X
Cum să achiziționezi panouri fotovoltaice

Cum să achiziționezi panouri fotovoltaice

Cu ajutorul creditelor bancare care încurajează sustenabilitatea. Despre costurile cu energia electrică se fac numeroase glume atât iarna, atunci când avem nevoie de încălzire, cât și vara, în perioade caniculare în care aerul condiționat a devenit un zumzet perpetuu de fundal. Nu doar că există metode să eficientizăm aceste costuri în mod ingineresc, dar și băncile vin în întâmpinarea acestor nevoi cu soluții financiare speciale pentru această categorie de achiziție.

Deciziile financiare care încurajează sustenabilitatea

Atunci când dorești să îți reduci costurile, dar să fii și prietenos cu natura începi să devii din ce în ce mai conștient de impactul acțiunilor tale asupra mediului, cât și de eficiența aparatelor pe care le folosești.

Am povestit în materialul Decizii financiare cât mai green cum poți opta pentru conturi bancare care să investească banii tăi în proiecte eco-friendly sau sustenabile. Ne bucurăm să vedem că cititorii noștri sunt din ce în ce mai interesați de asta și că primim frecvent întrebări din acest domeniu.

Ne poți adresa și tu o întrebare pe canalelele noastre de socializare și poți citi aici tot ce poate face Bankata pentru tine.

Avantajul panourilor fotovoltaice

Interesul pentru panourile fotovoltaice a crescut mult în ultimii ani (literalmente, that escalated quickly). Proprietarii de case și terenuri sunt entuziasmați de această opțiune deoarece:

 • Reduce cheltuielile cu energia electrică 
 • Au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător
 • Energia verde beneficiază mai ușor de fonduri sau pur și simplu de o bună reputație
 • Este o soluție bună atât pentru proprietarii persoane fizice, cât și pentru proprietarii de business-uri sau mici afaceriști și antreprenori
 • Se bucură de avantaje fiscale, iar băncile vin în întâmpinarea acestei categorii de achiziții.

Creditul ProGreen pentru panouri fotovoltaice

Ne place ProCredit pentru că are o platformă intuitivă, ușor de folosit, dobânzi competitive și produse bancare eco-friendly. Iar acum ne-a atras atenția creditul croit special pentru achiziția de panouri fotovoltaice.

Creditul ProGreen pentru Panouri Fotovoltaice este destinat persoanelor care doresc să utilizeze o sursă de energie regenerabila, beneficiind totodată și de costurile reduse pentru cheltuielile casnice cu electricitatea. Avantajele sunt vizibile:

 • Prin folosirea panourilor fotovoltaice alegi să te conectezi la o sursă regenerabilă de energie, cu grijă pentru mediul înconjurător
 • Investiția inițială se amortizează în scurt timp, prin reducerea cheltuielilor casnice cu energia electrică utilizată
 • Posibilitatea de a deveni prosumator
 • Panourile fotovoltaice au o durată de viață extinsă, cu o medie de 25 de ani
 • Poți alege între dobânda anuală variabilă IRCC+3,28%, sau cea fixă de 10%, care îți acordă mai multă predictibilitate
 • Perioada de creditare este de până la 5 ani
 • Valoarea creditului este de până la 150.000 lei.

Detalii care ne plac:

 • Beneficiezi de 0 avans, 0 comision de acordare, 0 comision de analiză a dosarului
 • Clienții noi pot aplica 100% online pentru deschiderea unui cont
 • Poți avea parte de o finanțare integrală a investiției
 • Ai acces către un consilier dedicat gestionării dosarului de creditare.

Pentru a putea achiziționa panouri fotovoltaice prin creditul ProGreen, ai nevoie să fii:

 • Cetățean român, rezident în țară
 • Să ai o vârstă între 18 și 65 de ani, la data ultimei scadențe ale creditului
 • Salariat cu cel puțin 1 an de vechime neîntreruptă în muncă, dintre care ultimele 3 luni continue la actualul loc de muncă; sau să fii pensionar, respectiv să câștigi venituri din activități independente sau din dividende.
 • Încasezi venituri lunare înregistrate la ANAF de cel puțin 2250 de lei.

Mai jos ai o simulare a unor condiții ideale, care poate depinde de valoarea medie a facturii de electricitate, de gradul de expunere la razele solare, zona geografică și de specificațiile imobilului respectiv.

SISTEM FOTOVOLTAIC 5kW
Perioada de exploatare 5 ani 10 ani
Costul investiției RON 

21.000

RON 

21.000

Costuri privind întreținerea și reparațiile RON 0 RON 2.500
Cheltuieli/costuri economisite cu energia electrică RON 26.000 RON 54.500
PROFIT RON 

5.000

RON 

31.000

 

Accesează aici creditul ProGreen pentru Panouri fotovoltaice de la ProCredit.

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.