X
Care sunt conturile și cardurile disponibile pentru cei sub 18 ani?

Care sunt conturile, sau cel mai important cardurile de debit disponibile pentru cei sub 18 ani?

Cardurile de debit destinate copiilor funcționează ca orice alt card de debit. Motivul principal pentru care recomandăm să emiți adolescenților tăi un card este pentru că le oferă flexibilitatea de a-și gestiona propriii bani și bugetele lunare, iar în același timp, părintele/ tutorele are control complet asupra contului disponibil.

De ce să îi oferi copilului tău un cont curent

Mulți preferă să ofere bani de buzunar copiilor și nu este nimic în neregulă, dar un card are câteva avantaje clare. Cel mai evident este că îi învață pe adolescenți despre cum funcționează banii, economiile și serviciile bancare și îi ajută atât pe ei cât și pe tine să monitorizeze cât cheltuiesc.

Elementul de control este adesea o componentă foarte importantă pentru mulți părinți, deoarece, în funcție de cardul pe care îl alegi, poți primi chiar notificări text de fiecare dată când copilul tău cheltuie pe card, detaliind ce a cumpărat și cât a costat.

În plus, un card este mult mai sigur decât numerarul. Ambele pot fi pierdute sau furate, dar este mult mai probabil să poți recupera banii pierduți cu un card.

Cele mai bune carduri de debit sunt asociate de obicei cu aplicații mobile care au încorporat educație financiară, precum și capacitatea de a evalua cheltuielile și economiile într-o perioadă de timp.

Multe bănci oferă, de asemenea, limite de cont și de tranzacții, ajutând să-i protejeze pe adolescenți de cheltuieli excesive, permițându-le în același timp să navigheze în deciziile financiare din lumea reală. În plus, multe carduri și aplicații de online banking din România vin cu reduceri semnificative la magazine partenere și asigurare de călătorie pentru posesorul cardului.

 

Cele mai bune conturi și carduri destinate copiilor în 2023

Denumire produs Vârsta Comision administrare cont Comision emitere card Comision administrare card Comision retragere ATM propriu Comision retragere ATM alte bănci Alte detalii
Xteen BCR 14 – 19 ani 0  lei 0  lei 0  lei 0% 1% minim 15 lei Ai 0,20% bonus de dobândă la deschiderea unui plan de economii în lei
Alegi un card cu un design simpatic și cu multe surprize atașate!
Pachetul Highschool Banca Transilvania 14 – 18 ani 0  lei 0  lei 5  lei/ an 0% 0,5% + 2,5 Lei Primești alocația sau bursa gratuit, direct pe card.

Copilul tău are asigurare de călătorie pentru toate excursiile prin Europa.
Reduceri la transportul în comun și la magazine partenere.

Cardul UniCredit Mastercard Young 6 – 18 ani 0  lei 0  lei 0  lei Cardul nu permite retrageri de numerar Cardul nu permite retrageri de numerar Limita cardului și valoarea cumpărăturilor zilnice la POS este de 200 Lei/zi și poate fi modificată oricând de către părinte, prin Mobile Banking sau Online Banking.
Cardul poate fi atașat unui cont în Lei, EUR sau USD.
BRD ISIC Peste 14 ani 0  lei 0  lei 10  lei/ an 0.2%, min.0.9 lei 1% + 5 lei Reduceri la peste 126.000 de locații partenere din lume

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.