X
Cele mai bune produse bancare din August 2023

Cele mai bune produse bancare din August 2023

Cele mai bune dobânzi și oferte observate de Bankata 

 

La Bankata analizăm, comparăm și afișăm obiectiv cele mai bune oferte bancare de pe piață. Suntem mereu la curent cu noutățile în materie de dobânzi, credite, carduri și platforme de investiții. Ne străduim și ne face plăcere să explicăm termen economici complicați, precum și să oferim asistență în luarea celor mai bune decizii. Mai jos sunt cele mai bune produse bancare pe care le-am observat, precum și alte oferte care fac o diferență în planurile de cumpărături.

 

Cele mai bune oferte de la bănci din august 2023

Ce înțelegem prin cele mai bune oferte atunci când ne gândim la un produs bancar?

 • Să aibă o dobândă avantajoasă și competitivă
 • Să țină pasul cu contextul economic, precum inflația sau alte lucruri care se întâmplă în acel moment
 • Să țină cont de nevoile și dorințele utilizatorilor
 • Să facă parte dintr-o ofertă promoțională ce aduce multiple beneficii, precum creditele ipotecare ce achită taxele notariale
 • Să susțină stilul de viață dorit de utilizator, cum sunt cardurile de credit de călătorie sau cele specializate în renovări
 • Să nu aibă costuri ascunse sau acel tip de „ , dar” care ne arată că totul este prea frumos ca să fie adevărat.

De aceea, am analizat evoluția dobânzilor de la creditele ipotecare, de la credite de nevoi personale, care au fost cele mai bune carduri de credit și depozitele de economisire care ne motivează să investim într-o manieră cât mai sigură.

Citește și Care sunt cele mai bune carduri de credit pentru vara lui 2023 

 

Dobânda medie a creditelor de nevoi personale în iulie și august 

Dobânzile creditelor de nevoi personale sunt în scădere în ultimele luni, în special după ce BNR a anunțat dobânda de referință de 7% în aceeași lună.

 

Citește și: Motive pentru care băncile te-ar putea refuza, ca să nu ai surprize neplăcute atunci când aplici.

 

Dobânda medie a creditelor ipotecare în iulie și august 

Dobânda fixă pentru credite ipotecare este unul dintre cele mai căutate produse, deoarece oferă predictibilitate, stabilitate și un mod mult mai ușor de a ne adapta la un nou credit sau o refinanțare a ipotecii noastre.

Cele mai bune dobânzi de economisire

Una dintre cele mai eficiente, echilibrate și sigure metode de economisire este cea a depozitelor bancare. Îți pot aduce stabilitate și siguranță, în timp ce banii tăi țin pasul cu inflația. 

Vezi aici mai multe metode de economisire, dacă cea a depozitelor nu este preferata ta.

Cele mai bune dobânzi de economisire sunt prezentate pe larg aici, dar poți citi mai multe și despre un depozit cu o dobândă competitivă de la tbi bank.

 

Iulie și august: perioada concediilor și festivalurilor

Așa cum avem nevoie de un buget special de sărbători, vara vine cu alte provocări. Iar cei care obișnuiesc să participe la festivaluri ajung să împartă bugetul de vacanță în multiple direcții. Am detaliat aici ce presupune organizarea unui buget de festival și cum poți alege produse bancare care să te ajute și să îți susțină tipul acesta de cheltuieli.

Cel mai probabil, ai observat rapiditatea cu care s-au vândut biletele la primele concerte Coldplay în România, respectiv conversațiile ulterioare din social media. Ce este posibil să nu fi văzut este că am anunțat pe Instagram că prin George by BCR poți primi prioritate la coadă, iar contul se putea deschide în doar 5 minute :).

Recunoaștem, ne bucurăm de fiecare follow ?, mai ales că anunțăm orice altă super ofertă sau super moment analizăm. Ne poți urmări aici: https://www.instagram.com/bankata.ro/

Dacă pe lângă toate acestea, vrei să ai și un produs bancar GREEN, atunci poți alege ProCredit Save de la ProCredit Bank. Nu doar că banii tăi vor susține proiecte eco friendly, dar cardul tău va fi realizat din plastic reciclat în proporție de 85,5% ? Despre decizii financiare green aici.

 

Cum poți accesa mai multe oferte bancare

 • Trimitem periodic un newsletter cu informații utile și zero spam, la care te poți abona pe site-ul nostru sau pe LinkedIn. Avem grijă să nu scriem că suntem onorați pentru fiecare proiect ??
 • Postăm toate podcasturile noastre și pe YouTube (mai ales dacă preferi să le și vezi), dar și pe toate platformele de podcast. Pe ultimul l-am subtitrat cu ajutorul Vatis Tech, un instrument de inteligență artificială despre care am vorbit în ultimul episod
 • Dacă TikTok este mai degrabă aplicația ta preferată, atunci urmărește-ne aici pentru reel-uri scurte în care lămurim ce decizii financiare inteligente poți lua – canalul nostru de Banking made fun este aici
 • Secțiunea noastră preferată de carduri de călătorie este aici. Au moneyback, acces în business lounges din aeroporturi, sau mile pe care le primești de fiecare dată când faci o plată. Sunt foarte utile în vacanță, atunci când îți planifici călătoriile din timp sau când rețeaua de parteneri se potrivește cu comercianții tăi preferați
 • Creditele ipotecare pot fi simulate aici, împreună cu cele mai bune oferte de pe piață din acest moment
 • Folosește secțiunea noastră de calculatoare – de exemplu, dobânda cardului de credit.

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.