Cele mai bune oferte de refinanțare din 2023

Refinanțarea poate fi cel mai bun lucru care li se poate întâmpla creditelor tale. În același timp, odată ce iei această decizie, este important ca oferta pe care o ai să fie una avantajoasă

Ce presupune refinanțarea unui credit ipotecar 

Balanța datorată a cardurilor de credit, overdraftul folosit sau creditele de nevoi personale în general pot fi reunite într-un singur credit. Acest proces te poate ajuta în perioade cu marje ridicate de dobândă, când descoperi oferte mai bune, când condițiile inițiale de creditare nu mai sunt adaptate sau avantajoase economiei. 

Atunci când cauți un credit de refinanțare, este important să iei în calcul costurile de mai jos:

  • Noua dobândă de creditare
  • Evaluarea dosarului bancar
  • Costurile lunare sau anuale de administrare
  • Costul de acordare al creditului, dacă este cazul
  • Costul de rambursare anticipată.

De asemenea, este important ca tu să îndeplinești criteriile originale de eligibilitate prin care ți s-a acordat creditul inițial (de exemplu, să ai în continuare un istoric stabil de angajare), iar produsul/ imobilul cumpărat să fie în aceeași stare precum la evaluarea inițială (să nu fi adus modificări neautorizate locuinței). Practic, vei trece din nou prin procesul de analiză financiară. De obicei, condițiile sunt:

  • Vechime în muncă de minimum 1 an
  • Vechime la locul curent de muncă de minimum 3 – 6 luni.

Avansul necesar este zero, deoarece banca acoperă 100% din valoarea creditului existent.

 

De ce să te gândești la refinanțarea creditelor tale

✅ Poți beneficia de dobânzi mai bune, adaptate contextului economic în care te afli

✅ Poți trece la dobânzi fixe, pentru mai multă predictibilitate

✅ Poți plăti ratele tale „împotriva” trendului inflației

✅ Poți reuni toate creditele pe care le ai într-un singur produs de plată, cu o dobândă unică.

 

Cele mai bune oferte de refinanțare pentru 2023

O ofertă bună de refinanțare este cea care îți ajută finanțele, economiile și investițiile, îți ușurează ratele lunare, îți oferă predictibilitate, te scutește de alte taxe și, practic, îți dă un stil mai bun de viață. Ofertele de mai jos sunt excelente și le-am ales după multe analize, fiind complet siguri că le-am implementa și noi pentru propriile credite.

 

Banca Transilvania

Banca Transilvania oferă creditul ipotecar în RON cu dobândă fixă în primii 5 ani. Acest lucru îți aduce predictibilitate și suficient timp pentru a te pregăti pentru perioada de dobândă variabilă.

Dobânda fixă este 5.90% în primele 60 de luni, iar ulterior vei trece la o dobândă variabilă de 8,48% (IRCC + 2,50pp), din anul 6.

În plus ai ZERO comision de acordare și ZERO taxă de evaluare a imobilului. Și dacă toate acestea nu te-au convins, Banca Transilvania pune la bătaie și un voucher de 2.000 lei care să-ți acopere taxele notariale.

Aplică aici la oferta BT

 

BRD

În prezent, BRD are cea mai bună dobândă oferită la creditele ipotecare:

  • Dobândă fixă pe 3 ani de 5,99%, ulterior variabilă, la IRCC + 2,5%
  • Zero cost de evalyare al imobilului
  • Zero comision de analiză dosar

Aplică aici la oferta BRD – Creditul Habitat pentru refinanțare

 

BCR

Creditul Casa mea de la BCR oferă o dobândă fixă timp de 3 ani standard de 8,49%. Poți obține dobândă fixă de 7,19% (practic, reduceri la dobândă), când optezi pentru: salariu sau pensie încasate la BCR (1 pp), sau asigurările de viață şi complexă (0.3 pp).

În plus, poți lucra plin aplicația Casa mea, care te scutește de drumuri la bancă – BCR dezvoltă foarte bine programele sale de digitalizare, așa cum am scris și despre produsul George by BCR.

Aplică aici la oferta BCR

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.