X
Creditul ProGreen pentru Eficiența Energetică din Casa ta

Creditul ProGreen pentru Eficiența Energetică din Casa ta

Vrei o locuință eco friendly? Say no more! Un produs bancar potrivit pentru tine este creditul ProGreen pentru investiții în eficiență energetică de la ProCredit Bank. Creditul se acordă în lei, este destinat persoanelor fizice și te ajută să investești sustenabil în propria casă. Cu materialele și obiectele potrivite vei putea să reduci consumul de energie și să ai grijă de mediul înconjurător.

Am scris mai multe despre sustenabilitate financiară aici.

Dacă alegi să-ți deschizi un cont ProGreen 100% online, ai posibilitatea să aplici și pentru un credit de investiții. Pentru orice întrebări, vei avea acces la propriul consilier, care te va contacta pentru a îți oferi toate detaliile de care ai nevoie.

Importanța Eficientizării Energetice

Ce presupune mai exact eficientizarea energetică într-o gospodărie? Prin alegerea unor produse sustenabile pentru casa ta, vei reuși să optimizezi costurile pe care le ai cu facturile de electricitate și gaze naturale. În același timp, poți contribui în mod direct la îmbunătățirea calității aerului și la reducerea semnificativă a poluării mediului.

Un factor important în eficiența energetică din locuința ta este izolarea corespunzătoare a acesteia, pentru a putea menține temperatura interioară mai mult timp și a minimiza consumul de electricitate/gaz.

Alte obiecte care te pot ajuta să reduci consumului excesiv de energie sunt pompele de căldură, aparatele de aer condiționat, centralele termice & termostate digitale, dar și electrocasnicele noi cu indici de consum A, A+, A++ și A+++. Află din acest articol cum să citești eticheta energetică a electrocasnicelor.

Obiectele sanitare din baie care sunt speciale pentru debit redus, dar și mașinile de spălat vase/haine pot fi eficiente pentru optimizarea consumului de apă.

Cum poți folosi creditul ProGreen pentru a crește eficiența energetică?

Există trei destinații de produse eligibile pentru acordarea creditului ProGreen:

1. Izolarea locuinței
2. Soluții de încălzire
3. Echipamente eficiente din punct de vedere energetic

1. Constituie un plan de cumpărături pentru achiziționarea produselor destinate izolării locuinței tale pentru:

● Izolarea pereților exteriori
● izolarea acoperișului sau a terasei
● efectuarea lucrărilor de înlocuire a ferestrelor și a ușilor din termopan cu geamuri duble sau triple.

2. Soluții de încălzire pentru casa/apartamentul tău:

● pompe de căldură cu un coeficient de performanță mai mare sau chiar egal cu 2.9
● centrale termice pe gaz
● sisteme centralizate de încălzire
● sistem de aer condiționat
● sistem solar de încălzire a apei
● centrale termice pe biomasă

3. Produse pentru a eficientiza consumul de energie:

● sisteme de iluminare pe bază de LED-uri, dar și senzori de mișcare sau întrerupătoare inteligente care funcționează prin aplicații web pentru a putea a aprinde/stinge automat lumina.
● echipamente electrocasnice cu eficiență energetică crescută

Dobânda pentru creditul ProGreen

Prin accesarea creditului ProGreen beneficiezi de o perioadă de creditate pentru maxim 5 ani. Poți accesa creditul cu o valoare de până la 150.000 lei. Dacă ești deja client ProCredit Bank și îți încasezi venitul într-un cont curent, beneficiezi de două tipuri de dobândă:

1. Dobândă fixă 12%
2. Dobândă variabilă IRCC + 6%

Cum știu dacă sunt eligibil pentru creditul ProGreen?

Există o serie de criterii pe care este necesar să le îndeplinești ca să poți aplica pentru un credit ProGreen:

✅ trebuie să fii cetățean român, rezident în România
✅ să ai între 18 și 65 de ani
✅ să fii salariat
✅ să ai cel puțin un an vechime neîntreruptă în muncă, iar ultimele 3 luni să fie la actualul loc de muncă
✅ poți să fii pensionar, să încasezi venituri din activități independente sau din dividende
✅ să încasezi venituri lunare de minim 2250 lei care să fie înregistrate la ANAF

Te regăsești în lista de mai sus? Atunci bifezi toate cerințele pentru a depune o cerere pentru creditul ProGreen oferit de ProCredit Bank. Este timpul să investești în echipamente și electrocasnice eficiente energetic pentru a economisi la facturile de electricitate și încălzire, sporind în același timp nivelul de confort al casei tale.

Pentru a vedea toate detaliile acestui produs bancar, te invităm să consulți pagina de prezentare a creditului ProGreen. În plus, poți realiza o simulare pentru acest credit folosind calculatorul de credite dedicat.

Acum poți avea o casă sustenabilă, ce îmbină tehnologia și automatizarea cu minimizarea consumului de electricitate, apă și gaze pentru o eficiență energetică și o mai mare grijă față de mediul înconjurător.

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.