X
Banking în România cu venituri din străinătate

Banking în România cu venituri din străinătate

Ce bănci îți oferă acces la produsele lor dacă obții venituri din alte țări. Un ghid simplu pentru toți cei care sunt angajați internațional, locuiesc aici uneori, locuiesc aici permanent, călătoresc sau pur și simplu doresc să facă #banking în multiple țări

Cui îi este destinat acest material

Veniturile din străinătate, fie pentru români, fie pentru cetățenii altor țări, pot îngreuna procesele și relațiile bancare. Dacă te afli într-una dintre categoriile de mai jos, atunci 

 • Ești angajat într-o altă țară, dar locuiești în România
 • Locuiești și lucrez într-o altă țară, dar vizitezi România și dorești un card de debit/ card de credit sau credit ipotecar aici
 • Vii rar în România, dar vrei să îți diversifici aici portofoliul printr-un credit imobiliar, depozit la termen sau un cont de investiții în titluri de stat
 • Ești expat, adică cetățean al altei țări, dar în acest moment locuiești în România (thank you and welcome!).

Băncile care îți oferă produse bancare cu venituri din străinătate

De obicei, românii în țară nu au nevoie să aducă o adeverință de venit, ci doar să își dea acordul pentru a fi căutați în evidența bazei de date și să aducă cartea de identitate. Atunci când vorbim de carduri de credit sau credite imobiliare pentru veniturile obținute din afara României, lucrurile devin mai complexe, însă nu neapărat și complicate.

 

BRD

Prin BRD poți obține credite garantate cu ipotecă dacă obții venituri din străinătate, iar condițiile și lucrurile de care ai nevoie sunt:

 • Adeverința de venit pe o perioadă de trei luni consecutive, emisă cu cel mult 45 de zile calendaristice înaintea datei analizei
 • Contractul individual de muncă înregistrat în statul respectiv
 • Dovada de plată a impozitelor, de luare în evidență de către autoritatea fiscală a țării respective, sau alt document prevăzut de legislația statului respectiv.

Ne place BRD pentru că oferă creditul Habitat Verde cu dobândă fixă în primii 3 ani, care este destinat cumpărării unui imobil certificat ca fiind clădire verde, în baza certificatului Green Homes emis de RoGBC.

Aplică aici la BRD

 

Garanti

Poți aplica la credite imobiliare cu un avans mai mare, de 40%. Vei avea nevoie de un contract de muncă pe perioadă nedeterminată, din anumite domenii de lucru care nu au o rată mare de rotație a angajaților.

Ne place Garanti pentru că oferă credite imobiliare potrivite pentru contextul economic actual, cu o rată fixă pentru primii 3 sau 5 ani.

Aplică aici la Garanti

 

Banca Transilvania

Poți apela la Banca Transilvania atât pentru un credit ipotecar, cât și pentru unul de nevoi personale. Mai jos arătăm cât de simplu este:

 • Pentru un credit garantat cu ipotecă imobiliară ai nevoie de venituri obținute din contracte de muncă derulate în străinătate timp de minimum un an.
 • Pentru un credit îți poți calcula online ratele lunare în simulatorul de credite BT.

Ne place Banca Transilvania pentru că aduce mereu produse noi și intuitive, cardurile Flying Blue adună mile și îți oferă acces în Business Lounges și sunt mereu gata pentru asistență customer friendly.

Aplică aici la Banca Transilvania

 

Libra Bank

Avansul pentru creditele ipotecare este mai mare decât pentru cei cu venituri din România (20%). El poate fi acordat și în moneda euro. Această ofertă este valabilă pentru:

 • Cei cu venituri obținute în Elveția
 • SEE8 (cele 8 țări din SE Europei, pe lângă România: Albania, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Moldova, Macedonia și Serbia)
 • UK, SUA, Canada
 • Israel.

Veniturile care sunt luate în calcul sunt cele obținute:

 • La locul de muncă (sporuri, venituri cu caracter cert și permanent) (cu vechime de minimum șase luni)
 • Din contracte de prestări servicii
 • Din contracte de închiriere înregistrate la Administrația Financiară
 • Pensii
 • Din dividende
 • Care rezultă din activități independente.

Ne place Libra Bank pentru că primești 1% dobândă la banii de pe card atunci când soldul pe card este mai mare de 500 lei și primești asigurare de călătorie în străinătate gratuită, dacă îți plătești serviciile de cazare sau avion cu cardul tău de credit.

Aplica aici la Libra Bank

 

Resurse pentru investiții și credite

Tu și casa ta

Tu și cardurile de credit sau creditele de nevoi personale

Tu și investițiile

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.