X
Dating & banking: a love story

#Dating & #banking: a love story

Cum putem amesteca finanțele și viața personală într-un mod romantic

*Romantique, to stay French and classy.

 

Presiunea unui dating reușit în 2023

Suntem mai mult online

Cu peste 8000 de site-uri sau aplicații de dating, platforme de streaming și dispozitive în toate colțurile camerei, wfh și, eventual, temperaturi negative, tindem să stăm tot mai mult în casă, să ne alinăm momentele plictisitoare online, să preferăm un scroll în loc de eforturile de a exista offline. Probabil avem mai multe interacțiuni și întâlniri ca oricând, însă majoritatea se petrec în mediul digital, punând mai multă presiune pe lucrurile IRL (in real life).

Suntem mai înconjurați de povești fascinante

Fiind mai mult online, consumă mai multe povești ca niciodată. Standardele noastre s-au ridicat enorm și ne dorim ca atunci când vom ieși să merite din plin experiența. Și cei mai sceptici sau pesimiști speră totuși să aibă parte de întâmplări memorabile, pline de fluturași, după care s-ar scrie bestsellers și blockbusters.

Ne plictisim mai ușor

Capacitatea noastră de atenție a scăzut, temerea de a nu pierde evenimente și trăiri mai importante a crescut, dorul de confort este un sentiment permanent, deoarece suntem obosiți de la o supraexpunere de stimuli. Toate acestea duc la un stil de viață bazat pe următoarea doză de dopamină și mai puțin la a construi ceva pe termen lung.

(Practic, diferența dintre cei care investesc în titluri de stat și cei care vor să se îmbogățească mâine din crypto ??).

Ne este mult mai teamă

Din păcate, conceptul de romance scam nu este doar un subiect de seriale TV. Nu toată lumea prezintă adevărul pe rețele sociale, iar din punct de vedere statistic, femeile tind să fie mai sceptice și să se intereseze mai mult de profilul socio-politic al persoanelor cu care vorbesc.  

Ne hotărâm mai greu

Pe aplicațiile de dating, utilizatorii au raportat că vorbesc cu până la 11 persoane în același timp. O expunere și o ofertă mai mare, combinate cu FOMO (fear of missing out) ca sentiment permanent ne fac să ne îndoim de orice alegere, să ne asumăm o relație mai greu, să ne dorim ca o întâlnire să fie absolut perfectă și fără niciun red flag astfel încât să ne schimbe convingerile. 

 

Cum te pot ajuta produsele bancare într-un date reușit

Oferte pentru Tinder Plus

Tinder plus are cashback 50% la Revolut și îți aduce opțiunea de un radius extins (inclusiv pe alte continente), libertatea de a vedea cine ți-a dat swipe right, super inimioare pentru cei cărora vrei să le trimiți asta, mai multe profiluri pe care le poți vizualiza, respectiv o limită vis a vis de cine îți poate vedea profilul.

De ce să ai Tinder Plus: pentru că viața personală este suficient de importantă încât să merite o variantă premium, pentru că poți avea mai multă intimitate, mai multă libertate, o experiență mai bună a întregii aplicației și pentru că 50% cashback este o ofertă excelentă.

Oferte pentru Business lounges

Cele mai bune carduri de călătorie îți oferă acces VIP în lounge-urile din toate aeroporturile din lume. Ții minte acele bilete ieftine către Milano sau Bologna pe care le vezi mereu la 10€? Nici nu trebuie să mai cauți cazări, poți lua un bilet dus-întors pentru aceeași zi și să te bucuri de un date internațional, cu pahare cu picior înalt și bule aurii, fără bagaje, dar cu perspectivă de vacanță. Tu și superstarurile din turneu.

De ce să încerci asta: pentru că e inedit, original, aventuros și amuzant. Vei avea un date memorabil, vei putea proba cum este să mini-călătorești cu celălalt și cu siguranță vei rămâne cu o poveste bună. (nici nu trebuie să spui că ai citit asta pe Bankata) (ar fi cute tho) (educația financiară este sexi, doar zicem) ?.

Carduri de credit pentru consumații neașteptate

Aici avem un material extensiv despre cardurile de credit. Ne-am gândit și la varianta în care te temi de a avea un card de credit și de dobânzile acestuia, dar și la varianta în care ești un vânător de carduri de credit, cauți cele mai bune oferte și îți place senzația de siguranță și acoperire atunci când ai un card cu trei salarii extra pe aplicația de contactless paying. 

De ce să ai mereu cardul de credit la tine: căci vrei ca întâlnirea ta să nu fie despre asta, ci să meargă ușor, să te poți concentra pe trăsăturile de personalitate care te interesează, să te simți independent și autonom, nedepinzând de partener, să poți pleca atunci când vrei, fără să rămâi îndatorat.

Conturi care se pot deschide 100% digital

Poate ești deja într-o călătorie (yey!) împreună cu partener(x) preferat, dar descoperi că poți avea oferte mai bune cu cashback. Poate ai nevoie de o linie de extra credit, sau pur și simplu de liniște mentală. Poate închiriați o mașină, iar acest lucru a fost decis în ultima clipă.

Din fericire, o mulțime de bănci îți oferă acum opțiuni 100% digitale, chiar dacă ești într-un chalet la munte sau pe o plajă din Emisfera Sudică. Aici am enumerat conturile pe care le poți deschide cu zero drumuri la bancă, fără să întrerupi viața romantică.

Citește și tot ce am scris despre călătorii mai avantajoase:

Ai propria locuință cu o dobândă avantajoasă

Am trișat puțin cu acest punct? Da. Are toată lumea nevoie de un spațiu personal în care să facă ce vrea? De asemenea, da ^_^

Am scris un material amplu despre planurile de locuință și investițiile în real estate pentru 2023. Am luat în calcul percepțiile și prejudecățile pe care le-ai putea avea despre piața imobiliară, precum și tendințele din piață, cele mai avantajoase soluții de creditare și de investiție.

De ce să ai propria locuință? Pentru că în România ratele sunt mai ieftine decât chiriile, prețul chiriilor nu este controlat, piața imobiliară se va scumpi mereu, însă printr-un credit te vei împrumuta împotriva inflației. În plus, este, din nou, sexi, autonom și independent.

 

Happy dating, have fun and stay safe ???

Surse:

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.