X
(P) Ce ne place la Garanti BBVA

(P) Ce ne place la Garanti BBVA

Când și de ce alegem produsele bancare de la Garanti

 

Pe măsură ce memeurile despre dobânzile bancare se înmulțesc, temerile și anxietățile despre produsele sigure cresc și ele. Azi vorbim despre Garanti BBVA, care ne place pentru dobânzile și ofertele inovatoare, adaptate la contextul economic actual și în avantajul consumatorului.

 

Creditul imobiliar cu dobândă fixă

Următoarea perioadă economică ne cere multe resurse de răbdare, analiză și calm. Poate nu suntem cu toții analiști financiar și putem anticipa trenduri, însă ne putem documenta și să înțelegem că în perioade de instabilitate economică, dobânzile fixe sunt cele mai potrivite pentru noi. 

Cum ne ajută dobânda fixă?

 • Ne oferă liniște mentală pentru plățile ratelor din următorii trei sau cinci ani
 • Știm exact care va fi rata noastră și vom putea să ne calculăm bugetele mai ușor
 • După primii trei ani, putem avea din nou o dobândă variabilă, adaptată pieții, sau
 • Putem refinanța creditul pentru o dobândă avantajoasă contextului economic din 2026 sau 2028.

În această perioadă, Garanti BBVA oferă un credit imobiliar cu dobândă fixă și următoarele cerințe specifice:

  • Plafonul minim de creditare este de 10.000€, fără plafon maxim
  • Maximul perioadei de creditare este de 30 de ani
  • Avansul începe de la 15% pentru creditele în lei
  • Se acordă veniturilor minime eligibile cel puțin egale cu salariul minim pe economie (1.898 de lei); În oferta de creditare sunt luate în considerare mai multe tipuri de venit, precum salariu, dividende, chirii
  • Dacă veniturile tale sunt raportate la ANAF, nu ai nevoie de documentație de venit (ci doar de actul de identitate)
  • Beneficiezi gratuit de asigurare de viață pe durata creditului
 • Dacă alegi să îți încasezi salariul la Garanti BBVA, poți beneficia de dobânzi preferențiale.

Aplică aici la Creditul imobiliar cu dobândă fixă.

 

Sfaturi despre achiziționarea unei locuințe în 2023

Pe care le-am povestit pe #bankapedia și suntem dornici să le reluăm mai jos:

Investitorii în real estate preferă perioadele de inflație, deoarece imobiliarele au capacitatea de a conserva valoarea banilor și de a depăși inflația. Chiar și dacă avem un apartament pe care nu îl închiriem, ci îl folosim în scop personal, câștigăm oricum doar prin aprecierea de capital.

Am ilustrat aici un exemplu despre cum funcționează creditele imobiliare în inflație.

Creșterile prețurilor ne fac să credem că nu este un moment bun să cumpărăm o casă, însă există metode și oferte bancare ce ne ajută în astfel de situații. Prețurile ni se vor părea mereu mari și vor crește mai rapid decât veniturile noastre, însă ce este important este să înțelegem ce tip de credite și dobânzi ni se potrivesc în momente de creștere sau contracție economică.

Am detaliat aici cum îți poți îndeplini planurile de locuință și investiții în real estate în actualul context economic.

Este important să fim conștienți că, în mod natural, piața de real estate este în continuă creștere. Deși spunem frecvent că „prețurile sunt mari acum”, prețurile vor fi în continuare din ce în ce mai mari. Ceea ce înseamnă că, dacă ne dorim o nouă locuință, cel mai mult bun moment de achiziție este acum.

Aici poți citi totul despre creditul imobiliar cu dobândă fixă.

 

Cardul de credit Bonus card clasic

Ne place mult Bonus clasic pentru că are o gamă foarte largă de parteneri care oferă cashback (printre care, enumerăm): Oxette, Sevda Diamonds, Homelux, Noriel, Karaca, Penti, Parfois, Desigual, Max Mara, Pink, Thermomix, Lensa, Fashion Days, Melkior, Vivre, Dormeo. Ce mai poți face cu Bonus card clasic:

 • Îți poți refinanța orice credit fără garanții de la altă bancă (în limita a 9.499 Lei) în 36 de rate fără dobândă – deci, poți avea deja un card de credit, pe care doar îl transferi pentru mai multe avantaje
 • Ai cashback maxim de 10% la cumpărături, dar
 • Ai și 0.3% bonus la orice comerciant
 • Poți folosi punctele bonus la peste 6.000 de parteneri BonusCard
 • În magazinele partenere poți folosi până la 12 rate fixe fără dobândă.

Dobândă anuală este de 27,6%, iar perioada de grație de 50 de zile, într-un plan de rate de 12 luni.

Aplică aici la Bonus Card

 

WWF Bonus card

Un card aproape de sufletul nostru este WWF: La orice cumpărătură efectuată cu WWF Bonus Card, Garanti Bank donează, în numele posesorului cardului de credit, 0,3% din valoarea achiziției către proiectele WWF, ce vizează conservarea naturii în ariile protejate din Carpați, de-a lungul Dunării și în Delta Dunării. Procentul de 0,3% este suportat în întregime de către Garanti Bank.

Aplică aici la Bonus Card WWF

 

Bonus card Gold

Pe lângă toate beneficiile Bonus card prezentate mai sus, la Bonus card Gold ai, în plus:

 • Poți refinanța orice credit fără garanții de la altă bancă (în limita a 20.000 Lei) în 36 de rate fără dobândă
 • Ai acces la pachetul de beneficii Mastercard Premium – reduceri în 230 de locații partenere în România plus acces gratuit în Business Lounge-ul Aeroportului Cluj.

Aplică aici la Bonus Card Gold

 

Bonus card Platinum

Pe lângă beneficiile Bonus card Gold, Platinum îți oferă și:

 • O limita generoasă de până la 100.000 lei
 • Acces gratuit în Business Lounge-ul Aeroportului Cluj și în MasterCard Lounge din aeroporturile Henri Coandă București și Viena
 • Gratuit Priority Pass prin care ai acces în peste 500 de saloane VIP din aeroporturi din întreaga lume.

Aplică aici la Bonus Card Platinum

Pentru toate cardurile Bonus card, perioada de grație și dobânzile sunt aceleași.

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.