X
De ce să ai un depozit la termen ⋆ Bankata

De ce să ai un depozit la termen

Alegând soluția ProSave de la ProCredit Bank

Economiile sunt precum acel sirop de tuse pe care știm că trebuie să îl luăm, însă pare o decizie prea adultă, prea părintească, prea matură și înțeleaptă. Astfel că de multe ori amânăm să facem economii, nefiind siguri ce va spune acest lucru despre noi. Va însemna că avem mileu pe televizor și nu mai suntem tineri? Spoiler: nu, va însemna că avem mai multă siguranță, libertate și vitalitate 💙.

Trei întrebări (și răspunsuri) despre depozitele la termen

Primele întrebări pe care le avem atunci când ne gândim la un depozit la termen sunt:

  • Nu mai bine aștept să „intre” de undeva o sumă de bani mai consistentă? Deocamdată cheltui salariul cam 1:1 și mi-ar fi dificil să pun bani deoparte, plus că aș vrea să dau și avansul unei vacanțe.

Înțelegem și empatizăm cu senzația, dar: economiile sunt un produs al obiceiului și al disciplinei financiare. Putem aștepta momentul în care ne vom trezi cu o sumă inopinată de bani, însă cât timp suntem dispuși să amânăm cu adevărat acest pas?

  • Ce sumă ar trebui să economisesc astfel încât să merite și să fie semnificativ? Nu mai bine aștept să câștig la loto?

În primul rând, joci la loto 😅? În al doilea rând, dacă simți că nu ai suficienți bani, tocmai acum ar merita să începi obiceiul de a economisi, pentru a-ți crea un fond de urgență, unul de economii, unul pentru pensie sau studii, în funcție de nevoile tale.

Știm că o sumă mică va părea tot o sumă mică odată ce îi vom adăuga câteva procente: însă va fi suma ta de economii, pe care altfel ai putea să o pierzi cheltuind-o lunar pe lucruri de care nu ai neapărată nevoie (nu este ca și cum ducem lipsă de inspirație pentru a cumpăra lucruri).

Deci nu, nu aștepta să te îmbogățești pentru a economisi. It’s the other way around.

  • Dar care este dobânda unui depozit oricum? Mă protejează măcar de inflație? Mă voi îmbogăți în urma lui?

Depozitele au, în general, o dobândă ce îți protejează banii. Depozitele pot fi accesate mai repede și pot avea o destinație specifică (precum un fond de urgență, sau un proiect anume).

În privința dobânzii, chiar cu asta ne ocupăm 💙, să identificăm depozitele care sunt în avantajul tău și nu doar îți protejează banii de impulse shopping, sau alte accidente. Vezi mai jos.

Soluția ProSave de la ProCredit Bank

În acest început de primăvară ProCredit Bank are o ofertă specială pentru depozitele la termen:

  • 3,7% dobândă pentru depozitul la termen de 6 luni la moneda €
  • 6,65% dobândă pentru depozitul la termen de 6 luni în RON.

Dobânzile promoționale se aplică pentru depozitele cu fonduri noi. 

De ce să alegi ProSave

📱Este o soluție digitală: depozitul se poate deschide ușor, 100% online, fără drumuri la bancă.

🧷 Ai parte de siguranță germană: grupul ProCredit este supervizat de Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară și de Deutsche Bundesbank. Grupul este participant la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB). 

📲 Poți gestiona fondurile 100% online: ai acces securizat 24/7 prin Mobile sau Internet Banking, poți deschide sau lichida depozite la termen de oriunde ai fi, iar situația conturilor tale este permanent actualizată.

🍃 ProCredit respectă mediul înconjurător cu soluții verzi: promovează bankingul sustenabil și finanțează proiecte ce au un impact pozitiv sau neutru asupra mediului. Am mai scris despre asta și aici.

Aplică aici pentru un depozit la ProCredit Bank

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.