X
5 motive pentru a participa la un seminar financiar ⋆ Bankata

5 motive pentru a participa la un seminar financiar

Vrei să fii independent financiar pe viitor? Asigură-ți un venit fără prea mult efort și poți beneficia de o pensie liniștită sau vacanțe în toată lumea. 👑 Andrei Perianu, Co-Founder & COO Bankata susține seminarii de financial wealth pentru companii (mici, mari, mijlocii), universități sau școli. Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi și să programezi o întâlnire, pentru a stabili împreună cu Andrei toate detaliile. Tu și angajații tăi sau tu și studenții tăi – veți afla cum să construiți relații cu banii voștri, să investiți, să aveți un buget lunar corespunzător și să economisiți.

De ce să participi la un seminar financiar?

Avem pentru tine 5 motive pentru care ar fi indicat să participi la un seminar financiar (financial wealth). Termenul wealth se poate traduce simplu, prin cuvintele bogăție/avuție. Explicat în mai multe cuvinte, wealth se referă la toate bunurile materiale, resursele și banii pe care le are o persoană/organizație/companie. Bingo: adică wealth = bani.

Totodată, dincolo de bunăstarea financiară, mai e și timpul, sănătatea sau statutul. Aceștia sunt cei 4 KPI (Key Performance Indicators) care-ți influențează fericirea din viața ta sunt:

 1. Bani = financial wealth
 2. Statut = social wealth
 3. Libertate = time wealth
 4. Sănătate = physical wealth

Noi nu putem să influențăm cum îți petreci timpul liber sau ce statut social ai, însă îți putem oferi o perspectivă diferită asupra banilor tăi printr-un seminar Wealth at Work, Wealth at University, Wealth at Wherever You Are.

Cum arată programul unui seminar financiar Bankata?

Ca să dăm puțin din casă 😊… vei afla informații exacte și vei avea ocazia să:

1. Afli cum a crescut România d.p.d.v. economic

Știm că Google e la un click distanță, dar e altceva când ai discuția asta cu un specialist financiare care-ți povestește despre creșterea economică a României și PIB (Produs Intern Brut). Potrivit rapoartelor de la Institutul Național de Statistică, domeniile precum agricultura + silvicultura + pescuitul, construcțiile, informațiile + comunicațiile, comerțul + transportul + HORECA, tranzacțiile imobiliare – au reprezentat cele mai mari creșteri. Deja începi să te gândești în ce industrie să investești?

2. Cunoști termeni financiari explicați cu ajutorul cifrelor

Pentru că nu toată lumea are tangențe cu domeniul bancar, e musai de notat că toate creșterile/scăderile economice sunt influențate de inflație, ROBOR, IRCC, euribor, titluri de stat ron, titluri de stat euro, titluri de stat usd, creșterea veniturilor populației 2023, ce creștere economică se așteaptă în 2024, dar și care e rata șomajului în România.

3. Vezi evoluția dobânzii fixe & variabile

Creditele de nevoi personale și cele ipotecare au obiective diferite și tipuri de dobânzi distincte. Află care au fost anii cu dobânzi în creștere (inclusiv dobânda fixă, dar și cea variabilă) și evoluția creditelor de nevoi personale/creditelor ipotecare.

Te-ar mai putea interesa și subiectele:

Cele mai bune credite de nevoi personale în 2023
Creditul de nevoi personale cu dobândă fixă
Ghid pentru credit ipotecar în 2023

4. Care sunt beneficiile creditelor și cum le poți utiliza smart, fără datorii

Creditele sunt de ajutor, dacă știi să le administrezi cum trebuie. Poți solicita un credit pentru nevoi personale/ipotecar pentru:

 • achiziții care în timp își cresc valoarea și contribuie la bunăstarea ta;
 • investiții în educația și creșterea ta profesională;
 • investiții în dezvoltarea unei afaceri (poate ai o idee, un vis și la un moment dat vrei să-i dai viață);
 • îmbunătățirea traiului de zi cu zi;
 • achiziția utilajelor care să genereze venituri în domeniul agricol;
 • achiziția aparatelor performante pentru prosperitatea unui salon/cabinet/restaurant etc.

Mai poți parcurge și articolele:

Programul Noua Casă 2024
Credit ipotecar pentru o locuință nouă
Cum să nu te îngropi în datorii financiare

5. Care sunt primii pași în investiții?

Află cum poți să economisești, să investești și să îți crești veniturile. De exemplu, poți investi 100 EURO lunar timp de 20 de ani și poți avea un profit de 100.000 EURO.

Extra articole pe care să le explorezi:

Instant gratification în investiții
5 acțiuni de urmărit la BVB în 2024
Cum poți investi în real estate

De ce să ții un seminar financiar cu ușile închise?

Află cifrele și parcurge graficele și informațiile alături de Andrei, absolvent ASE și specialist Fintech. Acțiunile reprezintă un venit pasiv în care nu investești prea mult timp și care pune banii la loc sigur pentru tine. De exemplu, cu Saxo Bank beneficiezi de transparență și siguranță; se garantează banii din fondul de garantare Danez. So, investește în bursă și real estate, iar la pensie poți naviga liniștit pe oceanele/mările lumii, living la vida loca. (fabulăm puțin – tu știi care-ți sunt visele și care va fi destinația banilor investiți, dar e bine să fim opimiști și open-minded la orice variantă 💡)

Unde s-au ținut seminarii financiare până acum?

 • IT Genetics
 • iBanFirst
 • Netopia Payments
 • Faculty of Business Administration in foreign languages (FABIZ-ASE)
 • KLG Romania

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.