X
(P) 5 oameni care influențează bursa cu un tweet ⋆ Bankata

(P) 5 oameni care influențează bursa cu un tweet

Și unde să citești mai multe despre personalitățile din lumea financiară

Cu un singur tweet (care acum se numesc doar „posts” pe X, din păcate) unele personalități din lumea financiară influențează prețul acțiunilor și fac utilizatorii să se sperie sau să se entuziasmeze, cumpărând sau vânzând instant. Deși nu este comportamentul ideal atunci când vorbim de investiții, aceste decizii sunt uneori luate chiar și atunci când postările sunt vagi sau subtile, insinuante sau ironice. Cine sunt cei care schimbă lumea tweet cu tweet? Mai jos vorbim despre 5 dintre ei.

5 personalități din lumea financiară

Cifra 5 este foarte mică pentru cât de mare este mulțimea personalităților din lumea financiară. I-am ales pe cei de mai jos pentru relevanță, succes, dar și pentru elementele controversate și inevitabile.

Chamath Palihapitiya

Palihapitiya a lucrat la AOL și Winamp, iar din 2007 a lucrat la Facebook, unde a ajuns VP pe partea de growth. A ajuns astfel relevant în lumea Silicon Valley și în 2011 a fondat Social Capital, o companie de capital de risc axată pe investiții în tehnologii inovatoare. Social Capital a investit în multe industrii precum asistență medicală, fintech și inteligență artificială. În ultimii ani, Chamath Palihapitiya a lansat mai multe SPAC-uri (Special Purpose Acquisition Companies) prin Social Capital, făcând companiile publice printr-o alternativă IPO-urilor. SPAC-urile sale au inclus companii de mare profil precum Virgin Galactic și Opendoor.

Cathie Wood

Cathie Wood este cunoscută în special pentru strategiile sale de investiții și ca fondatoare ARK Invest, companie pe care a fondat-o acum zece ani. ARK Invest este o firmă de administrare a investițiilor în tehnologii noi precum genomica, robotica, inteligența artificială și fintech.

Elon Musk

Elon Musk este probabil prima persoană care ne vine în minte atunci când glumim despre „dă cineva un tweet și prețul Bitcoin-ului scade instant” – de la achiziția Twitter și rebranduirea sa în X, împreună cu toate deciziile controversate atât în comunicare, cât și în business. Din punct de vedere al averii, este în competiție cu Jeff Bezos (CEO Amazon) – deși competiția este mai degrabă relativă, din unghiul Internetului :).

Warren Buffett

Warren Buffett comunică pe acest cont administrat de compania sa, Berkshire Hathaway. Atitudinea sa față de investiții este mult mai puțin axată pe tweets impulsive și mult mai mult pe stabilitate, risc mic și răbdare – de aceea ne place foarte mult și îl urmărim din totdeauna.

Nu uita de Charlie Munger, mâna dreaptă a lui Warren Buffett. Am scris despre filosofiile celor doi și în aceste materiale:

Larry Fink

Larry Fink, CEO BlackRock, a fost inițial vehement împotriva criptomonedelor. Odată cu timpul, viziunea acestuia nu doar că s-a schimbat, dar el a devenit chiar un entuziast al criptomonedelor.

În 2017, el considera că Bitcoin reprezintă doar „un indicator al activităților de spălare de bani”, însă acum BlackRock a devenit unul dintre principalii susținători ai criptomonedei la nivelul publicului larg. Acest lucru impactează investitorii individuali, care se simt mult mai încrezători să tranzacționeze criptomoneda prin intermediul conturilor deschise la casele de brokeraj tradiționale (în loc să folosească platformele de tranzacționare cripto, care și-au pierdut reputația după colapsul FTX).

Mai multe despre Larry Fink

De ce ne-au atras atenția informațiile despre Larry Fink? Am descoperit evoluția sa de la un pol la altul pe blogul Investimental, în acest material amplu despre profilul său.

Blogul partenerului Investimental este actualizat săptămânal, iar materialele sunt lungi, bine lucrate și documentate și cu subiecte mereu relevante. Printre cele mai recente, ne plac:

💡 Femei de top care sparg gheața în brokerajul global

💡 ETF-uri vs. Acțiuni: Un scurt ghid pentru investitori

💡 Sunt fondurile alegerea potrivită pentru tine?

De ce ne place Investimental

Investimental este un broker foaaaarte axat pe educație financiară, ceea ce noi apreciem 10/10.

De-a lungul timpului, am observat diverse avantaje în a tranzacționa prin Investimental:

Poți cumpăra doar fracțiuni de acțiuni, fără să fii limitat de un buget mic

Poți practica Extended Trading, mai ales dacă te inspiră postările personalităților financiare 🙂

Te poți înscrie în programul InvestiMentor, în care nu doar înveți, dar primești și beneficii (reduceri de comisioane) atunci când ești de nota 10 (și chiar nu e greu să fii premiant)

Ai acces gratuit la diverse resurse de educație financiară.

💡 Aplică aici pentru un cont Investimental 💡

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.