X
Dobânzile depozitelor de economisire

Dobânzile depozitelor de economisire

Cum asiguri cea mai bună soluție de creștere a banilor tăi 

Atunci când scriem aceste cuvinte sperăm sincer ca toată lumea să aibă deja un depozit de economisire pentru banii strânși. Pentru ceilalți menționăm că nu este timpul pierdut să găsim cea mai bună soluție, respectiv depozit bancar pentru economii în siguranță ?.

De ce să îți ții bani în depozite de economisire

5 motive pentru care să îți deschizi un depozit

  • Dacă îi ții fizic, poți avea tot felul de surprize neplăcute (să fie furați, descoperiți, să uiți unde i-ai pus, inundații sau incendii sau clasica situație There’s always money in the banana stand).
  • E simplu și convenabil: poți alimenta oricând depozitul suplimentar, online, poți avea un cont 100% digital pe care-l deschizi de oriunde în lume
  • Banii tăi vor fi în siguranță cu ajutorul fondului de garantare al țării de care aparține banca respectivă
  • Poți să fii liniștit în legătură cu economiile tale, căci nu riști în investiții și nu este nevoie să verifici în permanență cotele bursiere
  • Este un mod ușor de a îți păstra banii, crescând odată cu inflația.

Cum alegi depozitul de economisire potrivit pentru tine

Fii mereu atent la elementele care contează atunci când ești în căutarea unui produs bancar de economisire:

  • Dobânda depozitului, în funcție de perioada pe care o dorești
  • Siguranța pe care ți-o oferă și inspiră banca respectivă
  • Ofertele bancare ce îți pot aduce o dobândă preferențială sau alte avantaje

Încearcă una dintre soluțiile de depozitare de mai jos:

 

Oferta tbi: 8,05% dobândă anuală

tbi se mulează pe nevoile 100% digitale ale consumatorilor și te asigură că poți aplica pentru un depozit în mai puțin de 5 minute. Costurile pentru deschiderea, administrarea, încasarea sau retragerea de numerar, respectiv transfer bancar sunt toate zero

În acest moment, dobânda anuală de 8.05% este una dintre cele mai avantajoase, mai ales că în luna iulie BNR a anunțat menținerea dobânzii de referință la 7%. Dacă te hotărăști să lichidezi depozitul anticipat, vei beneficia de dobânda practicată la contul curent standard.

Ne place tbi pentru că este intuitiv și digital, iar dobânzile sunt peste dobânda de referință.

Alege depozitul tbi

 

ProSave de la Procredit: 8% dobândă anuală

Atunci când îți deschizi un cont la Procredit, banii tăi vor susține proiecte verzi. Practic, economisești în timp ce ajuți planeta prin proiecte sustenabile, care încurajează doar lucruri eco – friendly.

Ne place Procredit pentru că are una dintre cele mai competitive dobânzi de pe piață, iar această ofertă este valabilă până pe 31 iulie.

Optează pentru Procredit ProSave

 

Garanti BBVA: 7,6% dobândă la 6 luni

Ai 7,6 % dobândă la 6 luni cu Bonus Economus, un depozit pe care îl poți deschide online sau în agenții, care are zero costuri de administrare și un depozit minim de 200 de lei. 

Ne place Garanti BBVA pentru că este mereu în pas cu nevoile clienților, fie că este vorba de digitalizare și soluții online, fie despre credite ipotecare cu rată fixă în primii ani, care sunt o ofertă excelentă.

Alege Garanti BBVA

 

OTP Bank: 7,10% dobândă anuală

Poți constitui un depozit online, unul standard sau unul cu dobândă progresivă. Suma minimă este de 100 de lei, respectiv 100€ sau 100$ atunci când dorești un depozit constituit într-o altă monedă. Poți retrage lunar dobânda dacă optezi pentru depozit cu scadenţa la o lună, sau unul pe 1 an cu dobândă fixă şi plata lunară a dobânzii.

Ne place OTP pentru că are oferte legate de cumpărături oriunde în lume, oferte de cashback pentru călătorii sau zboruri întârziate și dobânzi avantajoase.

Mergi aici către depozitul OTP

 

Legislația actuală prevede ca veniturile din dobânzi să fie impozitate. Acest impozit este reținut la sursă, ceea ce înseamnă că banca se va ocupa de formalitățile și transferul respectiv către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.