X
BEST OF în Banking 2023 ⋆ Bankata

BEST OF în Banking 2023

Cele mai bune produse bancare ale anului

Ce ne-a bucurat, ce ne-a impresionat, ce ne-a atras atenția și ce ne-a făcut să recomandăm produse prietenilor, offline & IRL, fără ca măcar să fim întrebați. Practic, ce sfaturi nesolicitate de #banking am da dacă ați ieși cu noi la cafeluță ?.

Cele mai bune carduri de debit

De ce sunt (și) cardurile de debit importante? Pentru că pot avea cashback în rețeaua de magazine partenere, pentru că pot avea promoții super cool precum ColdPlay Presale, au comisioane mici, transferuri instant, sau o rețea mare de ATM-uri. 

George by BCR

De ce ne place George by BCR? Am scris aici foarte multe motive despre cât de prietenoase și intuitive sunt aplicația și întregul produs. În plus, primești un curs preferențial la conversia în € de până la 500€ lunar și ai zero comision la retragere, transferuri în RON către orice bancă din țară și zero comision de administrare în varianta sa Standard. De când am George fac transferuri atât de rapide încât nu apuc să scriu „am trimis”, căci primesc mesaj cu „am primit” ?.

Aplică aici 

Revolut

Ne-au entuziasmat atât de mult beneficiile Revolut încât am scris un text lung despre de ce recomandăm produsul. Dacă convertești des între monede, ai zero taxe la schimbul valutar în limita a 5000 de lei lunar și poți deschide carduri în 18 valute diferite. Costurile de administrare lunară sunt tot zero și poți să-ți faci automat asigurare de călătorie atunci când ieși din țară (îmi place că primesc mesajul chiar atunci când a aterizat avionul și am redeschis datele).

Aplică aici 

Raiffeisen Digital Bank

Raiffeisen Digital Bank s-a lansat recent cu super promoții de care am vorbit în două materiale: de ce ne place Pay & Rate și oferta de cashback. Dacă promoțiile nu mai sunt active atunci când citești acest text, poți în continuare să beneficiezi de un cont gratuit, fără taxe de cont, să-l deschizi super rapid (fără a merge într-o sucursală) și, eventual, de cashback.

Aplică aici 

Contul Premium Intesa Sanpaolo Bank

Retragi gratuit de la orice ATM din românia, dar și din lume, ai plăți electronice în ROn și € gratuite, poți schimba bani la cursul valutar BNR în limita a 1500€/ zi și ai zero comisioane dacă îndeplinești condițiile de eligibilitate.

Cele mai bune carduri de credit

BCR IKEA

Singurul card emis în parteneriat cu magazinul IKEA (din care întotdeauna mai avem nevoie de câte ceva) îți aduce super beneficii super evidente:

 • Până la 60 de rate cu dobândă zero pentru cumparaturi de minimum 200 lei (doar la Ikea)
 • Până la 12 rate fără dobândă la toți ceilalți comercianți (nu doar la Ikea)
 • O limita maximă generoasă de până la 20.000 de lei
 • Primești cashback la tranzacțiile cu cardul de până la 20% la comercianții parteneri prin programul MoneyBack (reducerile se activează din aplicația George)

Aplică aici pentru cardul BCR IKEA

CEC Mastercard

Unul dintre cele mai recomandate carduri în materie de cumpărături în rate, cardul CEC Mastercard este celebru pentru programul lor fără dobândă – acesta este și sloganul: poți să împarți cumpărăturile de oriunde din lume în până la 12 rate fără dobândă.

 • Ai până la 24 rate fără dobândă la orice comerciant de oriunde în lume
 • Poți să activezi sau să suspenzi planul de rate din Mobile Banking sau prin telefon
 • Limita maximă acordată este generoasă, de până la 60.000 lei.

Cele mai bune credite ipotecare

BCR cu dobândă fixă pe 5 ani

Creditul BCR Casa Mea îți poate aduce până la 85% din valoarea locuinței pe care vrei să o cumperi, pe o perioadă cuprinsă între 3 și 30 de ani. Ai 1% reducere la dobândă atunci când încasezi salariul la BCR și îți poți securiza ratele în primii 5 ani, pentru mai multă predictibilitate. Comisionul de analiză a dosarului este zero.

Aplică aici la creditul ipotecar Casa Mea de la BCR

Banca Transilvania cu dobândă fixă pe 3 ani

Creditul de la BT îți aduce o dobândă fixă în primii 3 ani de 5,90% și una variabilă începând cu anul 4 formată din IRCC + marja de 2,50%. Ai zero comision de analiză și zero costuri pentru evaluarea imobilului. 

