X
3 motive pentru care AI NEVOIE de un card de credit

3 motive pentru care AI NEVOIE de un card de credit

Recent am fost nevoită să renunț la toate cardurile de credit din portofel pentru a mă putea încadra la un credit ipotecar (am ajuns la perioada aceea a maturității în care am simțit nevoia să renunț la chirie și să mă “mut și eu la casa mea” ?). După cum spuneam… am închis toate cardurile de credit și treptat am început să realizez cât de necesare îmi erau în trecut.

Poate asta e doar părerea mea și cu sigurantă un card de credit nu se potrivește oricui….

 

Rezervări (de orice fel…)

2020 nu a fost tocmai anul călătoriilor, decât poate pentru câțiva dintre noi mai norocoși care au prins câte o săptămână în scurtele perioade de relaxare dintre nenumăratele restricții impuse de diferite state.

Acum, cu ocazia sărbătorilor am decis că, poate ideea de o vacanță la anul ne-ar mai scoate din amorțeala în care suntem și ne-ar oferi o perspectiva mai roz asupra lui 2021. Zis și făcut…ne decidem la o săptămână într-o insulă din Grecia în septembrie, evident cu anulare gratuită. Aici intervine cardul de credit.

Eu foloseam un card de credit BCR care are 4% reducere la booking.com (banii se întorc automat în contul de card de credit fără să trebuiască să fac nimic), deci 4% reducere la cazare și poate închirierea unei mașini.

De principiu, pentru orice tranzacție online mă simt mult mai în siguranță dacă folosesc un card de credit și nu cardul personal de salariu (folosesc banii băncii vs fondurile proprii). Banii se iau din cardul de credit cu puțin timp înainte de data călătoriei și avem siguranța că nu pierdem sumele în cazul în care vacanța trebuie anulată.  Dacă avem noroc și nu anulăm vacanța, avem și o perioadă de grație de cel puțin o lună după plată pentru a achita cardul.

 

Shopping online.

Aici e cel mai simplu… la care mai adaugi și că 2020 a fost anul cumpărăturilor online pentru cea mai mare parte dintre noi.

Să zicem că ai nevoie de o pereche de pantaloni confortabili pentru teleworking. Comanzi online și plătesti cu cardul de credit. Cand primesti comanda realizezi ca nu sunt tocmai cum te așteptai sau nu ți se potrivesc sau orice alt motiv și returnezi produsul.

Majoritatea magazinelor au termen de cel puțin 15 zile de retur a sumelor achitate. Dacă folosești un card de debit atunci sunt sume achitate din contul tău pentru care trebuie să aștepti să ți se returneze. În schimb cardul de credit are oricum o perioadă de grație de cel putin 30 zile, iar dacă comerciantul online îți returnează sumele la timp tu nici măcar nu simți că ai făcut tranzacția având banii înapoi în contul de card înainte de expirarea perioadei de plată a cardului.

Acum gândește-te ce-ar fi dacă achiziția ta online ar fi mai consistentă, de genul unui televizor sau telefon mobil care se dovedește că nu este tocmai ce ți-ai droit și vrei să-l returnezi. În loc să îți indisponibilizezi 2.000 sau 3.000 lei din cont pentru 3-4 săptămâni, poți plăti cu cardul de credit și perioada aceasta se va încadra oricum în perioada de grație a cardului.

 

Airport Lounge.

Revenim la călătorii…

Am avut anul acesta câteva călătorii cu avionul în interes de serviciu. Având în vedere toate recomandările de igienă și distanțare m-am simțit mult mai confortabil in lounge-ul aeroportului Otopeni. Este aerisit, curat, mâncare și băutură complementare și cu acces gratuit pentru posesorii anumitor tipuri de carduri de credit.

După cum am mentionat anterior, eu foloseam un card de credit BCR – MasterCard Gold mai exact, dar sunt multe alte carduri de la diferite bănci care oferă acest gen de servicii.

 

Acestea sunt doar 3 dintre principalele motive pentru care recomand folosirea cardurilor de credit, dar sunt multe altele, poate la fel de importante despre care vom vorbi în alte postări. Trebuie să ții minte că, un card de credit este avantajos doar atunci când suma datorată extrasului este plătită în totalitate și la timp.

Abonează-te la newsletter-ul bankata.ro pentru recomandări săptămânale despre buget și finanțe personale. Fără reclame și fără sfaturi inutile. Doar informații financiare de calitate!

 

Bankata.ro nu oferă servicii de consultanță în ceea ce privește produsele financiare. Scopul nostru este să te ajutăm să compari și să găsești produsul potrivit pentru tine.

Bankata.ro este gratis pentru toți utilizatorii și ne străduim zilnic să îți oferim informații personalizate și de calitate. În cazul în care unul dintre produsele afișate pe site-ul nostru se potrivește nevoilor tale, noi primim un comision de la instituția financiară, fără nici un cost suplimentar pentru tine. Recomandările noastre sunt tot timpul obiective și independente de parteneriatele pe care le avem.