X
(P) Depozitele bancare

(P) Depozitele bancare

O variantă simplă de economisire de la tbi

 

Classic is always a good idea: după ce am povestit în nenumărate cuvinte despre investiții și randamente, ne-am dat seama că originala variantă de economisire merită un capitol separat: nu doar că este o modalitate mai puțin riscantă, dar și simplă și preferată de consumatorii de produse bancare.

Ce este un depozit bancar

Una dintre cele mai simple variante de economisire presupune să îți păstrezi banii într-un depozit gestionat de o bancă. Aceasta îi va securiza, urmând să ți-i returneze după o anumită perioadă cu un adaos de dobândă procentuală.

Acest lucru are ca prim scop să protejeze banii tăi în fața inflației și fluctuațiilor economice, dar și să îți aducă un randament din dobânda respectivă.

În funcție de perioada economică, un depozit bancar poate avea dezavantajul de a nu ține pasul cu inflația (precum la sfârșitul anului 2022), însă în același timp are un risc mult mai mic decât o investiție. 

Avantajele depozitelor economice sunt legate de siguranță, simplitate și lipsa stresului în care ești nevoit să urmărești jocurile piețelor economice, pentru a vedea fluctuațiile și impactul asupra portofoliului tău.

Depozitele bancare de la tbi

tbi îți oferă opțiunea de a-ți deschide un depozit bancar 100% online, de oriunde ai fi. Platforma lor se mulează pe dorința 100% digitală a consumatorilor și te asigură că poți aplica pentru un depozit în mai puțin de 5 minute (noi am testat și am reușit în mai puțin). ✌️

Costurile pentru deschiderea, administrarea, încasarea sau retragerea de numerar, respectiv transfer bancar sunt toate zero. Față de alte depozite bancare, nu există costuri ascunse, unde comisioanele diminuează entuziasmul și veniturile consumatorilor, care simt că trebuie să plătească pentru un serviciu care ar trebui să fie gratuit.

În plus, chiar și dacă te hotărăști să lichidezi depozitul anticipat, tot vei beneficia de dobânda practicată la contul curent standard.

Vezi aici cum poți deschide un depozit la tbi în doar câteva minute.

Rata dobânzii unui depozit de economisire la tbi

Rata dobânzii este până la 8.05%, în timp de taxele și comisioanele sunt zero.

Scadențele depozitelor sunt până la 36 de luni.

În acest moment, dobânda de 8.05% pentru depozitele în lei pe 12 luni este una dintre cele mai avantajoase de pe piață; pe 5 iulie BNR a anunțat că menține dobânda de referință la 7%, iar că inflația cel mai probabil va scădea în următoarea perioadă.

Cum ai acces la banii din depozitul tbi

Îți poți propune să ții un depozit pentru 12 de luni, dar să hotărăști, din diferite motive, că dorești să ai acces la ei mai devreme. În cazul depozitelor tbi, ai acces oricând la bani prin lichidarea anticipată a depozitului și beneficiezi de dobânda la vedere practicată la contul curent standard, pentru perioada dintre data constituirii și cea a lichidării. 

În plus, dacă nu vrei să mai revii asupra deciziilor, atunci poți opta pentru prelungirea automată și capitalizarea dobânzii.

Ce mai poți face din platforma tbi? Să deschizi depozitul, să virezi banii și să urmărești statusul cererilor tale de depozit.

Cât de siguri sunt banii tăi la tbi

Sumele depuse, împreună cu dobânda acumulată sunt garantate până la echivalentul a 100.000€ de către FGDB Bulgaria. 

Mai multe informații și frequently asked questions aici.

Cine este tbi

??? bank este o bancă din Europa de Sud-Est și lider BNPL în regiune, care se adresează consumatorilor, comercianților și IMM-urilor, oferind finanțare și servicii suplimentare integrate prin intermediul unei rețele largi de canale și platforme phygitale (physical + digital). În prezent, operează în Bulgaria, România, Grecia, Germania și Lituania. Prin diverse canale digitale, o rețea proprie de 300+ de sucursale și parteneriate de încredere cu circa 18.000 de comercianți, ??? are un portofoliu de 2 milioane de clienți în 2021 și a acordat aproape 500.000 de credite. 

Ne place tbi bank pentru dobânzile avantajoase, istoricul de credibilitate și siguranță, precum și cu ușurința cu care ne-am putut seta un depozit online în doar câteva minute.

Cum ar arăta un depozit de economisire

Poți simula cum ar evolua depozitul tău de economisire cu ajutorul calculatorului de pe site-ul tbi.

Suma minimă a depozitului este de 100 lei, iar procedura de acordare este 100% online. Costurile de încasare, administrare și retragere numerar sunt zero. În plus, poți transfera bani în acest depozit de la orice altă bancă din România.

Încearcă aici depozitul 100% online de economisire cu dobândă avantajoasă.

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.