X
Cel mai bun card de cumpărături

Cele mai bune carduri de cumpărături pentru anul 2023

Ne-am propus să îți prezentăm în cele ce urmează cardurile care nouă ne plac cel mai mult în funcție de utilitatea lor principală. Cardurile de credit sunt sigure și ușor de folosit, ele te ajută să te responsabilizezi din punct de vedere financiar și  îți fac bugetarea mai ușoară. Totodată cardurile de credit vin la pachet cu multe recompense la diferiți comercianți și  bani înapoi în cont la fiecare cumpărătură.

Și nu, nu trebuie să te îndatorezi sau să plătești dobândă.

În trecut cash-ul era regele. Oamenii plăteau pentru achizițiile de zi cu zi cu numerar și țineau cardurile de credit doar pentru achiziții mari și rare – asta dacă aveau carduri de credit, căci majoritatea le vedeau ca pe niște instrumente rele. În zilele noastre, cardurile de credit sunt acceptate aproape peste tot, iar unii oameni nu mai au deloc numerar cu ei (poate doar pentru tips ?).

Aici poți vedea, analiza și compara toate cardurile de credit din România.

 

Cel mai bun card pentru cumpărături

E o adevărată artă să fii un shopper experimentat și  o parte din această include să știi cum să profiți la maximum de fiecare ban pe care îl cheltuiești. De la carduri care îți oferă cashback în bani sau puncte de loialitate până la aplicații de shopping care îți oferă reduceri substanțiale la brand-uri cunoscute, orice ai cumpăra este întotdeauna puțin mai bun atunci când primești și o ofertă bună. Folosind cardul de credit potrivit atunci când faci cumpărături, poți economisi bani la fiecare achiziție. Unele dintre cele mai bune carduri de credit pentru cumpărături îți pot genera economii de până la 5% sau chiar mai mult la anumiți comercianți.

 

Cardul de credit Gold BCR

BCR GoldPe lângă cele până la 12 rate fără dobândă pe care  BCR le oferă cardurilor de credit, îți oferă și o gama extinsă de reduceri la magazinele partenere prin programul de cash-back la cumpărături cu cardul, și anume George MoneyBack.

Programul George MoneyBack se poate activa din aplicația de mobile banking și include parteneriate cu comercianți din toate domeniile importante, precum supermarket-uri, benzinării, farmacii, Electro-IT sau fashion. Spre exemplu primești 3% cashback la Kaufland, 10% la iSTYLE, 15% pentru prima tranzacție la magazinele ETIC și 10% după aceea, 10% la Hervis, 10% la Under Armour sau 8% la ANSWEAR.ro și  acestea sunt doar câteva dÎntre ofertele disponibile.  Poți să te gândești la acest cashback ca reducere la magazine deoarece primești banii automat înapoi în cont în luna următoare celei în care ai efectuat tranzacția.

Mai mult, cardul Gold BCR vine la pachet cu acces gratuit în Business Lounge-ul Aeroportului Otopeni Bucureşti şi cel al Aeroportului Internaţional Cluj – Napoca și Asigurare de călătorie gratuită.

APLICĂ pentru cardul de credit Gold BCR

 

Alternativ poți opta pentru Cardul de credit de la BRD, care îți oferă reduceri de până la 20% la o varietate largă de magazine partenere și  posibilitatea împărțirii cumpărăturilor în 6 rate egale fără dobândă.

 

Cel mai bun card de credit pentru călătorii

Fie ești o persoană care călătorește des, fie o persoană responsabilă care vrea să folosească cardul cel mai potrivit atunci când își cumpără o vacanță, un card de credit este potrivit pentru călătorii atunci când vine la pachet cu reduceri la agenții de travel, la prețul avioanelor, la cazare sau la închirierea unei mașini. Deasemenea, un aspect foarte important este asigurarea de călătorie și extra beneficiile din aeroport precum accesul în Business Lounge.

 

Cardul de credit Orange Money

Card de credit Orange MoneyActivezi pachetul Pachetul Extra Travel pentru 30 lei/ lună (îl poți active doar în luna călătoriei și  dezactiva în lunile următoare) și  primești:

14% înapoi în cont la plăți în agenția GoTravel sau pe www.gotravel.ro (excepție achizițiile exclusive de bilete de avion), maxim 200 lei/lună. Pentru alte plăți aferente cheltuielilor de călătorie în țară sau străinătate se acordă 7%, maximum 100 lei/lună.

Asigurare gratuită de călătorie pentru tine și  familia ta.

Reducere de 50% la comisionul de conversie valutară pentru plățile cu cardul în străinătate

Spre exemplu, cazarea pentru un weekend prelungit în 2 la Amsterdam (3 nopți la un hotel de 3*) este în jur de 290 eur, ceea ce înseamnă că ai din start o reducere de 50 eur (14% – maxim 200 lei).

 

Totodată ai la dispoziție și  Pachetul Extra Save care te costă 20 lei pe lună și  îți oferă 7% înapoi în cont la plata în supermarketurile din țară sau din străinătate, maximum 50 lei/lună.

De exemplu, dacă plătești 500 lei/lună cu cardul de credit Orange Money în supermarketuri primești înapoi 420 lei/an.

APLICĂ pentru cardul de credit Orange Money

 

Alternativ, îți recomandăm cardul MasterCard Gold de BCR care, prin programul Moneyback îți oferă 4% bani înapoi pe card pentru orice tranzacție la booking.com și  multe alte oferte la diferite agenții de travel sau de închiriere mașină (ai până la 15% cashback la o multitudine de magazine partenere). În plus, ai acces in lounge-ul MasterCard de pe aeroportul Otopeni și  asigurare de călătorie gratuită.

