X
Cele mai bune credite de nevoi personale

Cele mai bune credite de nevoi personale

Odată cu sfârșitul fiecărui an (da, deja vorbim despre asta ??) apar planuri și cheltuieli, urgențe sau dorințe pe care avem nevoie să le îndeplinim cu un sprijin financiar. În această perioadă sunt căutate foarte multe credite de nevoi personale, iar motivele variază mai puțin decât produsele bancare din ofertă ?. Suntem aici să le studiem, comparăm și prezentăm cât mai clar, în avantajul tuturor ?.

Presiunea lui Decembrie 2023

Odată cu schimbarea orei, răcirea vremii, Halloween sau orice alt semnal arbitrar, începem să vorbim despre Black Friday, despre mini-vacanța de la sfârșit de noiembrie, despre sărbători, rezoluții, revelion. Pare obositor doar să scriu asta, darmite s-o trăiesc, și fiecare noiembrie și decembrie se simt ca un maraton, în fiecare an.

În plus, e perioada din an în care suntem cel mai mult constrânși social: sărbătorile aliniate întregii planete în același timp, obiceiuri foarte comune (chiar dacă pentru cineva Crăciunul înseamnă sarmale la rude, iar pentru altcineva înseamnă cozonac cu Nutella la Harry Potter), cadouri peste cadouri, cheltuieli, bugete suplimentare pentru vacanță, pentru necesități, pentru dorințe, chiar și pentru mâncare ??️??.

Cum să faci cumpărături smart

Dacă ai nevoie să obții un credit de nevoi personale la sfârșitul anului, ia în calcul următoarele elemente:

 • Ai nevoie de un credit de nevoi personale, sau și un card de credit te poate ajuta?
 • Cât timp ai putea susține o rată și ce sumă ar avea aceasta?
 • Care ar fi cea mai mică sumă pentru care să aplici și care să-ți rezolve proiectul sau planurile?
 • Care sunt cele mai bune oferte de pe piață?

Poți face o simulare în funcție de suma, perioada și dobânda de contractare și să vezi creditele de nevoi personale de pe piață aici.

Mai jos prezentăm și produsele noastre preferate, în funcție de dobândă sau alte tipuri de beneficii. Creditele fără garanții tind să aibă dobânzi mai mari, iar cele mai avantajoase dobânzi sunt cele fixe. Ne place că aduc predictibilitate și stabilitate în bugetul nostru de cheltuieli, în loc să ne stresăm de evoluția dobânzii de referință.

Fii atent la faptul că dobânda unui credit poate varia în funcție de profilul tău socio-demografic, suma creditului și istoricul de plată la alte credite.

Credite de nevoi personale avantajoase

BCR George

De ce ne place produsul George? Am descris foarte multe motive aici despre de ce George este un produs mai bun decât credeai, dar oferta se extinde și în afara contului curent sau a cardului de credit.

George funcționează 100% online, fiind digital friendly, intuitiv și ușor de folosit. Creditul de nevoi personale de la George are:

 • O dobândă fixă de 8,27%
 • DAE (dobândă anuală efectivă) de 9,99%
 • Suma maximă pentru care se poate aplica de 130.000 de lei
 • Zero comisioane 
 • Perioadă de creditare cuprinsă între o lună și 60 luni

Este un credit care se poate obține fără garanții ipotecare, direct din telefon, din aplicația George.

Primești o reducere de dobândă de 1% dacă îți încasezi salariu sau pensia la BCR, și încă 0.5% dacă optezi pentru o poliță de asigurare care îți oferă protecţie extinsă pentru situaţii neprevăzute (0,50 pp).

Aplică aici la George credit de nevoi personale

BRD Espresso

Creditul Espresso cu dobândă fixă de la BRD este constant un produs preferat de utilizatori, iar BRD aduce frecvent oferte competitive – în ultimele luni le-am apreciat și pe cele ale creditelor ipotecare.

Creditul de la BRD este fără garanții ipotecare și are:

 • O dobândă de 10,75%
 • DAE (dobândă anuală efectivă) de 12,69%
 • Suma maximă pentru care se poate aplica de 130.000 de lei
 • Zero comisioane (Comisionul de analiză al dosarului este ZERO, redus de la 200 pentru creditele acordate prin platforma online)
 • Perioadă de creditare cuprinsă între 6 și 60 luni (poți opta pentru o perioadă de grație parțială, timp în care nu se achită capital, de până la 6 luni).

Aplică aici pentru creditul BRD Espresso

Garanti

Am scris și aici pe larg de ce ne place creditul de nevoi personale de la Garanti. Poți alege între o dobândă fixă și una variabilă și primești dobânzi preferențiale dacă încasezi salariul la Garanti BBVA.

Creditul de la Garanti este fără garanții ipotecare și are:

 • O dobândă de 9,9%
 • DAE (dobândă anuală efectivă) de 10,77%
 • Suma maximă pentru care se poate aplica de 115.000 de lei
 • 250 de lei comision total

În plus, beneficiezi gratuit de Asigurarea de Protecție a Rambursărilor Creditului, care acoperă situații precum pierderea involuntară a locului de muncă sau deces.

Aplică aici la creditul Garanti BBVA!

ProCredit ProGreen

Creditul ProGreen pentru eficiența energetică din casa ta este detaliat pe larg aici și e o formulă excelentă dacă te interesează să ai produse sustenabile în locuința ta.

Creditul ProGreen are:

 • O dobândă fixă de 12%
 • O dobândă variabilă compusă din IRCC + 6% (de aceste dobânzi beneficiezi dacă ești deja client ProCredit Bank și îți încasezi venitul într-un cont curent)
 • O perioadă de creditare de maximum 5 ani
 • Suma maximă pentru care se poate aplica de 150.000 de lei.

Aplică aici la ProGreen de la ProCredit!

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.