X
Fă-ți Planuri de Investiții cu XTB în 2024

Planuri de Investiții via XTB Broker

Tu cum investești? În mod manual sau automat? XTB, companie globală de investiții, tocmai a lansat un serviciu nou și automat, disponibil în platforma XStation – Planuri de Investiții. Este un produs îndrăzneț, care vine la pachet cu multe avantaje pentru investitori, indiferent de gradul de experiență. Investițiile în ETF-uri trebuie făcute în mod responsabil, iar o investiție pasivă este un bun motivator. Deschide un cont 100% online, în mod gratuit și începe să-ți personalizezi portofoliul de ETF-uri cu XTB. ??

Tu cum vezi Planurile de Investiții?

Planurile de Investiții via XTB au fost introduse la nivel global, în câteva țări, inclusiv în România, spre finalul anului 2023. Acestea sunt un produs financiar, care să te ajute să investești pasiv economiile pe care le ai. Doar prin aplicația intuitivă de investiții de la XTB, le poți instrumenta foarte ușor:

 • plăți recurente pentru a automatiza anumite investiții;
 • posibilitatea de a efectua investiții pasive în XTB;
 • oportunități pentru investitorii care au un capital de intrare mai mic;
 • alegere ETF-uri și construirea planurilor de investiții pentru acestea;
 • posibilitatea de a cumpăra fracțiuni de ETF-uri – opțiunea de a selecta ETF diferite, ce fac parte din din portofolii distincte;
 • personalizarea și alocarea unui procent pentru fiecare investiție.

Cum poți deschide un cont XTB 100% online?

XTB îți oferă opțiuni pentru investiția în instrumente multiple, inclusiv în acțiuni cu deținere ce au 0% comision. De asemenea, dacă ai sume în cont care nu au fost investite, poți să primești dobândă.

Primul pas este să deschizi un cont gratuit XTB prin Bankata, 100% online și să studiezi produsele în care dorești să investești: acțiuni și ETF-uri cu deținere și CFD-uri (cu suport pe Forex, Acțiuni, Indici, Mărfuri).

De asemenea, XTB suportă trei valute de bază – EUR, RON și USD. Dacă te întrebi în cât timp poți să începi să investești, procesul complet pentru deschiderea unui cont poate dura aproximativ o oră, dacă toate documentele tale sunt corecte.

Poți investi până la 100.000 EURO/lună și ai zero comisioane pentru tranzacții cu acțiuni și ETF-uri.

Ce este un ETF?

Acronimul ETF se referă la un Exchange Traded Fund. ETF-urile reprezintă coșuri de instrumente precum acțiuni, obligațiuni, valute, mărfuri, indici sau o combinație a acestora. Similar cu acțiunile, acesta pot fi cumpărate/vândute la bursă printr-un broker.

Nu există un design standard pentru crearea unui ETF și poate urmări orice activ financiar, de la prețul unei singure materii prime sau al câtorva acțiuni până la o colecție mare și diversă de valori mobiliare. ETF-urile pot fi structurate pentru a oferi expunere la metale prețioase (aur) și la sectorul materiilor prime.

ETF-urile (Exchange Traded Fund) sunt fonduri care sunt tranzacționate la bursă și prețul fluctuează pe timpul zilei atâta timp cât bursa este deschisă. În Europa, toate ETF-urile sunt reglementate de către Directiva OPCVM, care este responsabilă de standardele obligatorii de protecție a investitorilor în fondurile respective.

Citește și XTB: Ce ne place. De ce este ușor de folosit și la ce să fii atent

Platforma XStation by XTB – Plan de Investiții

Cum poți crea un Plan de Investiții la XTB?

Planul de Investiții este disponibil doar în aplicația mobilă XTB. Toate operațiunile legate de Planul de Investiții se fac direct din aplicație, iar pe laptop/desktop pot fi doar vizualizate.

 1. Deschide un cont la XTB (durează 1 minut).
 2. Introduci datele de logare și te conectezi la platforma XStation.
 3. Apeși pe butonul Activate Account pentru a putea deschide un cont real de investiții.
 4. Completezi formularul cu răspunsuri sincere la întrebările despre ocupația ta, situația financiară, dar și la cele despre cunoștințe financiare.
 5. Adaugi documente reale, precum CI, extras de cont bancar (nu mai vechi de 6 luni) și o factură la una dintre utilitățile pe care le plătești lunar (apă, gaz) unde se regăsește adresa ta.
 6. Dă click pe Save și noul tău cont de tranzacții este ready to go.
 7. Apasă pe butonul Create a New Investment Plan și alege ETF-urile în care dorești să investești.
 8. Selectează ponderea pentru fiecare ETF ales în pasul anterior și apasă pe butonul Create an Investment Plan.
 9. Acum, alimentează contul cu suma pe care dorești să o investești în ETF-uri, iar ea se va distribui ETF-urilor conform ponderii stabilite de tine.
 10. Confirmă alegerea făcută.

Planul de Investiții de la XTB este un instrument nou și util, pe care îl poți folosi în aplicația xStation Mobil. Acest instrument este excelent atât pentru clienții aflați la început de drum spre calea investitorilor, dar și pentru cei experimentați care doresc să investească în ETF-uri, altfel decât varianta tradițională (manuală). Are o funcție de auto-investire (plată recurentă), prin care poți cumpăra mai multe active în portofoliul tău. Totul se face automat, în mod regulat.

Avantaje Planuri de Investiții XTB

Planurile de Investiții XTB se caracterizează prin:

 • simplitate în înțelegerea utilizării opțiunilor prin folosirea interfeței intuitive;
 • diversificarea serviciilor financiare prin expunerea la mai mult de 350 de ETF-uri din diferite sectoare și industrii worldwide;
 • accesibilitate la diverse portofolii personalizate pe care le poți crea conform obiectivelor tale investiționale;
 • transparență oferită de parametrii de rating, randament și de componența portofoliului tău și predictibilitatea performanței Planului de Investiții dacă începeai acum 5 ani;
 • flexibilitate – ai acces la capitalul tău imediat, indiferent dacă dorești să depui/retragi sume de bani sau să ajustezi alocarea procentuală auspra ETF-urilor;
 • 0% comision pentru sumele investite lunar, mai mici de 100.000 EUR.

Deschide acum un Plan de Investiții

De ce să investești pasiv folosind Planurile de Investiții XTB? Pentru a-ți îndeplini diverse obiective, cum ar fi achiziția unui imobil, sau economisirea lunară pentru o pensie liniștită (atunci când dorești să te retragi din câmpul muncii).

Tu în ce ETF-uri ai vrea să investești și să le incluzi în Portofoliul tău? Fă-ți acum un Plan de Investiții via XTB personalizat și ai control asupra tuturor ETF-urilor tale. Mai mult, automatizezi plata și urmărești rezultate din câteva click-uri, pentru toate investițiile tale pasive! Prin folosirea instrumentului de la XTB, economisești bani cu ajutorul ETF-urilor administrate în mod automat, dar și timpul pierdut cu acțiunile făcute manual.

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.