X
Cum să te pregătești pentru weekenduri prelungite

Cum să te pregătești pentru weekenduri prelungite

Precum vacanța 30 Noiembrie – 3 Decembrie. Sărbătorile legale care formează punte cu weekendurile sunt preferatele angajaților care își pot planifica astfel multe zile de vacanță fără nici o zi din cele 21 alocate pe durata unui an – mai ales atunci când am ajuns la sfârșitul lui. Mulți vânează aceste ocazii, alții abia așteaptă să aibă o pauză de la zgomot, informații, trafic, iureș și să se relaxeze. Oricare ar fi alegerile, este important să le aliniem cu bugetele și obiectivele noastre financiare ?.

Vacanța de dinainte de vacanță

Cum aștepți weekendul prelungit din fiecare an, din perioada Sfântul Andrei – 1 Decembrie? Sărbătorile astea scurtează și mai mult Decembrie, o lună atipică și complicată și determină Black Friday să înceapă mult mai devreme în România, pentru a livra toate produsele până la această mini vacanță.

Dacă americanii așteaptă Ziua Recunoștinței pentru a începe apoi cumpărăturile de Crăciun, formatul de sărbători din țara noastră ne face să vorbim despre planuri de Black Friday, sărbători și revelion încă de la începutul lui Noiembrie.

Iar una dintre presiunile de sfârșit de an este: ce faci în mini vacanța din noiembrie – decembrie?

Deciziile financiare de la sfârșit de an

O vacanță înainte de luna cadourilor nu pare o idee bună, dar în același timp frigul, schimbarea orei și oboseala acumulată se visează pe o plajă cu palmieri, sau măcar un oraș european mai puțin friguros, cu un târg de Crăciun cu luminițe.

Dacă ne citești de ceva timp, sperăm că deja ți-ai putut forma niște obiceiuri utile și sănătoase: începând cu setarea unor obiective financiare și continuând cu urmărirea cheltuielilor. Dacă nu, atunci poți să te concentrezi deocamdată pe bugetul pe termen scurt, din luna decembrie.

Citește și: care sunt cele mai bune credite de nevoi personale pentru sfârșitul lui 2023.

Cum să te pregătești pentru weekendurile prelungite 

Dacă vrei să călătorești cu avionul

Uneori, un city break este tot ce ai nevoie pentru a-ți reseta starea de spirit. Ține cont că unele bilete de avion ar putea fi mai scumpe în acele perioade, însă totodată poți profita de biletele cumpărate din timp, respectiv de cele luate târziu și spontan, care se pot găsi și ele uneori la prețuri avantajoase, sub media perioadei.

Avem un material pe larg cu sfaturi pentru călătoria cu avionul, pe care-l poți consulta oricând ai nevoie să-ți planifici o vacanță.

Poate ai rezolvat cu avionul, însă ai în continuare de buget cazare, alte transporturi, diurnă, cadouri, experiențe. Consultă materialul nostru despre Cum să călătorești și să economisești în același timp, căci da, acest lucru se poate ^_^.

Dacă vrei să călătorești cu mașina

Vacanțele petrecute în același timp cu mulți alți oameni care sunt în vacanță tind să fie destul de stresante. În primul rând, traficul și aglomerația ne dau planurile peste cap, ne enervează și obosesc, iar orice obiectiv sau idee bună și originală ajung să pară ideea a încă sute de oameni.

Dacă alegi să călătorești în weekenduri prelungite, atunci consultă și două ghiduri utile, care sunt valabile pe termen lung:

Dacă vrei să rămâi acasă

Dacă optezi pentru această decizie liniștită de #slowdays împotriva curentului ?, atunci îți oferim și câteva mostre din ghidul nostru de supraviețuire financiară, care să te aducă mai aproape de obiectivele tale:

  • Dacă ai vrea să-ți planifici o vacanță pentru un alt weekend prelungit, consultă ghidul cum să-ți calculezi bugetul de vacanță
  • Dacă vrei să te ocupi de cumpărături și cadouri, nu uita că până la sfârșitul lunii mai este valabilă promoția Rate & Pay de la Raiffeisen Digital Bank, care-ți poate aduce până la 50% (!) cashback de la cumpărăturile pe care le faci
  • Dacă ai vrea să te ocupi de lucruri pe care le poți face pentru bugetele tale începând de mâine, atunci vezi cum poți face sanie vara, o listă cu idei simple, pe care le poți implementa imediat
  • Dacă te gândești la viitorul tău într-un mod mai amplu, atunci avem pentru tine unul dintre materialele noastre preferate: totul despre pilonul III de pensie și de ce acest subiect merită să fie adus în atenția publicului, pentru a ne asigura că avem o viață cât mai bună pe termen cât mai lung ???.

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.