X
Banking for women ⋆ Bankata

Banking for women

Resurse financiare pentru toate genurile. Și La Mulți Ani! 🤍

🌷 Happy March, ladies and gents! Parte din demersurile noastre din educația financiară sunt dedicate unei comunicări neutre, adresate tuturor, indiferent de gen. Mai puțin vibe-ul The Wolf of Wall Street, în care bărbații se bat cu pumnul în piept, și mai multă comunicare pertinentă și clară, ce are sens pentru oricine și nu face parte dintr-un cerc închis.🌷

Resurse de educație financiară pentru toate genurile

Atunci când vorbim despre cititorii Bankata portretizăm atât bărbați, cât și femei, diverse paliere de vârstă și niveluri de educație. Este important să ne dăm seama că suntem urmăriți de cognitive biases și erori de logică într-o mulțime de domenii și să demitizăm aceste lucruri.

De exemplu, un bias este WEIRD – Western, Educated, Industrialized, Rich and Democratic: foarte multe studii și publicații se axează pe acest segment al populației, fără să aibă în vedere diversitatea din jur. Corolar, și în educația financiară există mulți termeni din sfera crypto bros, care restrâng accesul la informație și creează senzația că gestionarea banilor se face după reguli criptice.

Mai jos sunt câteva resurse despre finanțe care sunt utile oricui și compensează tonul descris mai sus 🤗.

Un episod din podcast Tu și Banii cu Diana Seredenciuc

Fondatoarea Bankata vorbește despre antreprenoriat și cum a început Bankata în România, după o incursiune în jurul lumii. Ne place mult acest episod pentru că deși rareori înregistrăm episoade cu și despre noi înșine, ne bucurăm să dezvăluim mai multe behind the scenes pe această cale.

Urmărește episodul aici (sau pe toate platformele de podcast)

Girl Math: trendul care ne poate arăta cum cheltuim banii

Trendul de anul trecut ne-a adus multe insights financiare. A fost construit pe stereotipul patriarhal că fetele sunt cheltuitoare și nu înțeleg cum banii funcționează – false: they actually do! Tocmai de aceea, #GirlMath s-a distrat cu aceste reguli, venind ca răspuns pentru rollercoasterul financiar în care ne simțim. 

Citește mai multe despre Girl Math

Independența în cuplu

Independența financiară presupune lucruri romantice și benefice: să fim autonomi, să nu depindem de cealaltă persoană, să luăm deciziile în funcție de factori sănătoși, să avem dinamici echilibrate și să știm că ne alegem partenerii pentru motivele corecte. 

Vezi cum poți avea independență financiară față de partenerul tău

The Pinx Tax

Trăim într-o lume nedreaptă pentru femei (și) din punct de vedere financiar. Pay Gap arată discrepanța dintre salarii, female information gap arată lipsa omiterea femeilor din studii și teste din toate domeniile, iar the pink tax reprezintă toate lucrurile pe care plătim mai mult doar pentru că sunt marketate ca produse destinate special femeilor.

Citește mai multe despre costul de a consuma produse destinate femeilor

Investițiile explicate prietenos

Statistic, femeile doresc să investească pentru a avea securitate financiară pe termen lung, a avea grijă de familiile lor și a salva pentru perioada pensionării. În general, au mai multă răbdare pe termen lung, investesc în produse sigure și favorizează produsele bancare față de noutățile precum cele din zona crypto. De aceea, am vorbit mai mult despre investițiile pe termen – cele care contează.

Citește mai multe despre investiții printr-o abordare la obiect

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.