X
Susține proiectele verzi ⋆ Bankata

Susține proiectele verzi

Susține proiectele verzi prin contul ProGreen de la ProCredit Bank

Atunci când investești sau economisești banii tăi, sprijini inevitabil anumite proiecte, direct cu finanțele tale. Utilizatorii se gândesc, firesc, la avantajele băncii respective, la dobânzi sau la siguranța banilor, astfel că nu mai ajung să se întrebe ce se întâmplă cu banii lor odată ce i-au încredințat băncilor și dacă proiectele susținute de acestea se aliniază propriilor valori.

Cum poți simți că faci diferența prin proiecte verzi

În ultima vreme, companiile nu mai au voie să folosească termenii eco/ bio/ environmentally friendly etc, deoarece se poate considera green washing, dacă nu au și o bază solidă pentru aceste afirmații. Cu alte cuvinte, dacă o companie nu poate demonstra impactul serios asupra unei cauze de mediu, nu poate să încerce să se folosească de acești termeni doar pentru a avea o imagină mai bună.

Tot în ultima vreme a ajuns și la noi proiectul de garanție – returnare al PET-urilor. Teoretic din 30 Noiembrie 2023, practic consumatorii nu simt încă implementarea, însă se bucură anticipat de această schimbare.

Iar în tot acest timp, oamenii încearcă să înțeleagă care este amprenta lor de carbon asupra planetei și cum pot avea o existență mai prietenoasă cu mediul.

Cu siguranță te-ai gândit de multe ori la ironia situațiilor în care noi folosim paie de metal, în timp ce sursele de poluare vin din arderi, transport, sau agricultură, care sunt în afara ariei noastre de control.

Care sunt lucrurile din controlul tău atunci când vorbim despre un mediu mai prietenos? La prima vedere, să petrecem timp în zone mai puțin poluate, să avem grijă la gunoiul pe care-l generăm, să reciclăm, să nu printăm emailuri 😅, să reconsiderăm câteva alegeri.

Dar pe lângă acestea, mai sunt și alte aspecte care țin de impactul pe care-l generăm, cum ar fi: unde sunt investiți banii tăi atunci când faci banking?

Pachetul ProGreen de la ProCredit Bank

Dacă te îngrijorează ce tip de proiecte sunt finanțate de banii tăi atunci când faci banking, atunci 1) felicitări pentru asumare și conștientizare, este absolut minunat 💚 și 2) te vei bucura să auzi că pachetul ProGreen de la ProCredit Bank te asigură că atunci când deschizi un cont, banii tăi vor susține doar proiecte verzi.

Cum funcționează acest lucru? Fiecare cont ProGreen va contribui la susținerea proiectelor verzi finanțate de ProCredit Bank.

Un bonus care ne place mult: cardul fizic este realizat în proporție de 100% din plastic reciclat 💚.

Alte avantaje ale pachetului ProGreen:

 • Ai comision de administrare zero (dacă încasezi cel puțin 1000 de lei în contul curent, sau deții în conturile băncii minimum 15.000 de lei la finalul lunii; altfel comisionul este 10 lei).
 • Prin pachetul ProGreen obții:
  • un cont curent în RON
  • un cont de economii în RON
  • un card de debit
  • Internet & mobile banking
  • plăți naționale gratuite nelimitat (pentru sume <50.000 de lei)
  • retrageri gratuite nelimitat la orice ATM din România.

Ne mai place acest pachet deoarece procesul de deschidere al contului presupune un flux intuitiv: poți face acest lucru de acasă (sau de oriunde), dacă ești în programul de lucru al băncii. Dacă ai la îndemână actul de identitate, atunci vei putea deschide un cont în doar câteva minute, după ce vei avea un scurt apel video cu unul dintre consultanții băncii. La finalul procedurii vei semna digital documentele, adică fără printing 💚.

Aplică aici pentru un cont la ProCredit Bank

Ce ne mai place de la ProCredit

De-a lungul timpului ne-au atras atenția multiple proiecte de la ProCredit care sunt în avantajul utilizatorilor, în special celor care se gândesc la mediul înconjurător. Poți descoperi și:

💚 Creditul ProGreen pentru eficiența energetică din casa ta

💚 Cum îți poți achiziționa o mașină electrică sau plug-in

💚 Ce avantaje are depozitul la termen de la ProCredit

💚 Cum să ai vacanțe perfecte de sărbători, prin avantajele cardului Visa Platinum

Aplică aici la ProGreen 

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.