 

Cel mai bun card de cumpărături pentru amenajarea locuinței

Dacă ai ajuns în acel moment în care te uiți să mai schimbi ceva prin casă sau pur și  simplu te-ai mutat într-o casă nouă și ai nevoie să o amenajezi, un card potrivit vine la pachet cu un plan generos de rate fără dobândă având în vedere că și  bugetul de renovare este în general unul mai mare și cu reduceri la magazinele de bricolaj.

 

BCR IKEA

 

Cel mai important beneficiu sunt cele 60 de rate fără dobândă în rețeaua magazinelor IKEA calculate în funcție de valoarea coșului de cumpărături (atât în magazine cât și  online):

 

 

 

 

Valoarea cumpărăturii Nr de rate (le activezi prin sms/ abonament)
Între 200 și  1.000 lei 3 rate
Între 1.000 și  1.500 lei 6 rate
Între 1.500 și  2.500 lei 12 rate
Între 2.500 și  4.000 lei 24 rate
Între 4.000 și  6.000 lei 36 rate
Între 6.000 și  8.000 lei 48 rate
Mai mult de 8.000 lei 60 rate

Pe lângă planul de rate din magazinele IKEA, ai și  12 rate fără dobândă pentru toate celelalte cumpărături efectuate cu cardul, calculate tot în funcție de valoarea tranzacției:

Valoarea cumpărăturii Nr de rate (le activezi prin sms/ abonament)
Între 200 și  1.000 lei 3 rate
Între 1.000 și  2.000 lei 6 rate
Mai mult de 2.000 lei 12 rate

Prin programul George MoneyBack care vine la pachet cu cardul, ai acces la multe alte beneficii la comercianți din zona de bricolaj și  amenajarea locuinței precum: 5% la Philips, 10% la English Home; 3% la Elvila, 5% la MAM bricolaj, 5% la Mobila Dalin, 4% la Flanco sau 7% la Mobexpert și  nu numai. Că să beneficiezi de ofertele de cashback trebuie să te loghezi în contul tău George și  să activezi ofertele MoneyBack.

APLICĂ pentru cardul de credit BCR IKEA

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Cele mai bune carduri pentru cumpărături în rate

De ce sunt importante cardurile cu planuri de rate? Simplu, dacă știi că ai de făcut cumpărături de mare valoare în perioada următoare, le achiți cu un card de credit cu plan de rate și  le plătești eșalonat pe o perioada de 12 – 24 luni fără să plătești nici o dobândă băncii. E ca și  cum banca ți-ar acorda un credit de nevoi personale cu dobândă zero.

 

CEC Visa AffinityCardul de credit Visa Affinity de la CEC Bank

Cardul are cel mai avantajos plan de rate din piață, mai ales având în vedere că este valabil la orice comerciant din România sau din lume. Poți activa planul de până la 24 de rate fără dobândă în funcție de suma tranzacției direct din Mobile Banking sau prin call-center apelând numărul de telefon de spatele cardului.

În plus, spre deosebire de alte carduri din România, pragurile sumelor tranzacțiilor pentru accesarea planului de rate sunt mult mai accesibile și  poți împărți orice cumpărătură de peste 2.400 lei în rate egale pentru o perioadă de 2 ani.

Valoarea cumpărăturii Nr de rate (le activezi prin sms/ call-center)
Între 100 și  300 lei 3 rate
Între 300 și  600 lei 6 rate
Între 600 și  1.200 lei 9 rate
Între 1.200 și  1.800 lei 12 rate
Între 1.800 și  2.400 lei 18 rate
Peste 2.400 lei 24 rate

 

Alternativ poți opta pentru Cardul de Credit 100% online de la BCR și ai până la 12 rate fără dobândă pentru cumpărături de minim 200 lei (numărul de rate depinde de valoarea cumpărăturilor). În plus, cardul vine la pachet cu ZERO comisioane de emitere și administrare în primul an (singurul comision este cel de livrare a cardului acasă de 10 lei).

 

Cele mai bune carduri de cumpărături pentru cei care nu vor să plătească comisioane

Există și  carduri de credit cu dobânzi avantajoase și  comisioane mici de emitere sau administrare (poate chiar ZERO). De cele mai multe ori aceste carduri nu sunt foarte sofisticate și  îți oferă doar serviciile de bază ale unui card de credit precum perioada de grație, limita de credit oferită de bancă sau posibilitatea utilizării cardului la orice comerciant fizic sau online de oriunde din lume.

 

CEC Mastercard Standard Cardul de credit Mastercard Standard de la CEC Bank

Cardul de credit Mastercard Standard de la CEC Bank are poate cea mai avantajoasă dobândă pentru un card de credit din România și  anume IRCC +11,42% (13,28% dacă luăm în calcul IRCC-ul valabil astăzi). Deasemenea, comparativ cu cardurile altor bănci din România care au o perioadă de grație de 50 – 55 zile, cardul CEC are până la 59 zile calendaristice.

Banca nu percepe nici un cost pentru emiterea cardului sau acordarea limitei, însă există un comision lunar de administrare al cardului de 4 lei (48 lei anual).

Pe lângă dobânda anuală și  comisioanele reduse, cardul are cel mai avantajos plan de rate de 24 de rate egale fără dobândă, mai ales având în vedere că este valabil la orice comerciant din România sau din lume.

 

Alternativ poți opta pentru Cardul de Credit 100% online de la BCR și  ai până la 12 rate fără dobândă pentru cumpărături de minim 200 lei (numărul de rate depinde de valoarea cumpărăturilor). În plus, cardul vine la pachet cu ZERO comisioane de emitere și  administrare în primul an (singurul comision este cel de livrare a cardului acasă de 10 lei).

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.