Aplică aici la creditul ipotecar de la BT

BRD cu dobândă fixă pe 3 ani

Creditul Habitat de la BRD vine cu beneficiile de mai jos, pe care le apreciem mult:

 • Poți opta pentru dobândă variabilă sau fixă toată perioada creditului, ori pentru dobândă fixă în primii 3 sau 8 ani de creditare și ulterior variabilă
 • Beneficiezi de evaluarea imobilului gratuită, atunci când evaluarea este efectuată de către un evaluator desemnat de bancă
 • Poți accesa o sumă suplimentară de maxim 20% din valoarea creditului, pentru acoperirea unor cheltuieli legate de investiția imobiliară (cheltuieli notariale, cu evaluarea, modernizarea locuinței achiziționate din credit)
 • Poți aduce până la 3 co-debitori, iar BRD acceptă o gamă largă de venituri: salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii, venituri din activități independente.

Aplică aici la creditul ipotecar de la BRD

Garanti BBVA

De ce ne place Garanti BBVA? Am scris aici, bineînțeles ?.

Este un credit ușor de obținut, care nu necesită documentație de venit dacă ai veniturile înregistrare la ANAF și care îți poate aduce predictibilitate pentru primii ani de rate, în varianta cu dobândă fixă.

Aplică aici pentru creditul cu dobândă fixă pe 3 ani de la Garanti

Cele mai bune conturi de la brokeri de investiții

Saxo Bank

Nouă ne place Saxo datorită procesului simplu de deschidere de cont, 100% online, faptului că ai acces la o plajă foarte largă de produse și piețe, comisioane mici pentru tranzacții cu acțiuni și ETF-uri, marjă de doar 0.25% pentru schimburile valutare și zero comision pentru tranzacțiile cu fonduri de investiții. Saxo nu percepe comision de inactivitate, retragerea sumelor din cont se face cu zero comision și poți depune ce sumă vrei, întrucât valoarea minimă a contului este 0€.

Aplică aici pentru un cont de investiții la Saxo Bank

Investimental

Brokerul Investimental ne-a atras atenția prin multiple caracteristici super utile: își ajută utilizatorii să investească în acțiuni fracționare cu buget mai mic, susține părinții în conturi de economii super cool pentru copiii lor și este singurul broker care oferă extended hours of trading la bursa din Statele Unite.

Este și cel mai nou și digitalizat broker românesc, poți tranzacționa atât pe Bursa de Valori București, cât și pe piețele internaționale și îți poți deschide contul în mai puțin de 15 minute.

Aplică aici la Investimental

Banca Transilvania Capital Partners

BTCP este recunoscut pentru contribuția la dezvoltarea pieței de capital din România, intermediind peste 50 de oferte publice, iar pe piața obligațiunilor municipale sunt lideri de piață, cu finanțări de peste 600 milioane €. Ne place BTCP pentru că este un broker român, membru a Grupului Financiar Banca Transilvania, cea mai mare bancă locală. Procedura de deschidere a contului este simplă, 100% digitală.

Aplică aici la BTCP

Cele mai bune carduri de călătorie

Poți călători și economisi în același timp, dacă știi toate tips & tricks despre acest domeniu superb. Cardurile de călătorie sunt un segment important din această poveste, pentru că îți pot salva mult din bugetul vacanței tale.

BCR Debit Platinum

Cu BCR Platinum ai acces direct în lounges de peste tot în lume 

Aplică aici la BCR Debit Platinum

Orange Money

Poți avea cardul Orange Money în doar câteva minute și poți alege între 2 și 12 rate fără dobândă, pentru fiecare plată de minimum 300 de lei făcută în magazine sau online, oriunde în lume. Pachetul Extra Travel îți aduce 7% cashback și asigurare gratuită de călătorie pentru tine și familia.

Aplică aici la Orange Money

OTP Mastercard Platinum

Cardul oferă gratuit asigurare de călătorie în străinătate până la 50.000€ și acces gratuit în business lounges din România, precum și reduceri prin programul Mastercard.

În plus, cardul oferă 12 rate fără dobândă pentru cumpărăturile mai mari de 300 lei oriunde în lume, la categorii de comercianți precum electrocasnice, electronice, mobilă, bricolaj, calculatoare, servicii medicale, turism și asigurări.

Aplică aici la OTP Mastercard Platinum cu Priceless Cities

ProCredit Visa Platinum

Cardul Visa Platinum de la ProCredit Bank se deschide 100% online, îți aduce o intrare gratuită pe an în peste 1000 de saloane VIP din aeroporturi internaționale cu Lounge Key Access și de fiecare dată când călătorești ai acces la serviciul de asistență medicală internațională. În plus, dacă ai situația unui zbor anulat sau cu întârzieri, primești banii înapoi pentru biletul tău (o compensație de până la 600€ per incident, prin serviciul Air Refund.

Aplică aici la ProCredit Visa Platinum

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.