X
De ce dobânda unui card de credit nu contează ⋆ Bankata

De ce dobânda unui card de credit nu contează

Este foarte simplu. Cardul de credit este un produs de creditare pentru care poți să nu plătești niciodată dobânda dacă îl folosești inteligent.

Și ce înseamnă asta? Tot timpul trebuie să ai grijă să-l plătești la timp și cu suma totală datorată pentru ultimul extras emis.

Dacă știi de la început că ai nevoie de un card cu care să îți faci cumpărăturile zilnice și pe care îl vei achita complet la finalul lunii atunci mai bine te concentrezi pe alte avantaje ale cardului decât să pui accent pe dobânda. În ziua de azi cardurile de credit vin cu foarte multe oferte, parteneriate, cash-back, puncte de loialitate, etc astfel încât poți chiar să economisești lunar bani dacă ai ales cardul potrivit.

Spre exemplu, dacă ai mașină și o stație MOL lângă casă/ birou sau în drumul tău zilnic poți să alegi cardul de credit de la OTP Bank – Mastercard Compas – MOL care îți da de 2 ori mai multe puncte pe cardul MOL MultiBonus și in plus la activare primești gratuit 100 de puncte cadou. La 2 plinuri/ lună primești aproximativ 120 de puncte dacă achiți cu cardul OTP Mastercard Compas – MOL și poți primi gratis un croissant fresh corner.

Sau dacă optezi pentru un Card de credit BCR, prin programul Moneybank ți se întorc înapoi în contul cardului procente din sumele achitate cu cardul BCR la peste 100 de comercianți cum ar fi 4% la Booking.com, 10% la orice farmacie Sensiblu, 5% la supermarketurile Cora, 7% la Decathlon, 10% în magazinele iStyle și multe altele. Asta înseamnă că ai reducere instant la produsele achiziționate și, spre deosebire de alte oferte punctuale din magazine, reducerea se poate cumula cu alte oferte deja existente.

În schimb, dacă intenționezi să folosești cardul de credit pentru o plată de valoare mare pe care nu o poți împărți în rate egale sau nu poți achita întreagă suma datorată cardului lunar și la timp, atunci e mai bine să optezi pentru un credit de nevoi personale. Avantajele sunt dobânda mai mică decât cea la un card de credit (în general 7 – 10% vs 20 – 24%) și perioada de rambursare mai lungă ceea ce face ca rata lunară să fie mai mică în cazul unui credit de nevoi personale (6 – 12 rate la card vs 24-36 luni în cazul creditului).

Poți opta pentru Creditul George de la BCR, iar dacă îți încasezi salariul în contul BCR și refinanțezi și un credit de la altă bancă poți primi o dobândă de 7,99% pentru sume împrumutate de până în 20.000 lei sau 7,49% dacă împrumuți 30.000 lei.

Compară și găsește cele mai bune carduri de credit și credite de nevoi personale pe Bankata.ro

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.