita generoasă de până la 100.000 lei
 • Ai până la 10% bonus din valoarea cumpărăturilor la magazine partenere și 0.3% bonus la orice comerciant
 • Poți folosi punctele bonus la peste 6.000 de parteneri
 • Ai până la 12 rate fixe fără dobândă la magazinele partenere sau chiar mai multe în perioada campaniilor speciale
 • Primești gratuit Priority Pass prin care ai acces în peste 500 de saloane VIP din aeroporturi din întreaga lume.

BCR

Despre George by BCR am scris și aici, chiar exhaustiv am spune ^_^

Citește aici de ce George este intuitiv, inovator și ține pasul cu ce ți-ai dori de la o aplicație de banking

Ce ne place la George:

 • Este 100% online, contul este gata în 10 minute
 • Aplicația este foarte personalizabilă
 • Se pot lua credite de nevoi personale sau refinanțări direct din aplicație
 • Te ajută foarte mult să îți bugetezi cheltuielii și să înțelegi unde s-au dus banii tăi
 • Cheltuielile pot fi etichetate și împărțite automat, iar etichetele pot fi personalizate
 • Poți include și conturi de la alte bănci, pentru a avea un buget coroborat.

Conturi digitale, pe care le poți deschide de oriunde

Ce înseamnă „de oriunde”? Într-o noapte la o petrecere, la cort (deși e frig afară, dar nu judecăm, fiecare cu hobby-urile lui), din vacanță în Asia de SE, de la coadă la supermarket (căci acum e coadă și la self check in), atunci când aștepți să te bage în seamă barista-ul de la cafeneaua preferată.

Găsești aici care sunt cardurile de credit la care poți aplica 100% online

 

Cum să faci față presiunii din luna Decembrie

Câteva idei pentru a traduce presiunea comercială din luna sărbătorilor în momente frumoase și necostisitoare:

Transformă cadourile în momente, servicii și timp de calitate petrecut împreună

Conceptul de limbaj al iubirii pleacă de la teoria că nu toți oamenii primesc și oferă aceleași manifestări ale iubirii. Unii preferă să ofere cadouri, pentru alții acestea nu sunt atât de semnificative, sau capătă însemnătate doar dacă sunt simbolice sau amuzante, precum o scoică de pe o plajă îndepărtată, sau niște papuci de casă în formă de dromaderi :). Descoperă ce alte manifestări ale afecțiunii poți oferi în afară de cadouri. Noi dăm hinturi: timpul petrecut împreună, cuvintele de apreciere, serviciile pe care le poți face pentru cineva și să le faci ziua mai ușoară. ?

Creează o listă cu lucrurile pentru care ești recunoscător

Dintre toate sărbătorile, probabil manifestarea de Ziua Recunoștinței ar fi fost cea mai potrivită pe care s-o împrumutăm din cultura americană. Recunoștința este un concept și o emoție foarte sănătoasă, iar toate studiile arată că exersarea ei aduce multiple beneficii legate de starea emoțională, sănătate mintală, calm și răbdare.

În funcție de rutina fiecăruia, recomandăm să ne notăm zilnic trei lucruri pentru care suntem recunoscători și de care suntem mulțumiți sau mândri pentru cum s-au așezat lucrurile în viața noastră. Notițele pot fi legate de relația cu noi înșine, cu cineva drag, progresul făcut în orice mică activitate sau o reușită la care acum câțiva ani doar visam.

Propune-ți o serie de lucruri pe care să le faci până la Crăciun

Precum un advent calendar, dar cu momente frumoase în loc de bomboane. Acestea pot însemna să te revezi cu un prieten bun, să pregătești un tort delicios, să mergi o seară la patinoar, să bei vin fiert alături de cei dragi, să faci o seară de dans chiar în propria casă, să alcătuiești un puzzle din câte piese îți dorești, să citești o carte bună sau să recitești una preferată. Nu există limită pentru momentele frumoase pe care le poți avea în luna Decembrie, iar astfel transformi luna cadourilor în luna momentelor.

De exemplu, planul meu este să revăd The Godfather, să împletesc coronițe din brad natural cu felii de portocale uscate, să citesc și să caut tutoriale gratuite online pentru croitorie. ?

Fă-ți planuri pentru un 2023 mai bun

Planurile pot aduce puțin temere, dar și entuziasm și optimism. În plus, planificarea îți dă mai multă structură, control și previziune. Atunci când vine vorba de domeniul financiar (dar nu numai), noi suntem pro planificare: în loc să resimțim că ceea ce ni se întâmplă este arbitrar sau karmic, simțim că ne ocupăm noi să ne croim viața așa cum ne dorim. ?

Ia în calcul reducerea cheltuielilor

Optimizarea cheltuielilor în starea actuală a economiei este bine venită. De aceea, mai jos am pregătit un ghid despre cum să îți reduci facturile lunare, dar să continui să ai un stil de viață pe care ți-l dorești.

Tips & tricks pentru reducerea cheltuielilor lunare

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.