X
De ce să investești prin Saxo Bank ⋆ Bankata

De ce să investești prin Saxo Bank

O bancă de investiții care ne place pentru că este sigură și oferă comisioane mici

Ne-a plăcut mereu Saxo Bank, care aduce un cont de investiții excelent pentru pasionați, dar la care se pot adapta și începătorii. Acum ne place și mai mult, deoarece recent au scăzut comisioanele de tranzacționare, ceea ce înseamnă că o putem recomanda și mai simplu ca înainte. ?

? Cine este Saxo Bank

Saxo Bank este o bancă de investiții daneză fondată în 1992, cu un istoric îndelungat și considerată o bancă sigură. Ea se supune unor reguli stricte de raportare și este o bancă europeană licențiată sub supravegherea Autorității de Servicii Financiare Daneze. 

Saxo oferă servicii complete de investiții și servicii de tranzacționare online, iar banii păstrați în conturile Saxo sunt în deplină siguranță: Danemarca are cel mai mare rating de credit AAA, fondul de garantare danez acoperă până la 100.000€, iar în 2023 Saxo Bank a primit de la FSA Danez statutul de SIFI (Instituție Financiară de Importanță Sistemică).

?Cum poți tranzacționa cu Saxo Bank

Instrumentele pe care le poți tranzacționa prin Saxo Bank sunt:

Procesul de deschidere al contului este foarte simplu și 100% online, iar platforma poate fi folosită pe mobile, desktop sau web.

? Un lucru care ne place foarte mult? Primești dobândă pentru banii neinvestiți fără a fi nevoit să îți blochezi sumele, ca în cazul unui depozit clasic. Poți primi dobândă pentru mai multe valute precum $ (până la 4,05%/ an), € (până la 2,4%/ an) sau ? (până la 5%/ an). 

Alte avantaje:

 • Ai acces la o plajă foarte largă de produse și piețe
 • Comisioane mici pentru tranzacții fx, de 0,25%
 • Comisioane mici pentru tranzacțiile cu fonduri
 • Retragerea sumelor din cont cu 0 comision
 • Poți depune ce sumă vrei: valoarea minimă a contului este €0
 • Poți primi credit cu colateral pe acțiunile deținute în cont (lombard loan).

Pentru deschiderea contului ai nevoie:

 • Document de identitate (CI, Pașaport sau Permis de conducere)
 • O dovadă de rezidență, precum extras de cont bancar sau o factură de la utilități.

Aplică aici pentru un cont Saxo Bank

? Schimbările Saxo Bank din 15 Ianuarie

În ultima săptămână, Saxo Bank a anunțat niște modificări excelente, toate în avantajul utilizatorilor. Ne place foarte mult să primim vești bune, așa că le listăm mai jos:

 • Comisioane mai mici la tranzacționare: de exemplu, acțiunile din US au scăzut de la un comision de 5$ la doar 1$ pentru contul clasic
 • Comisioanele europene s-au redus la o treime din valoarea originală
 • Comisioane de conversie mai mici
 • Nu există taxă de inactivitate
 • Atunci când Stock Lending este activat, nu mai există custody fee: acest lucru îi ajută pe investitori să primească și venituri pasive din portofoliul lor
 • Poți începe să investești cu orice buget, deoarece nu trebuie să depui o sumă minimă pentru a începe tranzacționarea.

Apreciem conducerea Saxo, care a explicat că băncile sunt prea scumpe pentru consumatorul mediu și că scăderea comisioanelor facilitează mai mult acces pe piața de investiții, pentru ca investitorii să poată obține mai mult. 

Saxo Bank a atins un reper istoric de 1 milion de clienți în 2023, depășind, la nivel global, 100 de miliarde $ în activele clienților.

Tranzacționează prin Saxo Bank 

? Citește mai multe materiale utile despre investiții

? Dacă vrei să înțelegi totul despre investiții și ai mai multe minute la dispoziție 

? Cum să abordăm investițiile pe termen lung și să avem răbdare

? Pași simpli pentru a investi începând de mâine

? 5 temeri pe care s-ar putea să le ai legate de bani (și soluții pentru ele)

? Baking vs BaNking: cum să îți tratezi investițiile în cel mai inteligent mod

? 5 lucruri pe care să le faci pentru viitorul tău în 2024

? Cum să-ți dezvolți un pilon III de pensie pentru ani glorioși.

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.