X
Creditul de nevoi personale cu dobândă fixă

Creditul de nevoi personale cu dobândă fixă

8.70% de la Garanti

Azi vorbim despre stabilitate și predictibilitate. Lucruri de care fug utilizatorii aplicațiilor de dating, dar pe care și le doresc utilizatorii de bani ? atunci când vorbim de educație financiară, ne dorim aceleași lucruri ca într-o relație stabilă și de durată: să știm pe ce ne bazăm, să simțim că lucrurile vor merge bine și în vreme de criză și că putem apela la ajutor atunci când avem nevoie.

De ce ne plac dobânzile fixe

Pentru că atunci când economia și dobânzile par impredictibile tu rămâi calm, cu un buget neclintit. Ultimul lucru de care ai nevoie este să auzi o știre despre dobânda de referință, iar ulterior să primești un e-mail de la banca ta, informându-te că rata de luna viitoare va fi pur și simplu mai mare. Pare nedrept și scary și, pe bună dreptate, se simte de parcă nu putem controla lucrurile suficient și nu avem destulă predictibilitate.

De ce ne place predictibilitatea

Pentru că ne aduce libertate. Predictibilitatea poate însemna că știm cum arată bugetul nostru și avem chiar și o secțiune pentru lucruri imprevizibile din el. Că putem spune da unei invitații spontane pentru weekendul următor, că ne putem dedica un buget de Black Friday încă de la începutul anului sau că dormim liniștiți pentru că avem un fond de urgență.

✨ În plus, cu cât ai un buget mai stabil, cu atât ești mai liber să faci economii sau investiții. Ai citit textul nostru despre Pensie sau despre Investiții? ✨

Citește și: 5 motive pentru care să-ți urmărești cheltuielile

Când să apelezi la un credit de nevoi personale

Dacă urmărim datele economiei din România, pare că la sfârșitul anului calendaristic este cel mai bun moment. Adevărul este că e o perioadă cu multe constrângeri și obligații sociale: este luna cadourilor, a vacanțelor, a deplasărilor, a cumpărăturilor XXL de mâncare, a mersului la rude, a dorinței de a hiberna în casă cu păturică și provizii interminabile de cozonac. Orice am alege, presupune planificare în avans și, practic, bugetare în avans.

Citește și: Cele mai bune credite de nevoi personale de la finalul anului 2023.

Creditul de nevoi personale de la Garanti cu dobândă fixă

Anul acesta am acordat multă atenție ofertelor Garanti BBVA, deoarece majoritatea a adus opțiunea dobânzilor fixe, oferind astfel predictibilitate în bugetare pentru primii ani de creditare. De data aceasta ne-a atras atenția Creditul de nevoi personale cu dobândă fixă, care are următoarele caracteristici:

  • Este valabil până la 31 Decembrie 2023
  • Se adresează atât clienților Garanti, cât și clienților noi
  • Oferă avantaje atunci când cineva încasează (deja) sau urmează să încaseze salariul la Garanti Bank SA
  • Creditul de nevoi personale este fără garanții reale imobiliare
  • Campania este valabilă atât pentru creditele noi, cât și pentru cele de refinanțare de la alte bănci
  • Perioada maximă de creditare este de 5 ani, moneda este RON, iar suma maximă este de 40.000 LEI (aproximativ 8000€)
  • Dobânda fixă este de 8,70% pe an
  • Există un comision de analiză dosar de 250 de lei și un comision lunar de administrare de 25 de lei
  • Oricând în primii 3 ani beneficiezi de 3 luni perioadă de grație.

Simulare: pentru un credit de nevoi personale fără garanții reale imobiliare în valoare de 40.000 de lei, acordat pe o perioadă de 60 luni, cu rambursare în rate egale, DAE (Dobânda Anuală Efectivă) este de 10,88%/an, dobânda fixă este de 8,70%/ an, comisionul de analiză al dosarului de 250 de lei, iar comisionul de administrare lunară este de 25 de lei. În acest caz valoarea ratei lunare va fi de 849,52 de lei, iar valoarea totală plătibilă de 51.352,74 de lei.

? Poți aplica aici la creditul de nevoi personale cu dobândă fixă de la Garanti BBVA ?

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.