X
Card de Debit 100% Online: Criterii de Eligibilitate și Beneficii

Card de debit 100% online: ești eligibil?

? Un card de debit are un rol important în viața oricărui individ care își administrează singur finanțele. Cardul de debit este un instrument financiar care este legat de contul tău curent emis de o bancă. Cardurile de debit care se pot emite 100% online pe un cont curent și sunt ready-to-use imediat se pot face la bănci precum Raiffeisen Digital Bank, BCR, ProCredit sau Revolut. ?

Ce este un card de debit?

Fiind un instrument financiar, cardul de debit este emis de o bancă sau o instituție financiară care ți-a permis deschiderea unui cont bancar. 

Un card de debit funcționează doar cu suma de bani care e valabilă în contul tău. În acest sens, nu există nicio dobândă pe care să o încasezi lunar după suma de bani pe care o deții. Dacă ești interesat de un card de economii, descoperă mai multe variante pe pagina dedicată acestor servicii bancare. 

Am scris un articol despre Bugetare 70:20:10 care îți poate fi de ajutor dacă vrei să-ți faci un buget lunar bazat pe venituri și cheltuieli proprii.

Cum funcționează un card de debit? 

 • orice card de debit este emis de către o bancă
 • cardul de debit îți oferă acces nelimitat la fondurile tale
 • poți plăti cu cardul de debit la orice POS (Point of Sale) din magazinele fizice
 • poți să adaugi cardul virtual în Apple Wallet sau Google Pay și faci plățile direct cu telefonul/smartwatch.
 • poți plăti online în siguranță
 • știi imediat toate informațiile despre plățile efectuate
 • tranzacții la ATM – unele carduri de debit sunt limitate la o anumită sumă de bani pe care o poți scoate de la un singur ATM.
 • dacă ți-a fost compromis cardul de debit, ai oricând opțiunea să-l declari furat și să-l închizi imediat. 

Ok, dar ce e diferit față de un card de credit?

 • cardul de debit este legat de contul tău curent, banii fiind retrași imediat (pentru că-i deții), în timp ce cu un card de credit împrumuți bani pe care trebuie să-i înapoiezi la o dată prestabilită.
 • cardul de debit nu are o limită de bani pe care-i poți scoate, însă cel de credit are una
 • cardul de debit poate fi folosit zilnic pentru orice fel de cumpărături, în timp ce un card de credit este recomandat a fi utilizat pentru achiziții mai mari (mobilă, bilete de avion etc)
 • cardul de debit nu percepe comisioane pentru servicii sau dobânzi, în timp ce în cazul unui card de credit ai rate de plătit, cu dobânzi ce pot fi variabile.

Ce card de debit să alegi?

Știm că alegerile sunt greu de făcut. De aceea, îți oferim câteva opțiuni pe care merită să le iei în calcul și să vezi care este cea mai potrivită dintre ele pentru nevoile tale. Propunerile Bankata pentru obținerea unui card de debit:

1. George by BCR

George by BCR vine cu trei variante fantastice de carduri de debit – Standard, Gold sau Platinum.  Poți alege cardul Standard pentru a beneficia de tehnologie contactless  sau varianta Gold pentru a avea asigurare de călătorie inclusă și acces în Business Lounge-uri în mai multe aeroporturi

Dacă ești fanul Lounge-urilor Business din aeroporturi dar și acces în 1400 saloane VIP ale aeroporturilor din toată lumea, cardul Platinum e the one to go for! Poți să-ți alegi cardul favorit și să-ți urmărești tranzacțiile.

2. Raiffeisen Digital Bank 

Recent lansată în România, banca RDB îți dă posibilitatea să deschizi un cont gratuit, 100% online. Primești atașat un card de debit și ai variante interesante de cashback.

3. ProCredit Visa Platinum

La fel ca si George by BCR, și ProCredit Visa Platinum este un card de debit ce-ți oferă acces gratuit în business lounge-uri, dar și asigurare de călătorie sau air refund. Totul pentru o călătorie liniștită și o experiență plăcută. 

4. Revolut

Revolut deține peste 35 de milioane de utilizatori (persoane fizice) și peste 500.000 de utilizatori business, în mai mult de 150 țări. Oamenii obișnuiesc să folosească cardurile de debit de la Revolut în special când călătoresc în alte țări și fac conversii în monede locale la prețuri mici. 

Pentru mai multe exemple, îți recomandăm să te uiți și pe pagina noastră ce stochează mai multe conturi 100% digitale, în funcție de nevoile tale. 

Ca să poți beneficia de card de debit 100% online, ai câteva criterii de eligibilitate comune, indiferent de ce bancă alegi. Printre cele mai populare sunt:

 • să ai peste 18 ani 
 • să fii cetățean român
 • să nu fii o persoană expusă public
 • să ai rezidență fiscală în România

Beneficii comune pentru cardurile de debite constituite online:

 • este gratuit să soliciți un card de debit online
 • beneficiezi de siguranță online a banilor tăi
 • nu ai comisioane pentru administrarea contului curent (opțiune valabilă în special în cazul în care ai un rulaj minim pe cont și/sau dacă îți încasezi salariul în acel cont)
 • fără comisioane la retragerea de numerar din ATMs
 • opțiuni atractive de cashback
 • sistem integrat de curs valutar

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.