X
Noutăți de la XTB și Saxo Bank

Noutăți de la XTB și Saxo Bank

În topul conturilor de investiții pe care le recomandăm se află eToro, XTB, Saxo Bank, Goldring și BT Capital partners. Ne plac pentru că sunt siguri, ușor de folosit și îndeplinesc cerințele autorităților financiare internaționale. Mai jos povestim câteva noutăți din partea XTB și Saxo Bank.

 

XTB: De la Jose Murinho la Conor McGregor

XTB a anunțat recent că după ce s-a terminat perioada campaniei cu Jose Mourinho, aceștia au început o nouă colaborare, alături de Conor McGregor. McGregor este noul ambasador de brand XTB și unul dintre cei mai cunoscuți atleți, fiind pe lista Forbes despre cei mai bine plătiți sportivi.

Cine este Conor McGregor

McGregor este primul luptător din istoria UFC care a fost câștigător la două categorii de greutate simultan, este fondatorul mărcii de whisky Proper No. Twelve Irish Whisky (care a înregistrat cea mai rapidă creștere de pe piață) și a investit într-o serie de proiecte de afaceri conectate cu sportul. De asemenea, deține un restaurant și a devenit imaginea popularului joc online Dystopia: Conquest of Heroes.

Conceptul XTB de a colabora cu atleți

Din echipa XTB de ambasadori mai fac parte Joanna Jedrzejczyk, Jiri Prochazka și Iker Casillas. Această strategie fundamentează și intensifică eforturile companiei de a se dezvolta la nivel global și a consolida și promova branduri.

În prezent, XTB are peste 525.000 de clienți și continuă să crească gradul de awareness privind investițiile și importanța educației financiare, un motiv pentru care îi apreciem mult. Totodată, această abordare intenționează să aducă constant îmbunătățiri ale ofertei de investiții, odată cu creșterea companiei.

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Oferta XTB pentru instrumentele cu deținere

XTB îți propune să investești în acțiuni cu deținere cu 0% comision, valoarea minimă a ordinului de începere fiind de doar 10€. Oferta este valabilă pentru un rulaj de până în 100.000€, iar după acest prag, tranzacțiile efectuate sunt comisionate cu 0.2%.

Poți alege din peste 3000 de acțiuni și, dacă nu te simți curajos, poți utiliza un cont demo, care te poartă prin toți pașii aplicației.

Încearca XTB

 

 

Vești de la SAXO Bank

Saxo Bank este o bancă de investiții daneză, fondată în 1992, care oferă servicii de tranzacționare online. Este reglementată de mai multe autorități financiare din lume, printre care FSA (Autoritatea Financiare Daneză) și FCA (UK Financial Conduct Authority).

Saxo Bank este considerată o bancă sigură deoarece are un istoric îndelungat, oferă servicii complete de investiții și este reglementată de unele dintre cele mai importante autorități financiare.

Nouă ne place Saxo datorită procesului simplu de deschidere de cont, 100% online, a celor peste 40.000 de instrumente ce pot fi tranzacționate pe principalele piețe globale și a platformelor web, mobile și desktop inovatoare și ușor de folosit.

Recent, SAXO și-a redus costurile de tranzacționare și cele minime. Mesajul lor spune că au decis să reducă cea mai mare parte din comisioane și comisioanele minime pentru a-și ajuta utilizatorii să profite la maximum de investiție.

Indiferent dacă doriți să vă investiți banii în active cu risc scăzut sau că doriți să luați avantaj de evoluția prețurilor pe termen scurt, Saxo Bank este aici pentru a vă sprijini strategia de investiții.

Încearca SAXO

 

Trenduri pe piața de investiții

Temele de investiții preferate de investitorii care se informează în legătură cu felul în care s-au schimbat piețele în 2022 sunt diferite de cele de din pandemie sau de dinainte de 2020. Dacă în pandemie investitorii se uitau la sectorul care părea că beneficiază cel mai mult și anume cel pharma sau de sănătate în general, acum se uită la alte sectoare care par că beneficiază de contextul în care ne aflăm Mai precis, băncile, companiile miniere, petrolul, gazele, electricitatea și nu în ultimul rând, titlurile de stat care arată randamente semnificativ mai mari ca acum 1 an.

Volatilitatea este foarte atractivă pentru investitorii profesioniști, dar generează reticență în rândul celor cu portofolii la început sau pentru cei care au început să investească mai activ în pandemie. Toată lumea cauta o metodă tehnică prin care să parcurgă perioada aceasta în care piețele de acțiuni scad. Metoda nu este una nouă, și se bazează pe cumpărări succesive în interiorul unui an, astfel încât să generăm o medie a prețului acțiunilor – de aici și numele de Dollar Cost Averaging.

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești brokerul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre brokerii afișați pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la broker, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.