X
Creditul maxim pe care îl poți lua în funcție de veniturile tale

Creditul maxim pe care îl poți lua în funcție de veniturile tale

Dacă vrei să aplici pentru un împrumut personal, ar trebui să te gândești la două lucruri: alegerea unei bănci de încredere și selectarea unui produs cu o rată a dobânzii scăzută (DAE). Mai jos am comparat și validat o varietate de opțiuni de credit, astfel încât să poți obține cel mai bun produs, și să înțelegi pe deplin termenii contractuali.

 

Tipurile de credit pe care le poți lua

Creditul de nevoi personale pot avea dobândă fixă sau variabilă, pot să fie coroborate cu conturile de economii la banca respectivă, credite care se pot obține doar online, care încheie asigurări de viață, sau care au dobânzi mai bune atunci când încasezi salariul la banca respectivă. Aici am reunit toate ofertele tipurilor de credite de nevoi personale pe care le poți accesa.

Atunci când faci un împrumut pentru nevoi personale realizezi una dintre următoarele acțiuni:

 • Acoperi o cheltuială viitoare, sau
 • Refinanțezi carduri de credit existente, pentru a reduce dobânda.

Creditul Ipotecar, care oferă o limită de creditare în limita a 40% din salariul net: acest lucru presupune ca rata lunară, pe parcursul duratei de creditare, să nu depășească 40% din veniturile tale.

Alte tipuri de credite, sub forma cardurilor de credit: acestea pot fi croite special pentru nevoile tale, în funcție de obiceiuri și preocupări. Există carduri de credit pentru alimentarea cu carburant, carduri de călătorie, carduri pentru rezervările în regim hotelier, carduri care oferă moneyback etc.

 

Ce este ROBOR și cum influențează rata creditului tău?

Indicele ROBOR este calculat zilnic de către Banca Națională a României ca media ratei dobânzilor la care băncile evaluează împrumuturile pentru celorlalte instituții bancare. El este influențat de mulți factori, printre care:

 • Rata dobânzii de politică monetară
 • Inflația și previziunile în legătură cu aceasta
 • Așteptările pieței
 • Lichiditățile din piață
 • Politicile confuze sau incerte.

ROBOR influențează creditele în lei (cele în euro sunt determinate de Euribor).

Din mai 2019 unul dintre indicii de referință în creditări este și Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), care vizează împrumuturile cu dobândă variabilă pentru persoane fizice. 

Creșterea ROBOR (precum se întâmplă în ultima vreme, coroborat cu inflația României) afectează ratele creditelor, astfel că cei care au credite ipotecare cu ROBOR3M (ROBOR la 3 luni), vor plăti din luna aprilie sume mai mari decât în trimestrul precedent.

 

Condițiile de acordare a creditelor

Poți vedea aici care sunt condițiile de creditare pentru creditele de nevoi personale. Ele sunt determinate de:

 • Dovada unei surse de venit, sau
 • Dovada unei surse de venit secundar 
 • Vechimea locului de muncă
 • Suma minimă a venitului de 1100 de lei
 • Un bun istoric la Biroul de credit
 • O vârstă între 18 și 70 de ani.

 

Cum poți face o simulare de credit

Bankata.ro compară creditele de nevoi personale și creditele ipotecare, reunind toate ofertele din piață și indexând elementele lor relevante: care sunt condițiile de creditare, comisioanele, dobânzile, ușurința cu care se acordă împrumuturile și sumele maxime acordate, fie că acestea depind sau nu de veniturile utilizatorului.

Atunci când cauți un împrumut personal, este important ca banca să fie una de încredere și iar rata dobânzii să fie ușor de plătit. Bankata.ro documentează și compară unele dintre cele mai bune împrumuturi existente, și se asigură că detaliile produselor individuale, fie că este vorba de un împrumut personal sau de carduri de credit cu 0%, sunt clare, astfel încât să știi exact pentru ce te angajezi. 

 

Recapitulare:

√ Alege o bancă de încredere

√ Alege un credit a cărui dobândă este accesibilă pe termen lung

√ Simulează creditul pe care ți-l dorești cu ajutorul comparatoarelor de oferte pentru credite de nevoi personale sau credite ipotecare.

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.