X
Creditul - ideal în perioade cu inflație în creștere!

Creditul – ideal în perioade cu inflație în creștere!

Să putem să înțelegem inflația  – trebuie să avem o definiție simplă a acesteia. Inflația este creștere generalizată a prețurilor în economie.

Economiile lumii înregistrează niveluri de inflație în creștere deoarece revenirea economică pe termen scurt a luat prin surprindere piețele de materii prime cât și lanțurile de aprovizionare. La această se adaugă stimulii guvernamentali globali care au fost acordați pentru depășirea problemelor economice generate de pandemie.

Nouă situație generează o serie de oportunități cel puțin pentru anul acesta și anul viitor: posibilitatea să ne împrumutăm la rate de dobândă sub rata inflației. Deci în termini reali câștigăm bani dacă ne împrumutăm.

Spre exemplu, am un cost de finanțare de 4,5% la un credit ipotecar și am o inflație medie anul acesta de 6% – costul real este în favoarea mea. Într-un scenariu conservator, la toate acestea se adaugă o apreciere medie a prețului apartamentului de 5% (istoric, este în linie sau depășește creșterea economică) care are toate șansele să acopere inflația.

 

Ce obiective urmărim atunci când luăm un credit?

Atât la nivel personal cât și în cadrul unei companii, creditele au menirea să finanțeze planurile de creștere și dezvoltare! Creditul pentru o persoană este o modalitate de a accelera dezvoltarea sa sau a familiei. În general, există un cumul de obiceiuri bune care te ajută să te dezvolți personal: învățarea continuă, sportul, familia și implicarea în comunitate. Banii urmează aceste obiective clare.

În cazul creditului de nevoi personale, de cele mai multe ori urmărim să ne creștem calitatea vieții fie printr-o achiziție de echipamente uz casnic, fie pentru a îmbunătăți mobilitatea și ne cumpărăm o mașină sau pentru a aduce îmbunătățiri locuinței personale. Additional, creditul de nevoi personale este folosit pentru activități sau active lucrative: fie pentru un echipament folosit într-o activitate economică, fie pentru a investi într-o afacere nouă sau a investi într-o afacere existentă sau pentru formare profesională.

Găsește cel mai bun credit de nevoi personale!

Creditul ipotecar este folosit în mod direct pentru a cumpăra un imobil, apartament sau casă. Există un mix de obiective urmărite atunci când îți cumperi o locuința: îmbunatățirea calității vieții și securității sociale pentru că te bucuri de confortul propriei case și este un mod indirect pentru a investi în propria casă pentru că aceste active performează bine pe termen lung și sunt o modalitate bună de a proteja împotriva inflației.

Compară și analizează cele mai avantajoase credite ipotecare!

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.

 

Despre autor: Andrei Perianu este specialist în investiții și wealth management – investiții pentru începători ,investiții în real estate, piețe internaționale de capital , ETF-uri și fonduri mutuale. Articole sale au fost publicate în New Money, Profit.ro, bankata.ro, zf.ro.

Andrei Perianu 2022