X
(P) Educație financiară cu Investimental

(P) Educație financiară cu Investimental

De ce le apreciem comunicarea în investiții

Nu putem spune de suficiente ori că suntem pasionați de banking, educație și tabele infinite. De aceea, o și arătăm de câte ori putem și de câte ori întâlnim câte o bancă sau broker la fel de entuziasmat de numere și bani bine gestionați 💪.

De ce ne axăm pe educație financiară

Pentru că nicio decizie nu poate fi luată fără să avem suficiente informații: nu putem să ne îndreptăm spre un credit ipotecar, un depozit de economii sau un fond de studii fără să știm de ce și cum putem face toate acestea cât mai bine.

Ne place să deslușim informații economice, știri care ne impactează și cât de simplu se pot face, de fapt, conturile de tranzacționare sau gestiona cardurile de credit.

Vrem să arătăm cât de mult contează dobânda compusă și de ce este un atu matematic pentru viitorul nostru financiar. Fără formule complicate, ci doar orientați pe soluții practice și rezultate pe măsură.

De ce brokerii sunt responsabili să investească în educație financiară

Investițiile pot fi un domeniu sensibil, iar pe măsură ce tehnologia se dezvoltă mai repede decât putem noi procesa, apar și mai multe surse cu credibilitate incertă, care ne fac să ne simțim în nesiguranță.

Există multe mituri privind investițiile financiare, și de aceea ne bucurăm atunci când observăm că Investimental se ocupă să le demonteze într-un mod foarte pertinent: 

Știai că aproximativ 58% din populația SUA deține acțiuni? Crezi că toți stau cu ochii pe Wall-Street? Piața financiară nu este creată pentru o rasă de supra-oameni, ci oferă instrumente pentru toți cei care doresc să își pună capitalul la lucru. – de aici.

Altă acțiune pe care am apreciat-o mult a fost efortul de răspunde rapid cu un exemplu anti deep fake, pentru a asigura autonomia și accesul la informații sigure tuturor investitorilor:

Vezi acest video aici.

Trei surse de educație de la Investimental

InvestiMentor

Investimental a introdus un program educațional care condensează informația de care ai nevoie să investești prin materiale în română. Programul este conceput astfel încât să se poată trece rapid prin materiale și, bonus – are și teste 🎓. Iar atunci când obții un scor de 100%, primești și un discount substanțial pentru comisionul de tranzacționare.

Vezi mai multe despre programul InvestiMentor

Biblioteca de resurse Investimental

De la primii pași pe bursă, la miturile demontate de care vă aminteam mai sus sau ce înseamnă și cum se construiește un portofliu citadelă, în biblioteca Investimental ai acces la o mulțime de articole care să te ajute. Nouă ni se pare extrem de util indiferent de nivelul de experiență în tranzacționarea la bursă.

Citește mai multe aici

Newsletter-ul Investimental

Investimental trimite săptămânal două newslettere:

  • Bursa Pe Bune de marți, cu știri și evenimente din piața locală și internațională, puse cât mai în context
  • Bursa pe Bune de weekend, care este trimis vinerea și abordează în profunzime subiecte complexe și momentele hot din piața economică.

Câteva pasaje care ne-au plăcut și care credem că motivează abonarea la aceste tipuri de conținut:

  • Primul ETF american, SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY), cel care urmărește dinamica indicelui benchmark al bursei din Statele Unite le-a dat posibilitatea investitorilor să cumpere și să vândă sute de acțiuni prin intermediul unei singure unități de fond (acțiunile în care investește ETF-ul). Ca o paranteză, paternitatea primului ETF este revendicată de bursa din Canada – în 1990, era lansat Toronto 35 Index Participation Fund.
  • GOOD TO KNOW. În curând, Investimental și InterCapital Asset Management, cel mai mare administrator de active din Croația, urmează să lanseze primul ETF de pe Bursa de Valori București care va urmări performanța indicelui BET-TRN (Total Return Net). Acesta reflectă nu doar evoluția celor mai lichide companii de la noi, precum Banca Transilvania, OMV Petrom, Hidroelectrica sau Romgaz, ci și dividendele lor reinvestite. În ultimele 12 luni, BET-TRN are o apreciere de circa 35%.
  • Investimental va acționa ca market maker pentru noul ETF, în vreme ce InterCapital este administratorul fondului. De altfel, fondul, cu active de peste 6 milioane de euro, se tranzacționează deja pe bursa de la Zagreb, încă din primăvara lui 2023. Totodată, acesta urmează să fie listat și în Slovenia. Am putea spune, cu toată convingerea, că avem de-a face cu un produs de export al pieței noastre de capital.

Abonează-te aici la newsletter-ul Investimental

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.