X
Cum să alegi un credit ipotecar odată ce ai strâns avansul ⋆ Bankata

Cum să alegi un credit ipotecar odată ce ai strâns avansul

Următorul pas de după avans este să alegi un credit avantajos

Să strângi avansul pentru o casă este unul dintre cele mai satisfăcătoare proiecte, dar și cel mai dificil. Odată ce ai reușit să strângi o parte din bani (felicitări!!!), ai nevoie și de un credit imobiliar avantajos, care să te ajute să cumperi o locuință perfectă în condiții optime. Mai jos avem mai multe detalii despre ce detalii să cauți și observi atunci când faci research pentru creditele imobiliare.

Cum să alegi creditul ipotecar pentru locuința ta

Un credit ipotecar poate fi un contract pe 30 de ani, deci destul de important 🥹 DAR,​​ nu te speria: nu este un angajament atât de grav precum sună, deoarece:

  1. Poți refinanța oricând creditele tale și opta pentru variante care ți se potrivesc mai mult
  2. Presiunea socială în imobiliare îți poate da senzația că te sperie un credit, dar, de fapt, poate fi 100% în avantajul tău
  3. Angajamentul pentru propria locuință este unul dintre cele mai frumoase și mai avantajoase dintre angajamentele pe care le putem face 💙.

Citește și: 🌍 prețurile imobiliarelor în marile orașe europene 🌍

Specificațiile unui credit ipotecar

Valuta

Cele mai multe credite acordate sunt în RON sau în EUR, iar dobânzile diferă între ele. Creditele în RON sunt de obicei preferate și considerate mai avantajoase, însă și leul este influențat de fluctuațiile monedei €.

Tipul de dobândă

Dobânzile obișnuiau să fie variabile în fiecare lună de creditare, însă odată cu schimbările economice majore din ultimii ani, băncile au creat oferte avantajoase, care oferă dobânzi fixe în primii 3 sau 5 ani ai creditului tău. Asta înseamnă că te poți baza pe o rată fixă în primele 36 sau 60 de luni, fără să te streseze modificarea dobânzii de referință, respectiv schimbarea indicelui IRCC.

Tipul de credit

Creditul poate fi de tipul Noua casă, unde plătești un avans mai mic, sau ipotecar, unde poți profita de un principal mai mic de rambursat, în urma unui avans mai mare.

Comisionul de acordare și comisionul de administrare

Comisionul de acordare al creditului diferă de la bancă la bancă, iar uneori poate fi inclus în suma creditată, pentru a nu-l mai plăti atunci. Uneori, băncile au oferte promoționale, în care acesta redus și gratuit. La fel este cazul și pentru comisionul de administrare, doar că acesta este retras lunar.

Condițiile de creditare

Pentru a fi eligibil pentru un credit, ai nevoie să îndeplinești diverse condiții de creditare, iar acestea sunt de obicei legate de:

  • Vârsta minimă, uneori și maximă (de obicei, 18 – 65 de ani)
  • Un venit minim (cel puțin pragul venitului minim pe economie)
  • Să ai alți giranți sau co-debitori
  • Să nu ai o încărcare prea mare de creditare asupra venitului tău etc.

Ofertele promoționale  

Costurile adiționale unui credit pot fi multe, așa că orice ofertă te poate ajuta. Majoritatea băncilor îți oferă condiții preferențiale dacă îți aduci salariul la ele, iar uneori costurile cu evaluarea imobilului pot fi suportate de către bancă.

Mai jos sunt mai multe aspecte care ne-au plăcut la creditul imobiliar small de la Garanti BBVA.

Creditul Ipotecar de la Garanti BBVA

Creditul imobiliar small de la Garanti poate acoperi o valoare mai mica sau egala cu 300.000 de lei, deci, în funcție de prețurile industriei imobiliarelor, se potrivește pentru situația în care ai strâns deja o parte din avans (aproximativ 15% – 25% din suma totală).

Caracteristicile creditului ipotecar de la Garanti

Dobânda este fixă pentru primii 3 ani de creditare, ceea ce este excelent. De ce? Pentru că asta îți va oferi stabilitate și predictibilitate. Vei putea organiza mai ușor noua ta formă de bugetare și nu vei fi stresat de schimbările economice care influențează valoarea dobânzii de referință.

Citește și: 💙 aplicația Bankata, soluția automată de bugetare 💙

În primii 3 ani, dobânda fixă va fi de 5,37%, iar după aceea va continua cu 2,25% + IRCC la 3 luni.

Suma maximă de creditare poate fi egală sau mai mică cu 300.000 de lei, comisionul de acordare al creditului este de 750 de lei, iar cel de administrare de 75 de lei lunar.

Pentru a putea beneficia de credit, este nevoie de salariul minim din România (2079 de lei), respectiv de un grad de îndatorare de maximum 40%.

Aplică aici la creditul ipotecar de la Garanti BBVA

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.