X
Descoperă Toate Tipurile de Depozite Bancare TBI Bank

Tipuri de depozite bancare tbi bank

Îți place să ai grijă de banii tăi și să economisești cât de mult poți pentru a-ți îndeplini diverse dorințe? Noi am făcut deja asta în câțiva pași, fără niciun comision! Descoperă cele două tipuri de depozite bancare tbi și alege varianta care îți e cea mai utilă. ?

Depozite bancare în LEI, EURO și USD

La tbi bank, dacă ești cetățean român, cu vârsta peste 18 ani și ai un cont bancar deschis la orice bancă din România, îți poți deschide cu ușurință un depozit online în LEI, care are dobândă fixă, indiferent de perioada de depozitare aleasă.

Dacă ai conturi bancare în alte monede decât LEI (EUR/USD), poți alege varianta deschiderii unui depozit clasic, în orice unitate tbi bank. Nu există o sumă minimă pentru a face asta.

Ce reprezintă un depozit online la tbi bank?

tbi îți oferă posibilitatea de a deschide un depozit online în mod gratuit, cu zero costuri pentru administrarea contului sau încasarea sumelor prin transfer bancar din alte bănci la tbi bank; iar pentru retragerea în numerar/transfer bancar a sumelor din depozitul tău beneficiezi tot de 0% comision.

Din platforma de depozite online tbi bank poți crea un număr nelimitat de depozite și poți adăuga atâtea sume noi câte dorești.

Sumele din depozitele bancare tbi bank sunt garantate de FGDB Bulgaria, până la echivalentul în lei a sumei de 100.000 euro per deponent. În cazul indisponibilizării depozitelor, FGDB Bulgaria va face plata compensatiilor catre deponenti prin intermediul Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare din România.

Cum poți crea un depozit 100% online?

Poți să-ți depozitezi banii într-un mod extrem de simplu, 100% online. Este necesar să selectezi tipul de depozit pe care îl dorești și care se potrivește cel mai bine cu nevoile tale. Suma minimă pentru a putea deschide un depozit online este de 100 lei.

Se accesează platforma de depozite online tbi bank și se completează formularul în 7 pași, după cum urmează:

1. Alege termenii – trebuie să selectezi tipului produsului și anume, dacă dorești un depozit bancar tbi online simplu cu capitalizare și reînnoire automată, sau un depozit online simplu fără prelungire în ziua scadenței.

Tot aici, la pasul 1 este necesar să alegi valuta, perioada de depozitare și dobânda se calculează automat. Apoi, introduci suma pe care dorești să o depozitezi și modalitatea de retragere la data scadenta, fie numerar din Agențiile TBI Bank, fie prin transfer în contul din care au fost inițial virate fondurile în vederea constituirii depozitului.

2. Autentificare în contul tău existent sau înregistrarea unui cont nou pe platforma de depozite tbi bank. După confirmarea contului, vei fi automat logat și poți finaliza pașii rămași.
3. Acord pentru condițiile generale pentru depozite online tbi, dar și acordul deponentului pentru deschiderea depozitului la distanță.

Cum poți să deschizi un depozit exclusiv online? Foarte simplu! Este nevoie doar de efectuarea unui transfer bancar dintr-un cont deschis pe numele tău la o altă bancă din România, cont care are aceeași valută ca și depozitul online pe care îl deschizi.

Vezi care sunt condiții generale pentru depozite online tbi

4. Declarații pe proprie răspundere cu privire la sursa fondurilor, ocupație, venituri și apartenența în grupuri specifice (persoane expuse politic, persoane SUA, persoane rezidente fiscal în România etc).
5. Informații personale – prenume, nume, CNP, număr de telefon, adresă.
6. Identificare prin fotografierea cărții tale de identitate (CI)
7. Semnează cererea după completarea tuturor câmpurilor și trimite-o echipei tbi bank, după ce o validezi prin tastarea codului unic trimis via sms.

După aprobarea cererii unui depozit online la tbi bank, vei primi un email ce conține contul IBAN al noului tău depozit de economii digital. Poți face transferul sumei menționate la deschiderea depozitului online din contul tău deschis la orice bancă din România.

Perioade de depozitare și dobânzi pentru depozite online

Dacă vrei să beneficiezi de dobânzi avantajoase, poți alege serviciile digitale pentru depozite online tbi pentru o perioadă cuprinsă între minim o lună și maxim 36 de luni:

Tabel Dobanzi in LEI pentru Depozitul Clasic tbi bank

Cum poți depune un depozit clasic în unitățile tbi?

tbi bank are sedii în peste 15 orașe din România și se poate solicita un depozit clasic în orice agenție bancară, atât în LEI, cât și în EURO sau USD.

Contul se deschide gratuit și se administrează cu 0 comision. Tot cu 0 comision se pot încasa sume din conturi bancare deschise la alte bănci decât tbi, dar și retrage numerar la data scadenței.

În cazul în care dorești să reînnoiești depozitul la data scadentă, cea mai simplă cale este să selectezi prelungirea automată și capitalizarea dobânzii la începutul creării contului.

Dacă dorești să adaugi sume noi de bani, poți oricând să mergi la o agenție tbi și să soliciți crearea unui nou depozit.

Toate sumele din depozitele deschise la tbi bank sunt garantate până la echivalentul sumei de 100.000 euro/deponent.

Perioade de depozitare și dobânzi pentru depozite clasice

În cadrul tuturor unităților, se poate opta pentru deschiderea unui depozit simplu.

Vrei să beneficiezi de dobânzi avantajoase? Poți alege serviciile bancare pentru depozite clasice tbi pentru o perioadă cuprinsă între minim o lună și maxim 36 de luni, pentru fiecare monedă.

Dacă vrei să lichidezi anticipat depozitul bancar, ai oricând acces la banii tăi și beneficiezi de dobândă la vedere pentru contul curent standard.

Dobânda pentru depozitele clasice este fixă pentru toată perioada în care depozitul este activ. Descoperă mai jos care sunt dobânzile fixe pentru depozitele bancare tbi de tip clasic.

Dobânzile acordate în LEI pentru depozitele clasice sunt aceleași ca și în cazul depozitelor online.

Tabel Dobanzi in LEI pentru Depozitul Clasic tbi bank

Totul e mai simplu cu depozite bancare tbi!

Indiferent de obiectivul tău financiar, fie că alegi un depozit bancar online sau un depozit clasic la o unitate tbi bank, alegi o metodă sigură și eficientă de a economisi.

Află mai multe despre tbi bank din articolul nostru.

Depozitele clasice se acordă exclusiv prin rețeaua de agenții tbi, iar depozitele online se creează în mediul digital prin Platforma de Depozite.

Folosind serviciile tbi bank, ai condiții avantajoase de dobândă și toate procedurile se desfășoară într-un mod flexibil, în medii sigure.

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!


Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.
Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără niciun cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.