X
În ce investesc vedetele de la Hollywood? Bursă. Real Estate?

În ce investesc vedetele de la Hollywood

🏆Nebunie mare zilele astea cu premiile Oscar. Așa că pare momentul oportun să scoatem și noi de la cuptor un articol cu informații financiare ce țin de modul în care și-au făcut vedetele investițiile și ce businesses au. Pe lângă vile, mașini, lux și opulență – vedetele știu că și celebritatea asta e la fel de trecătoare precum e frumusețea. Însă, dacă investești în ce trebuie, poți să ai o pensie liniștită, chiar dacă ai (sau n-ai) câștigat un Oscar. So, în ce au investit vedetele? 🥳

Investiții la bursă. Companii proprii. Real estate

Aparent, dacă un actor câștigă un Oscar, va reuși să atragă producători și regizori de filme să îl remarce, iar asta asigură un viitor plin de roluri remunerate baban. Multe vedete duc vieți modeste, investesc în acțiuni caritabile (Emma Stone), au diverse business-uri sau investesc la bursă (Martha Stewart e top aici). Multe dintre companiile vedetelor au fost la un moment dat listate la bursă.

Robert Downey Jr. – un investitor de fier

Robert Downey Jr. este un actor american, best-known pentru rolurile sale în seria Iron Man și mai nou, și Oppenheimer. A câștigat un Oscar pentru rolul său secundar din Oppenheimer.
Dincolo de imaginea lui hollywoodiană, Downey a fondat FootPrint Coalition, un grup media și de investiții care utilizează robotica și nanotehnologia pentru a curăța planeta.

Conform Crunchbase, Downey a investit în mai multe company tech sustenabile de tip fast-growing – Ynsect, Aura, 1Password, Kindred Motorworks, Motif FoodWorks sau Ethos Life. Este cunoscut ca investitor principal în Aura și membru în consiliul de administrație.

Cillian Murphy – bursă și real estate

Tocmai a câștigat un Oscar ca actor într-un leading role pentru filmul Oppenheimer. Dincolo de asta, Cillian este investitor pe bursă, dar și în real estate. Însă, averea sa e constituită din onorariile câștigate de-alungul carierei sale actoricești.

Emma Stone – imperiu real estate și filantropie

A primit Oscarul pentru rolul său ca actriță principală în Poor Things. Emma Stone a fost cea mai bine plătită actriță în 2017 (Wikipedia resources) și e considerată una dintre cei mai influenți oameni din lume. A investit în real estate, cumpărând vile în Malibu și New York. The Richest. com face o paralelă interesantă – portofoliul de real estate al Emmei este aproape la fel de mare ca cel al rolurilor din filmele în care a jucat.

Emma Stone investește constant în acțiuni caritabile ce pot aduce îmbunătățiri adopțiilor, sănătății, drepturilor omului, artei creative etc. Luptă contra foametei și sărăciei, dar și împotriva cancerului și bolilor cu transmitere sexuală.

Ashton Kutcher – guru în investiții

Actorul este considerat a fi unul dintre cei mai influenți oameni din lume. Este investitor, antreprenor și filantrop, iar conform datelor din Crunchbase, Ashton Kutcher a adunat peste 60 de companii în portofoliul său de investitor.

A investit în companii care acum sunt celebre și au servicii folosite de-o lume-ntreagă – Uber, Airbnb, Spotify, Skype, Shazam, Pinterest. Este membru fondator Sound Ventures (fond de investiții ESG – Environment, Social, Governance, ce folosește capital de risc) și A plus (companie tech). Kutcher este unul dintre cei care a câștigat milioane de dolari din investițiile pe care le-a făcut de-alungul timpului.

Sound Ventures administrează peste $1 miliard în acțiuni, iar în portofoliul fondului de investiții se regăsesc companii precum Affirm, SeatGeek, Duolingo, dar și firme ce folosesc tehnologia AI – OpenAI, Hugging Face sau Anthropic.

Ryan Reynolds – investește în campioni

A cumpărat echipa de fotbal galeză Wrexham AFC cu 2,5 milioane de dolari, ne spune Investopedia. Acum joacă meciuri în liga a doua, dar în 2021 când a fost achiziționată de Reynolds, se afla în liga a cincea. Fun fact – TikTok a devenit un sponsor principal al acestui club.

Pe lângă faptul că e un tip carismatic și are o soție la fel de celebră ca el (Blake Lively – mărturisesc că I like her de când am urmărit serialul Gossip Girl), e și mare investitor în companii precum Mint Mobile, Wealthsimple, 1Password (la fel ca și Robert Downey, Scarlett Johansson, Ashton Kutcher sau Chris Evans).

