X
(P) Conturi de economii pentru părinții moderni

(P) Conturi de economii pentru părinții moderni

Soluția MultiCont de la Investimental. Visăm să facem foarte multe pentru copiii noștri, însă odată ce ne ciocnim de primul pampers și de toate achizițiile (atât mentale, cât și shopping ??) nu mai reușim să privim neapărat lucrurile în perspectivă. Ne străduim zilnic să trecem cu bine de ziua respectivă și lăsăm gândurile de tip „fond de studii” și „economii pentru copii” pentru zilele liniștite, în care totul este în ordine și „avem timp de asta”.

Cum poți face economii pentru copiii tăi

Pasul 1: fă-ți timp să te gândești la asta și alege să începi economiile cât mai repede, odată cu venirea copilului

Pasul 2: ține cont de faptul că banii „la saltea” nu vor ține pasul cu inflația, se pot deteriora, pot păți accidente fizice, te ispitesc să îi cheltuiești și nu sunt deloc o opțiune sănătoasă de a-ți gestiona finanțele

Pasul 3: studiază cum funcționează dobânda compusă și devino instant impresionat de cât de multă diferență face trecerea timpului. Economiile tale vor crește impresionant pe durata primilor 20 de ani de viață ai copilului tău într-un randament de 10%. În acest exemplu, 1000 de lei investiți la început plus 100 de lei adăugați lunar îți vor aduce după 20 de ani ???

Simulează diferite scenarii cu ajutorul dobânzii compuse aici.

Pasul 4: alege o opțiune de economii care ți se potrivește ?

Opțiunea Investimental MultiCont

Platforma Investimental nu este doar una destinată investițiilor; platforma are mai multe funcționalități, iar una dintre preferatele este noastre este MultiCont. Aceasta te ajută să creezi economii pentru copiii tăi, creând fonduri asociate investițiilor tale.

„În lumea financiară de azi în continuă schimbare, flexibilitatea și adaptabilitatea sunt esențiale. Iar părinții sunt în căutarea unor soluții flexibile și mai eficiente pentru a economisi și a investi pentru viitorul copiilor lor. Cu posibilitatea de a deschide până la 3 conturi suplimentare în RON și EUR, părinții pot separa și organiza fondurile în funcție de diferitele lor obiective – fie că este vorba de studiile universitare ale copilului, tabere sau chiar primul automobil”, a declarat Mihaela Bîciu, CEO Investimental.

Contul se deschide rapid și ușor, iar în 15 minute poți alimenta și începe să tranzacționezi cu orice sumă dorești. Poți adăuga până la 3 conturi suplimentare, în RON sau în EURO.

Partea noastră preferată (pentru că ne place ordinea) este că poți organiza fondurile pe „foldere”: fond de studii, fond pentru vacanțe, fond pentru tabere etc.

Dacă ai nevoie să faci transfer între fonduri, alimentarea este ultra rapidă și nu îți blochează sau încetinește programul.

Cum poți alege opțiunea MultiCont de la Investimental

De ce ne place Investimental

Investimental este o platformă care permite transferuri de bani rapide, are o procedură simplă și intuitivă de deschis cont (doar 15 minute), pe care poți începe să tranzacționezi cu orice sumă dorești.

Platforma este una modernă, cu cotații real time și heatmap pe indici și domenii, se bucură de open banking, integrare API și sistem de plată instant. Fiecare modul InvestiMentor finalizat îți oferă comision procentual tranzacții acțiuni de 0.37% pe BVB și 0.11% pe US.

Am scris pe larg mai jos cum poți investi prin Investimental în acțiuni fracționare: o metodă de a folosi orice sumă, cât de mică, pentru a cumpăra părți mai mici din acțiuni (în loc să cumperi o acțiune care este evaluată la 100$, de exemplu, poți investi doar 10$ pentru a zecea fracțiune dintr-o acțiune).

Citește cum poți investi în acțiuni fracționare

Alte date pentru cei interesați de lectură suplimentară: Investimental are statut de Qualified Intermediary (QI). Impozitarea dividendendelor se face conform ratei de impunere din România, în baza statutului de QI (impozitul de 10%).

Platforma oferă și suport pentru obligațiile fiscale, respectiv pentru calcularea, reținerea și plata pentru impozitul pe profitul obținut din tranzacțiile de pe piața internațională.

Aplică la Investimental și folosește opțiunea MultiCont

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.