X
Cele mai bune conturi bancare digitale în 2023

Cele mai bune conturi bancare digitale în 2023

Cele mai bune conturi bancare digitale pe care le poți deschide și controla de la distanță

Best digital banking accounts = cele mai bune produse bancare pe care le poți accesa 100% digital, cu o cameră video și un microfon (inițial), cu o bună conexiune la Internet și cu beneficii excelente

 

Ce poți face cu un cont digital

Să-l deschizi de oriunde

Fie că vorbim de orașul din The Banshees of Inisherin, o insulă din America de Sud sau de camera ta, cu păturică și pisică, un cont digital îți acordă toate facilitățile indiferent de latitudine, sau fus orar. Poți apela la el de acasă, din vacanță, de la o coadă enervantă care nu se mai termină sau imediat ce citești acest material ^_^.

Să-l gestionezi de oriunde

Faptul că ești în vacanță, departe de casă sau de o sucursală nu ar trebui să te oprească din a te bucura de toate beneficiile contului respectiv. Dimpotrivă, multe carduri oferă multe avantaje de #moneyback, iar acestea sunt valabile în toate magazinele partenere respective.

Să pliezi nevoile bancare pe propriile tale nevoi

Motivele pentru care poți dori un cont digital pot fi multiple. Poate pur și simplu nu ai timp și răbdare și ești conectat la lumea virtuală. Poate ai o dizabilitate, imposibilitate sau orice fel de altă problemă care te împiedică să părăsești casa sau să ajungi la o sucursală potrivită.

Poate ai o urgență, sau ești pur și simplu într-o vacanță în celălalt capăt al lumii și ai nevoie să deschizi un nou cont sau să aplici la o linie de credit. Nici nu contează, atât timp cât banca îți va rezolva problema și vei simți progresul tehnologic, fără drumuri la ghișee sau birocrație.

 

Ce urmărim la un cont digital

Atunci când definim un produs bancar, când îi acordăm note și laude, când îl recomandăm mai departe și decidem că este demn să apară pe #Bankapedia ne asigurăm că toate interacțiunile testate de noi sunt de minimum 9,50, astfel încât să iasă media 10 ? 

În această listă am urmărit ca fiecare cont digital: 

 • Să fie într-adevăr digital, adică fără asteriscuri ascunse care determină drumuri la bancă
 • Să fie simplu, intuitiv, să ne facă plăcere să fim în aplicație, să facem o tranzacție, să abordăm o problemă care ține de servicii clienți
 • Să fim 100% siguri că i-am recomanda produsul respectiv unui prieten și să ne simțim 100% onești
 • Să avem încredere că și cea mai neintuitivă și nedigitală rudă de-ale noastre s-ar putea descurca cu aplicația.

 

Cele mai bune conturi digitale

 

Garanti

Pentru a beneficia de toate avantajele cardului Garanti, ai nevoie de o tranzacție lunară de doar 700 de lei. Aceasta este o sumă mai mică decât alte bănci, iar beneficiile sunt numeroase:

 • Comision 0 pentru administrarea contului 
 • Comision 0 pentru încasările în contul curent
 • Comision 0 pentru emiterea si administrarea Bonus Debit 
 • Comision 0 pentru retragerile făcute la orice ATM (Garanti BBVA sau al altor bănci)
 • Comision 0 pentru administrarea Garanti BBVA Online și Mobile
 • Comision 0 pentru transferurile intrabancare și interbancare efectuate prin Garanti BBVA Online și Mobile 

Aplică aici pentru un cont Garanti

 

George by BCR

George te ajută foarte mult să îți bugetezi cheltuielii și să înțelegi unde s-au dus banii tăi, cheltuielile pot fi etichetate și împărțite automat, iar aceste etichete pot fi personalizate, iar ulterior poți analiza statisticile bugetului tău. Pe lângă zona bugetare, prin George poți deschide 100% online card de credit, credit de nevoi personale, conturi curente în lei sau valută, produse de asigurare sau poți chiar să îți vezi datele cardului în cazul în care ai uitat PIN-ul sau vrei să faci o cumpărătura online și nu ai cardul la tine.

Citește aici un material amplu despre George

Aplică aici pentru un cont George by BCR

 

Revolut

Ușurința cu care aplicația Revolut a devenit prietenoasă a setat standarde înalte și așteptări mari de la utilizatori, mobilizând competiția. Revolut conține features pentru copii (de la un cont până la 5, în funcție de planul tarifar), te poate ajuta în cazul anumitor dependențe, precum blocarea  plăților către companii de jocuri de noroc și se pot face plăți de peste 1000 de euro prin alte platforme, unde nu este disponibilă plata cu cardul.

Citește aici un material amplu despre Revolut

Aplică aici pentru un cont Revolut și primești primele 3 luni Premium gratis

 

OTP

Contul digital OTP Lejer are o listă lungă de zero comisioane: zero comisioane la retragere din ATM-urile locale (și chiar două în străinătate, lunar), zero comision pentru tranzacțiile bancare, depunerile de numerar, analiza dosarului de credit de nevoi personale, plus opțiunea de a gestiona șase valute diferite.

Aplică aici pentru un cont OTP

 

ING

Din proprie experiență, ING s-a mișcat mereu foarte repede atunci când: 

 • Am avut nevoie să deschid un cont în € pe lângă cel în RON și a durat doar câteva secunde  
 • Mi-am pierdut portofelul și am blocat cardul
 • Mi-am găsit portofelul, dar nu mă simțeam safe să mai refolosesc cardul călător, așa că am comandat unul nou fizic și a ajuns repede în căsuța poștală. Până atunci, am folosit imediat toată partea de tranzacții digitale.

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.