Martha Stewart – un soi de pasărea Phoenix

De la cratiță la bursă. Cu toții o știm pe Martha ca tipa aia celebră care gătea în propria emisiune (sau grădinărea sau vorbea despre travel și invita celebrități la TV parties organizate cu Snoop Dogg). Dup-aia a scris cărți. Apoi s-au făcut filme cu ea (Men in Black, Bad Moms etc).

Dar nu m-am gândit niciodată că Martha a început să facă bani ca agent pe bursă, a avut diverse funcții importante și că a făcut pușcărie pentru că și-a vândut toate acțiunile pentru a evita pierderea a zeci de mii de dolari (a fost acuzată de conspirație, declarații federale false, conform Wikipedia).

A avut o revistă – Martha Stewart Living, iar mai apoi a fondat compania Martha Stewart Living Omnimedia, pe care ulterior a listat-o la bursă. După condamnarea ei, imperiul construit de ea a început să cunoască un declin, iar compania ce valora peste 2 miliarde de dolari, a fost cumpărata în 2015 cu 350 milioane de dolari de către SQBG (Sequential Brands Group).

Pe scurt – nu fă ca Martha. Investește și vinde în mod corect și transparent. 👼

Kardashians – au de toate

Kardashians – femei frumoase și celebre. Au imperii fashion, branduri de cosmetice, dar și firme de capital de risc.

De exemplu, SKKY este o companie cu un capital privat ce au focus pe expertiză în investiții oferită consumatorilor de media. Kim Kardashian e imaginea și co-fondatorul alături de investitorul Jay Sammons. Scopul SKKY este să investească în companii digitale, media, din industria ospitalității, dar și în imperii de lux.

Gwyneth Paltrow – welness și tech

Actrița a fondat Goop, o companie de wellness și lifestyle, ce a pornit ca un weekly newsletter. Investește constant în startups din industrii tech, educație, sănătate, frumusețe și are în portofoliul său de investitor peste 15 companii. Gwyneth Paltrow a investit în ResortPass, Crown Affair, OLIPOP, MoonPay – prin intermediul Kinship Ventures – firma de capital de risc, pe care o conduce alături de Moj Mahdara.

Citește și

Educație financiară cu Investimental
Banking for women
Euro vs. Ron în 2024

Dacă vrei, ai putea să începi să urmărești ce oferă Investimental  și ce programe educaționale au (precum InvestiMentor sau Biblioteca Investimental).

Concluzie netradițională

În loc de concluzie clasică, las câteva informații despre câteva branduri de băuturi alcoolice/non-alcoolice lansate de marile staruri. Știai că o parte din cheltuielile tale se duc în buzunarele vedetelor de la Hollywood? Pe lângă branduri de fashion și make-up, actorii au investit și în propriile companii de băutură. Unele sunt disponibile world-wide, dar pe altele le poți găsi doar online/în SUA. Pentru un mic exercițiu de cultură la un pahar cu prietenii, îți spunem că:

  • Ryan Reynolds – este co-fondator Aviation Gin
  • George Clooney – fondator Casamigos Tequila
  • Blake Lively – fondatoare Betty Buzz – sparkling soda
  • Leonardo DiCaprio – investitor principal în Champagne Telmont
  • The Rock – fondator ZOA energy drink și Teremana Tequila
  • Eva Longoria – fondatoare Casa del Sol Tequila
  • P.Diddy – fondator vodka Cîroc

Halle Berry este investitor în Bev (suc acidulat & alcool), iar Camilla Bello a investit în Olipop (suc acidulat pe bază de fructe) alături de alte vedete, pe când Zac Efron a ales să reprezinte un mic dejun sănătos prin waffe proteice via Kodiak. Actorii au investit inclusiv în lanțuri de fast-foods sau în alte branduri din industria HoReCa. Oricum ar fi, cam toate vedetele au tranzacționat măcar o dată o acțiune la bursă sau un ETF.

Dacă ai o idee de business, just do it și atrage investitori. Cine știe, poate în câțiva ani îți vedem afacerea listată la bursă. Sper că ți-am trezit interesul și că acum te gândești în ce să investești. Contează pe Saxo Bank, cu investiții rapide în acțiuni și ETF-uri, pentru că acum poți beneficia de 200 EURO credit pentru acoperirea comisioanelor de tranzacționare.

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.