X
(P) PIES: cel mai recent produs Investimental ⋆ Bankata

(P) PIES: cel mai recent produs Investimental

Produsul care îți susține deciziile în investiții

Cum poți să ai investiții fără stres, în timp ce continui să te bucuri de viață și de lucrurile care te interesează? Am identificat un produs unic, dezvoltat de Investimental, care ne oferă o automatizare a deciziilor ponderilor din portofoliul nostru. Nu este complicat și se poate integra foarte ușor în planurile tale de investiții.

Ce este PIES de la Investimental

Numele de PIES provine dintr-un acronim foarte smart: PIES înseamnă Portofolii de Investiții cu Execuție Simplificată. Este un produs dezvoltat de Investimental menit să îți simplifice modalitatea de investiție într-una mai eficientă și totodată mai intuitivă și accesibilă.

PIES se adresează tuturor investitorilor, indiferent de experiență și te ajută să-ți creezi un portofoliu pe piața de capital care să aibă acțiuni cu ponderi personalizate. Partea frumoasă din personalizarea ponderilor (am zis că PIES este un nume smart) este că ele pot fi rebalansate oricând, printr-un singur buton.

Fun Fact: sigur știi ce este un acronim, dar știi ce este și un bacronim? Presupune acordarea unei noi semnificații unui acronim deja dat; de exemplu, FBI (Federal Bureau of Investigation) se prezintă și cu valorile Fidelity, Bravery, Integrity; revista VIP din anii 90 nu venea doar de la VIP (Very Important Person), ci și de la Viața Invizibilă a Personalităților. 😅

Cum funcționează PIES

Luăm următorul scenariu: ai o sumă de bani pe care vrei să o investești (să spunem 1000$, de dragul unui număr rotund). Poți să te blochezi într-un FOMO decizional și să nu vrei să pierzi oportunități bune; poți să știi care sunt acțiunile în care crezi, dar să simți că nu este o zi bună pentru cumpărare; poate fi o zi bună pentru cumpărare, dar să nu știi în ce proporție să le împarți etc. Prin PIES eviți blocarea procesului și poți merge mai departe.

Interfața aplicației Investimental face ușor de navigat acțiunile disponibile. Ele sunt afișate în ordine descrescătoare, după valoarea lor de piață. Poți să le filtrezi după industria din care fac parte și, dacă preferi, poți selecta primele 10 acțiuni din fiecare sector economic – practic, ca atunci când faci shopping online, dar de data asta banii rămân în portofoliul tău 😎.

Dacă ai fonduri în contul tău de brokeraj, atunci poți cumpăra printr-o apăsare pe buton acțiunile pe care le dorești, iar operațiunile vor fi executate la deschiderea pieței. 

Aici intervine partea frumoasă: pe măsură ce valorile acțiunilor se modifică, PIES îți oferă opțiunea să îți rebalansezi portofoliul automat. Asta înseamnă că nu trebuie să faci calcule complicate între proporții, să te frămânți și stresezi, să verifici evoluția acțiunilor tot timpul. PIES îți ajustează ponderea acțiunilor cumpărate și îți poate menține structura pe care ți-o dorești în investițiile tale.

Bine de știut

  • PIES se adresează acțiunilor listate pe piața USA
  • Toate operațiunile se fac simplu, însă este important să îți setezi contul tău Investimental înainte, pentru a începe să tranzacționezi
  • ✨ Investimental este singurul broker român care îți oferă acest tip de produs ✨

Aplică aici pentru un cont Investimental 

Cum poți folosi PIES

Ai acces către o gamă largă de investiții în piața americană de acțiuni, pe care le poți analiza în funcție de sectorul economic. Odată ce ai ales acțiunile care te interesează, poți decide ponderea fiecăreia în portofoliul tău.

Ulterior, îți păstrezi portofoliul dinamic și poți rebalansa automat proporțiile, pentru a-ți menține investițiile aliniate la obiectivele tale. Schimbările economice nu trebuie să te mai streseze, deoarece se găsește oricând o soluție (în matematică), mai ales atunci când ai găsit diversificare și varietate (în investiții).

Pașii pe bune

Precum ghidul de depunere al declarației unice, Investimental a creat o structură clară pe care să o urmărești atunci când vrei să implementezi avantajele produsului PIES în portofoliul tău.

Vezi aici care sunt pașii pentru a folosi PIES

Ce mai găsești la Investimental

Apreciem Investimental pentru că este un broker românesc care inovează constant și le oferă utilizatorilor o platformă intuitivă și axată pe educație în investiții. În dezvoltarea proiectului PIES au folosit constant sloganul Nu e magie, e strategie, iar asta pare o afirmație excelentă atunci când vorbești de cum vrei să îți gestionezi banii.

Citește aici ce ne place la Investimental

Deschide-ți un cont la Investimental 

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.