X
Noutăți de la XTB: cum a devenit aplicația și mai ușor de folosit

Noutăți de la XTB: cum a devenit aplicația și mai ușor de folosit

Am povestit de curând de ce ne place XTB și cum îți poți deschide un cont sigur, cu care să testezi diverse tipuri de investiții. Am revenit acum cu noutățile pe care platforma le-a implementat, cu o mențiune: toate sunt în avantajele utilizatorilor.

 

XTB investește în permanență în educație

Țin masterclasses, comunică pe toate platformele de social media și recent au scris despre previziunile recesiunii asupra companiilor Big Tech. Spoiler: deocamdată Alphabet, Microsoft, Meta și Amazon au raportat încetiniri ale angajărilor sau scăderi ale valorilor acțiunilor. Este totuși o diferență între un trend descendent (Meta) și o corecție (Apple), astfel că așteptările Wall Street sunt mixte la ora actuală.

Poți începe să investești mai ușor cu ajutorul XTB

Odată cu ultimele actualizări, suma minimă pentru ordinele de Acțiuni și ETF-uri cu deținere s-a micșorat de la 100$/€ la doar 10$/€. Pentru deschiderea contului ai  nevoie de:

  • Documentul de identitate (CI sau Pașaport)
  • Dovadă bancară (Extras de cont).

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Poți investi în mai multe crypto, acțiuni și EFT-uri

XTB a ajuns acum la 5600 de instrumente disponibile. Această majorare a opțiunilor a venit odată cu cererile partenerilor și clienților. Aici ai lista tuturor monedelor virtuale pe care le poți cumpăra acum.

XTB estimează că pe piața crypto volatilitatea va dura atât timp cât durează și redresarea bursei. Cu toate acestea, proiectele mai mici pot aduce adesea mult mai multă volatilitate decât cryptomonedele majore. În acest moment Bitcoin și Ethereum, de exemplu, au suferit corecții majore și sunt tratate ca active de refugiu de către investitori.

Instrumentele cu deținere

Acțiunile și EFT-urile de la XTB sunt instrumente cu deținere, nu derivate. XTB deține și CFD-uri pe acestea, însă este important să se creeze distincția. Acțiunile si ETF-urile pot fi ușor transferate către sau de la alți brokeri. De asemenea, în cazul puțin probabil al unui faliment, aceste instrumente nu sunt afectate. (Acest lucru nu se aplica și în cazul CFD-urilor).

Dacă nu mai ții minte ce este un CFD, îți amintim dicționarul nostru de termeni, explicat în termeni ELI5:

termenul provine de la Contract for Difference și înseamnă o colecție de active (monede valutare, aur, cryptomonede etc) în care poți investi, fără a deveni și proprietarul acestora. Aceste active vor fi integrate în portofoliul de investiții, însă pe baza unui acord sau înțelegeri dintre părți. Înțelegerea se bazează pe diferența dintre prețul de deschidere și prețul de închidere. 

 

Ar trebui să investești acum?

Dacă ți se pare un moment volatil și incert, atunci înseamnă că ești informat și conectat la ce se întâmplă pe piețele financiare. Îți recomandăm un ghid scurt despre cum să îți investești economiile în acțiuni, sau cum să începi toate acestea cu doar 500 de lei de investit.

În plus, odată cu crearea contului pe platforma XTB, vei primi automat un ebook pentru a înțelege mai bine acest sector financiar. Documentul va ajunge pe adresa de email cu care ai creat contul și poate fi cerut și de membrii deja activi. 

 

Cum poți investi cu XTB?

Analiza noastră asupra contului XTB se află aici, împreună cu analizele conturilor eToro, SaxoBank, Goldring și BT Capital Partners. Vezi aici topul conturilor de investițiilor și nu uita că întotdeauna recomandăm instrumente pe care le-am testat, în mod obiectiv, pe care le comparăm între ele.

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești brokerul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre brokerii afișați pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la broker, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.