X
Analiza dobânzilor bancare

Analiza dobânzilor bancare

Cum arată cele mai bune oferte și cum au evoluat în ultimul an. Cele mai bune produse bancare care ne-au atras atenția în Septembrie sunt prezentate în raportul nostru lunar: ce ne impresionează, ce ne place, something old, something new, something blue ?

Cele mai bune oferte de la bănci din Septembrie 2023

Când hotărâm că un produs bancar merită să ajungă în raportul lunar?

  • Atunci când are o dobândă avantajoasă și competitivă
  • Atunci când oferta de creditare este inedită, merită sau perioada promoțională se termină curând
  • Când observăm că se mulează pe nevoile pieței
  • Când face parte dintr-o bancă care își tratează bine utilizatorii, oferă produse intuitive sau cât mai digitale
  • Când l-am folosi și noi personal, imediat cel descoperim ?.

Dobânda medie a creditelor de nevoi personale în Septembrie

Creditele de nevoi personale ne atrag atenția în mod special atunci când au dobânzi avantajoase, rate fixe sau alte tipuri de reduceri promoționale în perioada respectivă. Ne bucurăm să vedem că ratele fixe au din ce în ce mai multă căutare, ceea ce determină și băncile să ofere produse competitive.

Citește și: Cele mai bune credite de nevoi personale din 2023

Credite de nevoi personale care ne-au plăcut în Septembrie

Tot la capitolul banking bine făcut, ne bucurăm să observăm creditele croite special pentru nevoile consumatorilor: ProCredit Bank a lansat o ofertă destinată celor care doresc să achiziționeze panouri fotovoltaice. Practic, decizii financiare care încurajează sustenabilitatea atât de la cerere, cât și de la ofertă. Iar dacă știrile legate de TVA te sperie, probabil că acum este momentul să aplici.

Vezi aici totul despre creditul ProCredit pentru panouri fotovoltaice

Dobânda medie a creditelor ipotecare în Septembrie

Indicii de referință:

  • EURIBOR 6M 3,90
  • EURIBOR 6M Q 3,90
  • IRCC 5,94

La fel ca în cazul creditelor de nevoi personale, creditele ipotecare au înregistrat în acest an un număr mult mai mare de rate fixe. Tot în acest an ne-am bucurat să observăm că multe bănci precum Garanti BBVA se adaptează astfel la nevoile consumatorilor de credite și interesați de real estate, oferindu-le predictibilitate în primii ani de creditare.

Poți aplica aici pentru un credit cu dobândă fixă de la Garanti BBVA.

Vezi și: cum poți face banking în România cu venituri din străinătate.

Septembrie: back to school

Știi că atunci când toate companiile încep să se asocieze cu conceptul de ? Pumpkin spice ? vei fi asaltat de un board de Pinterest portocaliu, cu tot ce ține de toamnă (încă din prima zi de septembrie chiar, deși toamna vine pe 23, odată cu echinocțiul). Iar această perioadă coincide și cu #backtoschool: traficul devine mai greoi, rutina se schimbă, cei cu copii se întorc din concediu, pe facebook e plin de poze cu uniforme și toată lumea devine brusc foarte serioasă.

Dacă începi să te gândești ”OMG ce fac eu cu viața mea”, atunci avem pentru tine o listă completă cu tot ce ține de Back to school și a avea grijă de banii familiei tale. Iar dacă ești child free, dar dorești un stil de viață prosper, poți citi în continuare, căci avem câte o recomandare pentru fiecare.

Informația de mai sus despre produsele bancare #backtoschool a fost trimisă și în newsletter-ul nostru: Bankata ta pentru tine. Dacă dorești să ai informații practice, aplicabile, ușor de parcurs și de citit, te poți abona la newsletter. Promitem no spam, only good and useful vibes ?.

 

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.