X
Cele mai bune dobânzi și produse din Iunie 2024 ⋆ Bankata

Cele mai bune dobânzi și produse din Iunie 2024

Best of Banking

What banking product is in your best interest? [pun intended]. Cele care au o dobândă mică, care propun rate fixe pentru prima perioadă, care reduc taxele notariale sau costurile cu evaluatorul. Este important să îți placă banca respectivă, să ai parte de customer support rapid și să îi găsești aplicația intuitivă.

Cele mai bune dobânzi și produse din Iunie 2024

La Bankata avem în permanență tabele și grafice care ne arată cele mai bune produse și bancare în acord cu dobânda de referință a perioadei respective. Nu este chiar NASA, dar ne mândrim cu analizele și rezultatele obținute, pentru că salvează mult timp de cercetare a pieței și de a contacta fiecare bancă în parte.

Pentru vara asta ne-am propus nu doar să facem decizii financiare cât mai bune (căci asta vrem în orice anotimp), dar și să cheltuim mai puțin și economisim și investim mai mult. Poate suna complicat pentru că sezonul estival este la fel de productiv și aglomerat precum cel al sărbătorilor, dar pentru asta am explicat trendul No Shopping Summer, împreună cu comportamentul de Doom Spending și alte lucruri care ne afectează și impactează atât dopamina, cât și portofelul.

Citește despre No Shopping Summer pentru o vară mai productivă din punct de vedere financiar

Evoluția creditelor ipotecare în RON

Nu e nimic mai plăcut decât un grafic în scădere atunci când graficul este dobânzile pe care trebuie să le plătim. Este în in-te-re-sul tuturor (hehe again, nu am terminat încă cu această glumă).

În acest moment, suntem în cel mai bun moment din ultimele șase luni, iar indicele IRCC la șase luni este 5,86%, respectiv ROBOR la 3 luni este 6,01% (cea mai mică valoare din ultimul an).

Noi am identificat o oportunitate de a-ți refinanța creditele pe care le ai deja: de ce să nu te bucuri de oferte mai bune, chiar dacă dobânzile erau mai sus atunci când semnaseși creditul inițial?

Refinanțarea presupune să refaci contractul de credit și să-l continui (ideal, într-o variantă mai bună), atât timp cât ești în continuare eligibil ca băncile să te crediteze.

Oferta cu dobândă fixă în primii 5 ani de la Garanti BBVA

Câteva detalii avantajoase despre oferta Garanti:

 • Dobândă este fixă pentru primii 3 ani, deci și rata ta va fi fixă
 • Dobânda din această perioadă fixă va fi de 5,37%
 • După aceea, dobânda variabilă va deveni 2,25% + IRCC la 3 luni
 • Are un comision de acordare al creditului de 750 de lei și un comision de administrare lunar de 75 de lei
 • Suma creditată trebuie să fie sub 60.000 € (ideal pentru refinanțări, proprietăți ieftine sau atunci când ai deja o mare parte din bani strânși).

Citește despre creditul ipotecar small de la Garanti BBVA

Aplică direct pentru un credit ipotecar la Garanti BBVA

Evoluția creditelor de nevoi personale în RON

Și aici observăm o scădere a dobânzilor, în special pentru creditele cu dobândă fixă. Ratele fixe ne aduc stabilitate și liniște mentală, iar aceste două valori sunt întotdeauna recomandabile.

Creditul de nevoi personale de la BCR (6,25%)

Aplicația George de la BCR este super user friendly, ceea ce ce ne face să ne întoarcem la ea din nou și din nou (și să facem pleonasme, se pare, dar o vom considera o licență poetică din pasiune pentru banking bine făcut).

Dacă vrei să obții un credit de nevoi personale, găsești la BCR o ofertă cu dobândă fixă, pe care o poți obține 100% online, direct din aplicație.

Aplică aici pentru oferta BCR pentru creditele de nevoi personale

Creditul de nevoi personale de la Garanti (7,98%)

Garanti BBVA are multiple oferte cu dobândă excelentă, printre care și creditul de nevoi personale cu dobândă fixă. Avantaje sale:

 • Ai banii rapid, fără documentație de venit, în cazul în care ești salariat și veniturile tale sunt raportate la ANAF
 • Beneficiezi gratuit de Asigurarea de Protecție a Rambursărilor Creditului, care acoperă pierderea involuntară a locului de muncă
 • Beneficiezi de dobânzi preferențiale dacă alegi să îți încasezi salariul la Garanti BBVA.

Aplică aici pentru oferta Garanti pentru creditele de nevoi personale

Creditul de nevoi personale de la ING (6,49%)

Creditul Personal cu dobândă fixă de la ING este una dintre oferte băncii, alături de cele pentru mașină electrică sau panouri solare. 

 • Ai o perioadă de creditare cuprinsă între 12 și 60 luni
 • Primești dobândă personalizată în funcție de: salariu, asigurare și suma creditului
 • Dobânda variază între 8,49% și 16,49% și este personalizată în funcție de profilul tău socio-demografic, suma creditului și istoricul de plată la alte credite.
 • De exemplu, la un credit în valoare de 50.000 lei acordat pe o perioadă de 5 ani, cu încasarea venitului în cont ING, comision de analiză dosar 200 de lei și comision de administrare 0, valoarea DAE este de 14,76%, iar suma lunară de plată este 1146 de lei.

Aplică aici pentru un credit de nevoi personale de la ING

Vezi mai multe credite de nevoi personale aici

Luna Iulie – perfectă pentru investiții

Toate lunile sunt perfecte pentru investiții, dacă ne întrebi pe noi, dar nu ar fi perfect ca în vacanța de vară să simți cum contribui pentru toate celelalte vacanțe de vară care vor veni? Lăsăm mai jos două materiale care te pot inspira cu privire la deciziile tale în investiții.

PIES de la Investimental este un instrument ce îți ușurează deciziile atunci când investești în acțiuni – practic, automatizezi acestui proces și lași platforma să ajusteze optim proporțiile din portofoliul tău 

Aplică pentru un cont la brokerul de încredere Investimental

Dacă ai o familie, te gândești la o familie sau pur și simplu vrei să iei decizii mai bune pentru viitor, atunci citește despre care sunt cadourile inspirate pentru copii de 1 Iunie. De ce să citești chiar dacă nu ai copii? Pentru că am recomandat investiții pentru viitor, pe care le poți accesa peste mai mulți ani cu ajutorul dobânzii compuse și să îi mulțumești your past self pentru că a avut atâta grijă de your future self.

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.