X
Conturi curente avantajoase

Conturi curente avantajoase

Și carduri de debit care ne plac. Vorbim despre investiții, educație financiară, carduri de credit sau piața imobiliară, însă uneori sărim peste lucrurile de bază pe care ni le dorim de la produsele bancare: conturile curente și cardurile de debit pe care le folosim, încasăm salarii, facem transferuri și cumpărături. Azi prezentăm un produs care ne-a atras atenția pentru specificitățile simple și avantajoase: contul curent de la Garanti BBVA.

Ce ne dorim de la un cont curent și un card de debit

Cu toții avem acum cel puțin un card bancar. De fapt, întrebarea nu mai este ce card de debit să avem, ci pe care să îl alegem dintre cele pe care le avem. Eu am trei, pentru că sunt early adopter și entuziasmată de funcționalități și de cât simple sunt aplicațiile, astfel că mă bucur de conturile noi și de testarea multiplelor platforme.

La ce trebuie să fiu atentă este să nu am comisioane prea mari atunci când uit să folosesc vreun card și să ajung în dezavantaj. Mai jos sunt și criteriile după care alegem conturile curente:

Beneficii

Avantajele unui card de debit pot ține de ușurința cu care facem transferuri, rețeaua răspândită de ATM-uri (sau gratuitatea în orice ATM, de la altă bancă), cashback (deși aceasta este o funcție întâlnită mai frecvent la cardurile de credit), o rețea de magazine partenere în care avem reduceri sau asistență 24/24.

Internet Banking

Cât de simplă este aplicația, cât de intuitivă, cât de ușor ar folosi-o și rude senioare sau cineva nerăbdător: acestea sunt detalii fundamentale atunci când alegem un cont. Este important ca aplicația de internet banking să nu aibă bugs sau momente frecvente de mentenanță, să nu ne trimită în call center pentru orice problemă și să găsim ușor orice am căuta.

Comisioane mici

Majoritatea băncilor promovează comisioanele mici, însă acestea vin cu diverse condiții: să încasăm salariul acolo, să facem un transfer de o anumită sumă, să facem trei cumpărături lunare etc. Condițiile pot fi rezonabile, însă atunci când avem multiple conturi curente, putem uita de unele dintre ele și să ajungem să plătim comisioane mari doar pentru că am uitat de tranzacțiile respective.

Contul curent de la Garanti BBVA

Ne-a plăcut contul curent de la Garanti BBVA pentru că, în primul rând, ne aduce servicii de care ne putem bucura cu zero comisioane. 

Contul este ușor de obținut, iar atunci când spunem zero comisioane, chiar sunt zero comisioane:

  • zero comision de administrare a contului curent și a cardului de debit
  • zero comision de administrare pentru mobile banking
  • zero pentru transferurile efectuate prin internet banking
  • zero comision de retragere la orice ATM
  • zero comision pentru serviciul de alerte SMS

Pentru toate acestea, este nevoie doar să efectuezi lunar o plată cu cardul de debit, sau prin internet banking. O plată lunară poate fi o plată cu cardul la POS/ online, sau prin Internet Banking/ Mobile (plata unei facturi de utilități, sau transfer in Lei în contul altei persoane. O condiție pe care o poți reține ușor și care nu te încurcă, oricâte carduri ai folosi ?.

Bonus, primești bonus pentru cumpărături prin cardul de debit Bonus Debit Card de la MasterCard.

Aplică aici pentru un cont curent la Garanti BBVA.

Aplică și pentru contul Bonus Card, pentru și mai multe beneficii ale ofertei cardului de credit.

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.